Hekling og strikking, Hverdagsgleder, Personlig

Det har vært veldig dårlig med oppdateringer fra meg i det siste.

En av grunnene til det er at jeg faktisk har begynt å jobbe :) Å som jeg koser meg.. Masse koselige mennesker, mye å gjøre og en hyggelig å morsom sjef (: Kan man be om annet?!

For å feire at jeg har begynt å jobbe så tenkte jeg det at i hele FEBRUAR kan du bestille vognleke til kun 320;- pluss 40;- i porto.


Du velger farger og design. Du kan også velge 3 hjerter isteden. <3 Ønsker du å bestille? Send meg en epost på: hekleogstrikke@gmail.com eller send meg en DM på instagram: @hekleogstrikke der kan dere også se en liten del av det jeg har heklet før <3

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Personlig, Ungdomstiden

Mobbing.

Det er sykt mye som handler om mobbing i både tv, aviser og media generelt om dagen. Vi har sett dem på tv-program som Dr.Phil, Ellen og Oprah fra begge sider og jeg er fortsatt like satt ut i tankegang på mange av disse unge (ja også eldre) menneskene. Vi har alle hørt om unge jenter/gutter som faktisk tar sitt eget liv pgamobbing og at dette rett og slett tar på kreftene for å holde motet oppe åprøve å forbli positive. Andre har faktisk drept den/de som mobber, mens noenrett og slett har henrettet mennesker som egentlig ikke har med det å gjørefordi at ingen av de utenfor ser hva som skjer og tar et standpunkt.

Jeg personlig syns dette er veldig skummelt da jeg selv har vært et offer for mobbing og dette er noe som preger meg enn idag. Jeg tenkte jeg skulle fortelle dere min historie(ganske kort).

Det begynte sommeren 1996 når jeg og min familie flyttet tilbake Norge (er født i Sverige). Jegbegynte på en ny skole og traff en ”vennine” jeg tydligvis hade lekt en god delmed når jeg var enda yngre, noe min mor husket, men ikke jeg. Vi ble rasktvenner og hang ofte sammen både på skolen og etter skolen. Perlebygging ikjellerstuen hjemme hos dem var nok blandt det beste jeg viste og syns varveldig moro hver gang det skjedde.

Årene gikk og vi fikk flere nye i klassen og etterhvert så kom det en jente som var så veldig mye ”kulere”enn mange av oss andre og alle jentene i klassen ville henge med henne husker jeg. Greit nok det, men det som skjeddeetterpå var skikkelig vondt.

Mine foreldre gikk fra hverandre da jeg var 8 å og etter dette var det bare min lillebror, mamma og meg noe som var tøft for mamma økonomisk. I ettertid skjønner jeg jo langtmer enn det jeg gjorde når jeg gikk i 5-6 klasse. Mamma prøvde vireklig så godthun kunne å gjorde sikkert ”feil” i å prøve å kjøpe klær til meg og de seneste duppedittene for å få meg å føle meg bedre.Dette hjalp absolutt ingenting på det som skjedde på skolen.


Jeg gråt hver dag jeg skulle på skolen og prøvde alt jeg kunne for å få slippe. Ingen i klassen vistehvor vondt det var å være den ”eneste” som ikke fikk være med. (Selvfølgeligvar jeg ikke den eneste, men i en alder av 12 år føltes det sånn ut). Noen loav meg, andre rett og slett dyttet meg i gangen, vi hadde til og med en gutt iklassen som i friminuttet gikk etter min lillebror som da gikk i 2:dre klasse åtruet han på livet fordi søstra var stygg! Hva hadde han gjort for å fortjenedet? Ingenting.

Jeg er fortsatt sterkt preget av det som skjedde meg alle disse årene på skolen. Dels fordi minlærer jeg hadde da ga mamma beskjed om at kanskje jeg skulle ENDRE meg for åpasse inn i gruppa! SKAM seg sier jeg. Hvem lærer kan si noe sånt? De sommobbet ble dem snakket til? Neida, men Maria burde endre seg. ! Godt jeg ikkevet hva du driver med nå, men jeg vet at du ikke lenger jobber på skolen derjeg gikk å jeg håper ikke du jobber på en annen heller.

