vad jag tänker om hårda regler kring abort

Något jag inte gillar i världen är att det på en del ställen så får man inte göra abort. Senast i Alabama blev det bestämt att man endast får göra abort om graviditeten är ett hot mot kvinnans liv. Så även om man blir våldtagen så måste man behålla barnet.

Har de inte tänkt på att någon som är 15 kanske skulle vilja göra abort då det är väldigt tidigt att bli gravid och man fortfarande går i skolan. Även i Usa ska man kunna klara sin utbildning i viss mån. Även 15 åringar har rätt till att välja ett normalt liv. Många i den åldern vill inte ha barn än även om de får mens.

Och har man blivit våldtagen så kan det vara ett stort trauma för en och om man dessutom blir gravid så är det inte helt säkert att man kan ta hand om barnet för att man fortfarande inte har återhämtat sig mentalt från våldtäkten. Man kanske mår så dåligt efter våldtäkten att man tar droger så att barnet blir missbildat. Många siktar på att barnet ska vara så friskt som möjligt, men det kan vara svårare efter ett trauma som att man blev våldtagen.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dOMjzX/guvernoren-godkanner-alabamas-abortforbud


https://www.youtube.com/watch?v=pPUpkcthWYI

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229