Igår tredje dagen vart nog den varmaste, 30 grader och sol. Vi började dagen med att jag och Elvira satt ute på balkongens medans en andra halvsov. Efter kanske två timmar så gick vi ner från vår lägenhet till Louvren. Jag, Lykke och Elvira fick gratis inträde, så som arbetslösa, studerande och pensionärer, vilket var jättebra. Så att alla som vill kan se all konst på Louvren. Sedan tappade vi bort Lykke igen.

Efter ett desperAT letande efter Nike (statyn) så hittade vi istället både monalisa och Nike!

Efter louvren tog vi en tripp till Notre Dame (vilket Elvira kommer att skriva om sedan. Efter det gick vi till Shakespears bokhandel, och efter det åkte vi till 3 ARR och letade efter Supreme som jag tillslut hittade.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Igår var en lugn dag i jämförelse med denna. Med tanke på att vi var både i toppen av Eiffeltornet och längst ned i katakomberna liknade denna dagen en berg-och-dalbana. 

Vi började dagen med att äta en fransk frukost, vid den franska balkongen och Eiffeltornet i bakgrunden, i Frankrike. Det enda sättet vi kunnat bli mer franska hade varit om vi alla haft basker och rött läppstift. Efter frukosten bar det iväg, och vi började gå mot Eiffeltornet som bara låg dryg 3km bort.

Vi hade en oerhörd tur med köer, det kan inte ha tagit mer än 20 minuter totallt att stå i kö. Jag önskar att kunde säga att jag gick upp för Eifeltornet, men, mina taniga ben hade alldrig klarat av att gå hela vägen. Jag tig hissen. Utsikten från toppen var fantastisk, man kunde se över hela staden. Det enda tråkiga jag kan säga om det är att det var absolut fullt med folk, så det var svårt att få bra bilder.

Nästa destination var katakomberna, något som talade starkt till min halv-färdiga emo-fas. Vi hade tyvärr inte lika mycket tur med köerna här. Vi fick vänta i ca. 35minuer i stekende sol (något som för min del slutade i brännda axlar). Katakomberna var vackra, fast det var lite obehaglit att gå igen kammare och korridorer fullde med ben. Jag försökte ta bild med min polaroidkamera, men två av de tre bilder jag tig misslyckades. 

Till slut fick vi äta en riktigt fransk middag.

Imorgon väntar Louvren, Notre dame och Shakespeare & Co, en bokaffär som jag lovat mig själv att jag inte kommer spendera alla pengar i.

Vi ses imorgon,

MvH

//Lykke

Likes

Comments

Jag kan inte tro att jag någonsin upplevt något mer surrealisiskt än att gå längs med Champs-Élysées, en av de mest kända gator i den stad jag drömmt om att besöka sedan innan jag kan minnas.

Dagen blrjade inte med sol, värme och tindrande ögon; nej, dagen (eller snarare natten) började med att gå upp klockan 02:00 för att sedan, med resväskorna packade och ögon som fortfarande var grumliga från sömnen, långsamt lunka ned till torget. Som man kan tro blev det väldigt roligt när tre sömn berövade tonåringar (möjligtvis med socker i blodet) måste vänta ensama på att sjutsen skulle komma.

Arlanda var hyfsat tomt, och vi lyckades checka in utan problem, dock verkade ingen annan förstå hur man satte på bagage-taggen. Både lyft och landning gick bra och ingen omkom under tiden vi flög.

När vi väl kom in i staden var det lite problem med att hämta nycklar och lämna väskor, men lyckligtvis kunde vi hämta nycklarna tidigare och lämna våra väskor i lägenheten vi hyrt. Jag vet att ingen vill höra på mig prata om den fantastiskt händelselösa äventyret vi gick igenom för att hitta nycklarna, så vi skippar till de bra bitarna av resan.

Vi bestämde oss att besöka Sacre Coeur, en väldigt vacker katolsk kyrka, jag hänvisar till Elvira för mer info om kyrkan.

På vägen dit gick vi förbi Moulin Rouge och de gamla horkvateren runt omkring, det var...intressant att se de mindre än diskreta skyltarna som sålde sexleksaker och skimpiga underkläder, blandat med helt vanliga mataffärer och souvenir-shops.

Efter att vi besökt Sacre Coeur gick vi runt i turist-kvarteren och tittade på allt som turister brukar titta på. Jag hittade en väldigt vacker tavla med en färglad hund, som jag skulle köpt som present om den inte varit för stor (sorry, mamma!).

Det var mer eller midre allt vi gjort idag, jag kan fortfarande inte helt förstå att vi är i Paris, en stad jag alltid älskat, vi får se vad som väntar imorgon då vi besöker Eiffeltornet och Paris-katakomber.

MvH

//Lykke

Likes

Comments

Jag har sovit 45 min inatt och druckit 2 liter kaffe, men alla lever// Nike. Vi sitter just nu på planet som om 2 h och 30 min landar i 25gradiga paris. Trots att vi gick upp 01.30 så skrattar vi högt, särskilt till alla er i Sverige med 13 grader och moln, pussar och kramar, au revoir;)

Tidigare imorse på flygplatsen

Likes

Comments

Det är fyra dagar kvar och vi väntar med spänning på Paris, 27°C och sol. Vi fick nyligen veta de uppdrag vi fått av vår lärare (Sanna), bland annat att fråga efter vägen och beställa mat, framförallt ha konversationer med Parisbor. Lykke kommer svimma har vi konstaterat, och att det kommer bli en jätterolig resa!

Au revoir, ses på Arlanda!

Likes

Comments