Hvor kommer alt hatet i fra å hvem har lært barna dette? I mitt tilfelle så begynte det hele med atmange i klassen kalte meg for svenske-faen fordi jeg har bott i Sverige og erfødt der, men min mamma er norsk og min pappa er finsk! Så, altså ikke noesvenskt blod. Uannsett om jeg hadde hatt det, hadde det da gitt dem en godgrunn til å mobbe meg`? Hva skjedd med en gravid kvinne som er på ferie i Thailand når plutselig vannet går å barnet i magen ikke venter til hun har kommet tilbake på norsk jord? Er det da greit å kalle den nye verdensborgerenfor Thai-jævel eller noe annet styggt? NEI. Sånne tåpelige ting forandrer faktiskt livettil unge mennesker og til tider så forandres de som ille om over hodet mulig.

For et par år siden skulle vi ha reunion og min mor syns at dette måtte jeg jo syns var kjempekoselig?. Hva skjedde? Jeg dukket aldrig opp å skulle ikke i min villeste fantasi omgås mange av dere. Jeg drar ikke dere alle under en kam, fordi jeg forstår hvor tøft det kan ha vært for dere også. Ingen vil vel bli mobbet og derfor er det alltid enklere å velge den enkle utveien, men vet dere hva som hadde gjort skolen og barndommen mye bedre for meg? Hvis bare 1 av dere hadde stillt opp for meg og snakket med noen voksen om hva som faktisk skjedde, fordi jeg vet at dere så det. Men det gjorde dereikke å det får heller gnage dere enn meg.

Men jeg lurer på et par ting! Er vi mennesker født onde? Klarer vi ikke å ta egne valg? Er vi helt inkompetente? Hvem bestemmer hvem som er kul og hva som er kult? Hvem bestemmer hvem som er sjefen i gruppa?

Jeg som mamma ville svart at mennesker er ikke født onde (det ser jeg på mine egne 3 barn). Vi er fullstendig avhengi  å bli akseptert  av de kulere og høyere menneskene å sånn fortsetter det etter at vi blir godt voksne også.

Se på facebook for eksempel. Har du ikke en Maggio vase, lykt eller ebay roser så er du jo fader imeg helt på trynet. Eller hva med all denne negativiteten rundt Sophie Elise? Hvorfor? Hva får disse krypa ut av dette?

Til alle dere som mobber/mobbet meg eller andre på skolen, så skal dere vite at dette er noenting vi får slite  med resten av livet. Å bli trampet på at ”de kule” dag ut og dag inn har lattmeg ”bevare” hatet mot dere at den dag idag over 15(!) år senere så kjenner jeg fortsatt smerten dere ga meg. Jeg ser mange av dere titt som tett i byen å jeg hilser og er hyggelig, men vit det at lengst inne så er jeg en ”liten” person som aldri kommer til å tilgi deg for at det var nettopp dere som klarte å få meg å føle meg liten og mindre verdsatt.

Dette var min lange(korte) historie. Andre som har vært med om det samme? Som faktisk tørr å stå frem?

Setter veldig pris på om dere deler innlegget, hvis dere er enige så klart:) Jeg jeg syns dette er viktig å få fram! <3

Likes

Comments

Kreativitet, Hekling og strikking, Giweaway <3

Endelig fredag og det er tid for en giweaway i samarbeid med @hekleogstrikke <3

Helgen står for tur og det ser ut som det blir mildere vær ute, hva er da bedre enn en totalt "ta-på-sparket" helg med stort sett alt å en giweaway? :)

Jeg feirer 100 følgere på instagram (Hurra, hurra) og feirer nå dette ved å gi en av mine herlige følgere en valgfri vognleke. <3 Blir du med?

For å være med i konkurransen må du:

* Følge meg på instagram @hekleogstrikke

* Repost bildet på din egen instagram side med taggen @hekleogstrikke

* Kommenter under bildet at du har gjort det

Ønsker du større vinnersjanse? Trykk liker under blogginnlegget! Enkelt, greit og helt gratis ;)


Du velger hva du vil ha. Enten en vognleke som går tvers over hele vognen eller en enkel som henges på siden av vogna med navn på barnet <3 Farger, ugler, hjerter det velger DU!

Likes

Comments

Hekleoppskrifter, Hekling og strikking, Kreativitet

Som lovet så gjort. Igår skrev jeg om da jeg begynte å hekle etter å ha lært meg kun via youtube og selv-testing. Så idag lovet jeg dere en hekleoppskrift som faktisk var den første jeg lærte meg på norsk :) Denne oppskriften er super enkel og metodene som brukes er veldig enkle å forstå. Uansett om dere har lyst til å prøve dere å ikke får det til, så må dere gjerne ta kontakt med meg så skal jeg hjelpe dere så godt jeg kan.

Dette er ikke min egen oppskrift, men en oppskrift fra Lanukas via pintrest (Lanukas). Jeg har oversatt den til norsk å nå deler jeg den med dere. <3

Her har dere den " Two legged rabbit" ;) Eller som jeg kaller den "To-bein". <3

Det du trenger er:

* Heklenål i størrelse 3-3,5

* 2 forskjellige farger garn (Jeg har brukt garn fra Søstrene Grene til 15;70;- stykk)

* Fyllvatt

* Nål 

* Saftey eyes i størrelse 6 - 8mm.

Oppskrift:

BEN!

R1: Lag en magisk sirkel og hekle 6 fm i ringen. Dra forsiktig for å lukke åpningen. (6)

R2: Hekle2 fm i hver av de neste 6 fm (12)

R3: * Hekle 1 fm i den første, 2 fm i den neste * gjenta 6 ganger (18)

R4: * Hekle 1 fm i de 2 første, 2 fm i den neste * gjenta 6 ganger (24)

R5 - 16: Hekle 1 fm i de neste 24 fm i totalt 12 omganger. (24)

Da har du laget 1 ben. Klipp av tråden, men la det være igjen en bit med garn :) Nå lager du det neste benet på akkurat samme måte, men her skal du IKKE klippe tråden når du er ferdig med rad 16.!

KROPP!

Sett sammen de to bena med en kjm.

R17 - 18: Hekle 1 fm i hver av de neste 48 fm ( Nå har du 48 fm fordi det er 24 fm per ben og de skal nå være satt sammen med en kjm)

R19 - 34: Bytt til en annen farge og hekle 48 fm i totalt 16 omganger. ( Jeg har satt mine safety eyes mellom rad 28 - 29 med ca 10 fm mellomrom).

R35: * Hekle 6 fm, fell 1 fm * gjenta 6 ganger. (42) For å felle fm tar du å hekler to fm sammen.

R36: *Hekle 5 fm, fell 1 fm * gjenta 6 ganger. (36)

R37: * Hekle 4 fm, fell 1 fm * gjenta 6 ganger. ( 30)

Fyll opp bena med fyllvatt. Og begynn å fylle selve "bamsen".

R38: * Hekle 3 fm, fell 1 fm * gjenta 6 ganger. (24)

R39: * Hekle 2 fm, fell 1 fm * gjenta 6 ganger. (18)

R40: * Hekle 1 fm, fell 1 fm * gjenta 6 ganger. (12)

R41: Fell 1 fm 6 ganger. (6)

Da er du ferdig med kroppen til denne bamsen. :)

Ører!! (Lag 2 stykk)

R1: Lag en magisk sirkel og hekle 6 fm i den. (6)

R2: Hekle 6 fm. (6)

R3: * Hekle 1 fm i den første, hekle 2 i den neste * gjenta 3 ganger. (9)

R4: * Hekle 2 fm, 2 i den neste fm * gjenta 3 ganger. (12)

R5: * Hekle 3 fm, 2 i den neste fm * gjenta 3 ganger. (15)

R6: * Hekle 4 fm, 2 i den neste fm * gjenta 3 ganger. (18)

R7: * Hekle 5 fm, 2 i den neste fm * gjenta 3 ganger. (21)

R8: * Hekle 6 fm, 2 i den neste fm * gjenta 3 ganger. (24)

R9 - 16: Hekle 1 fm i hver av de 24 fm i totalt 8 omganger. (24)

R17: * Hekle 6 fm, fell 1 fm * gjenta 3 ganger. (21)

R18: * Hekle 5 fm, fell 1 fm * gjenta 3 ganger. (18)

R19: * Hekle 4 fm, fell 1 fm * gjenta 3 ganger. (15)

R20: * Hekle 3 fm, fell 1 fm * gjenta 3 ganger. (12)

R21: Hekle 1 fm i hver av de neste 12 fm.

Øret er nå ferdig! Klipp tråden, men la det være igjen en god del sånn at du får sydd den fast til kroppen på bamsen. Nå er det bare å montere delene samen og nyte den lille kosete "to-bein" =)

Noen syns hekling er vanskelig, men jeg lover deg at når du først lærer deg det, så går det som en lek å det er veldig moro å en fin måte å stresse ned på :) Trenger du hjelp? Kommenter eller send meg gjerne en epost :)

Hva syns dere om dette? Er det noe dere kunne tenke dere mere av? Kanskje videoer av hvordan de forskjellige maskene og hekleteknikkene fungerer? Kommentarer settes alltid pris på <3.


Likes

Comments

Hekling og strikking, Kreativitet

For 1 år siden kunne jeg ikke hekle for fem øre. Eller jeg kunne "hekle" på fingrene om man kan si det sånn. Ikke ble det pent å heller ikke brukt til noen ting, så jeg har heller holdt på med strikking <3.

Men en dag bestemte jeg meg for å prøve å lære meg å hekle ;) Jeg er ganske sta å har jeg bestemt meg for noe så har jeg bestemt meg å gir meg som regel ikke før jeg får det til ( i hverfall noe av det).

Så en kveld satte jeg meg ned å prøvde å lære meg å hekle via youtube. Jeg er ikke akkurat flink til å velge den enkleste oppskriften først da jeg vil mestre alt så fort jeg begynner. Jeg pleder alltid å si at "ting tar tid", men jeg klarer ikke å leve etter det eller acceptere at det skal være sånn. Dessverre :/

Da var det bare å prøve seg å det aller første jeg prøvde meg på var å hekle en kanin (!) fra youtubekanalen til Sharon Ojala. Hun er veldig flink å tar seg tid til å vise hva hun gjør å hvordan hun gjør det.

Sånn skulle disse kaninene bli seendes ut når de var ferdig. For å si det sånn så ble det ikke noen kanin, uten det ble masse garn som bare ble kastet etter å ha heklet og dratt opp igjen. Isteden prøvde jeg meg på en ape, som jeg heller ikke greide å få like "perfekt" som jeg ville ha det :) Men nå hadde jeg ihvertfall lært meg å hekle. På ENGELSK vel å merke noe min mor syns var rart å unødvendig for nå skjønte jeg jo ikke de norske opskriftene. :( Men det er faktiskt ganske vanskelig å finne youtube videoer på Norsk, så da ble det som det ble med det :)

Etter hvert ble jeg flinkere i hekling å klarte faktisk å få heklet et sett til jentene med hårbånd å bolero (engelsk video) :) Selvfølgelig har jeg ikke noe bildet av boleroen på denne enheten, men det kan jeg legge opp en annen gang. :) Må si meg ganske stolt, selvom det faktisk tikk var så vanskelig. :)

Nå har jeg ihvertfall lært meg å hekle med Norske, svenske, danske og engelske oppskrifter å har da mye mer å velge mellom <3

Følg med imorgen da jeg deler med meg av en av de første oppskriftene jeg lærte meg å hekle på norsk :) Klikke gjerne på "liker" knappen for å få med deg oppdateringer :)

Er det noen andre som hekler her eller holder på med noe annet kreativt?

Ønsker dere alle en god hel <3 Klem fra Maria

Likes

Comments

Familien, Personlig, Hverdagsgleder

Som forelder så er det alltid noe nytt som skjer å dagene fylles med glede som bare små-barns-foreldre kan glede seg over. Sånn som den uken her da Celina har gjort nr 2 for første gangen på do. Igår faktisk. Hun var sås stolt og ropte på alle som var hjemme.

"Ovie, mormor, Emiiiije komme se"- hørtes lang vei fra badet og inn på soverommet til jentene som de andre var samlet på for å leke.

Brått så hører man mange føtter over tregulvet og vipps sa det så var vi 5 stykk inne på badet ;) Celina reiste seg pent opp å bad alle sammen om å titte på hva hun hadde gjort å alle klappet i hendene og skrøt av henne.

Dette var selvfølgelig veldig stas og hun klappet hun også ;)

" Ferdig nå mamma, tørke" - kom ut av munnen. Som bedt om så gjort.

" Hade, bæsjen" - sa hun å spolte den ned. <3 Stoltere ungen skulle man ha leta lenge etter den dagen <3

Når vi gikk ut fra badet kom det brått " NÅ, jeg spille rangen".

Jenta ville så klart spille Fantorangen etter å ha vært så flink, noe hun også fikk lov til =) Nå håper jeg bare at resten av do-treningen går som en lek <3

Dette er jo noe som gleder en forelder. I hvert fall her i huset så var det helt klart dagens høydepunkt <3

Til dere andre foreldre: Hvordan gikk potte/do trening for dere? Tips og råd? <3

Likes

Comments

Hekling og strikking, Personlig, Kreativitet

Jeg har lenge hatt en drøm (jeg har hatt mange og har fortsatt mange) om å drive for meg selv å starte min egen bedrift. Det har vært samtaler med allerede ferdigstillte bedrifter om å eventuelt overta, men det har aldri blitt gjort noe med det. Det har vært omganger med NAV angående kapital og diverse hjelp, tips og råd uten at det har kommet i mål.

Etter at første mann ble født, så har jeg lagt alt dette på is fordi det var nok med mann, barn, bolig og jobb å etter at tvillingene kom så har tanken bare forsvunnet.

Nå når ungene har blitt eldre og klarer seg mere selv så fant jeg ut at drømmen lever videre og bestemte meg for å gjøre noe med det. I September/Oktober i fjor så startet jeg "firmaet" @hekleogstrikke og dette har egentlig vært veldig moro og jeg har fått en god del henvendelser. <3

Er det flere her inne som har oppfylt en "egen-sjef-ide" eller lignende som vil dele erfaringer? Setter stor pris på det!

Dere må gjerne følge meg på instagram: @hekleogstrikke for mere info.

Likes

Comments

Familien, Kreativitet, Personlig

Mange har hørt om tv-serien party of five (denne bloggen handler ikke om den), uten denne bloggen handler om meg og min familie med en god del innslag av både interiør og inspirasjon.

Jeg er en mamma til 3 fantastiske og vakre barn på 3 og 5 år. Guttungen er født i 2010 og så fikk vi en veldig positiv, men samtidig overraskende ultralyd i Juni 2012 da det visa seg at vi ventet tvillinger. I februar året etter kom det 2 små jenter til verden 1 mnd før termin <3 Derav mine 3 skatter. Jeg elsker familielivet og setter alltid familien min først. Samboer med verdens beste kjæreste siden 2006. Forlovet 31-12-2006 og "still going strong" <3

Ellers så er jeg en hekle og strikke "kjærring" som elsker å være kreativ og vise mine ideer. ;) SÅ følg med her kommer det masse moro.

Driver også min egen lille bedrift ved navn hekleogstrikke hvor jeg tar imot bestillinger og hekler etter ønsker. Dette er noe som jeg også setter veldig høyt å syns er gøy å drive med.

Lurer du på noe? Ønsker du sponsor? Skal du ha en giweavay å trenger noen å sponsre med der? Ta kontakt på @hekleogstrikke på instagram eller send meg en epost på partyoffiveblogg@yahoo.com

Likes

Comments