Header

Lykke 0-1 år

Myset med min lilla familj. Vi har lagat god mat och lekt. Typ som alla andra kvällar i veckan egentligen. Lykkisen har varit så skrattig, hon skrattar "riktigt" skratt nu men fortfarande med det ljusa skriket efter. Dödsgulligt tycker vi!❣️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det här med att vara borta från sitt barn. Den eviga kampen, för mig i alla fall. Jag trodde inte att jag skulle tycka att det var så jobbigt men så fort jag tänker på det så blir jag ledsen. Lykke är fyra månader och den 3 mars har vi biljetter till Kendrick Lamar och ska då vara iväg från henne i några timmar. Jag får så mycket separationsångest när jag tänker på det. Som en klump i magen.

Jag har varit borta från henne tre ggr sedan hon föddes och det känns som att det bara blir värre och värre. Sist var hon hemma med Carl så det är inte alls vem som passar som jag blir orolig för. Det är själva grejen jag inte är nära henne.

Någon annan som har samma separationsångest? Tips på vad man kan göra? Nu är det två veckor kvar och jag har redan svårt att somna på kvällen.

Likes

Comments

Lykke 0-1 år

Hej från torsdagsmyset!

Dagen har varit så mysig. Malin var här och lunchade med oss. Efter det gick vi ut på promenad tillsammans, inte helt lätt på isiga skogsvägar, haha. Det måste sett väldigt roligt ut. Vi kom hem i alla fall och tog en välförtjänt fika. Tack för idag fina! 🖤

Nu ligger Mini och sover i min famn, ikväll åker vi hem till farmor och farfar på middag.

Likes

Comments

Lykke 0-1 år

Idag är det alla hjärtans dag och det har firats med att bara gosa. Lykke är inne i världens härligaste period nu. Så himla kul att leka med henne. Hon satt glatt i sin bumbostol medan jag fixade lunch. Dagen till ära har hon på sina hjärtan-byxor. ❤️

Eftersom det är så mysigt vårväder ute åkte vi in en snabbis till stan och kikade lite. Nu ligger hon och sover i vagnen fortfarande så jag ska passa på att fixa lite här hemma.

Likes

Comments

Lykke 0-1 år, Vecka för vecka

I sin fina klänning som hon fått av farfar.

🐻Lykke greppar leksakerna och vill smaka på dem

🐻 Hon har hittat sina fötter och vill hålla i dem.

🐻 Det känns som att hon har börjat lyssna till sitt namn.

🐻 Sover fortfarande lite dåligt och vill helst inte somna på kvällen.

Likes

Comments

Kolla in bodyn och strumpbyxorna som Lykke fick av Julia igår. Så himla fina med kaninerna på knäna. 🐰Från Livly.


​Idag är vi bara inne och myser, det är så snökaos ute så vi kommer inte kunna ta oss fram med vagnen ändå. 

Lykke håller på att testa sina stämband tror jag för hon låter ibland som ett monster och ibland som en pipande mus när hon pratar. 

Likes

Comments

Lykke 0-1 år

Morgonmyset en söndag. Lykke gav oss sovmorgon till 10. Så skönt!

Lykkisen med moster Julia ❣️

Hela dagen gick åt till att bruncha och fika med massor av vänner. Ungefär det man orkar med en söndag. Så tacksam för alla fina människor vi har i vår närhet. ❣️

Likes

Comments

Lykke 0-1 år, Förlossningsberättelse

Idag fyller vår Lykke 4 månader och vad passar bättre än att skriva förlossningsberättelsen som jag lovade för länge sedan? Så, här kommer den:

05.00 den 10 oktober 2017:

Vaknade jag av svag ”mensvärk” som kom och gick. Då var det dock nästan 30 minuter mellan värkarna så när den tredje värken kom runt 06.00 började jag tänka att detta kanske kan vara de riktiga värkarna. Har man aldrig känt dem innan så har man ju ingen aning. Det som jag visste dock var ju att värkarna skulle komma och gå, vilket de ju gjorde. Jag började klocka värkarna på min app.

Det är lite luddigt med tiden men någonstans här gick jag upp och gjorde gröt till oss. Jag har aldrig ätit så mycket gröt i mitt liv. 😄 Lassade på med två stora portioner innan jag var nöjd. Antagligen var det kroppens sätt att ladda med bränsle.

06.00 Säger till Carl att han får ta ut en komptimme på morgonen och städa. Om det skulle hända något idag så får det inte vara stökigt när vi kommer hem. Själv hade jag ingen ork att städa så stackars Carl fick stressa järnet.

06.30. Ringde jag till förlossningen och frågade om det kunde vara riktiga värkar som jag kände och nu var det också mycket kortare tid mellan. Ca: 15 minuter. Barnmorskan sa åt mig att försöka vila och ta en alvedon om jag behövde det. Jag håller mig dock så mycket som möjligt från att ta tabletter så jag skippade det. Jag gick istället upp och tog en varm dusch och under värkarna fick jag huka mig och hålla i badkaret för att orka igenom dem.

Cirka 09.00 (jag har inte riktigt koll på tiden men ungefär)

För cirka en timme sedan gick slemproppen och här gjorde värkarna riktigt ont. Carl har ringt förlossningen igen som säger att vi ska försöka vara hemma så länge det går men om jag känner att jag behöver smärtstillande så får vi komma in.

Vi satte på filmen Vaiana och vid varje ny värk fick jag hänga mig över soffan och skrika alla svordomar och fula ord jag kunde. Det här med att andas sig lugnt igenom värkarna var inget för mig. Det som hjälpte lite lite var att få skrikgråta ut alla fula ord jag kunde, haha. 😅 Nu i efterhand tänker jag att grannarna måste undrat vad som hände.

Runt 10.30 fick jag hänga mig över toaletten då det gjorde så ont att jag ville kräkas. Det kändes verkligen som att ryggen skulle gå av. Även om det gjorde sjukt ont så var det inte så illa som jag föreställt mig värkar. Någon stans här sa jag till Carl att jag ville ha smärtstillande. Han ringde till förlossningen och de sa att vi kunde komma in och ta CTG. Jag var lite orolig att de skulle skicka hem oss igen då jag inte hade haft 3 st värkar på under 10 minuter och det är ett utav kraven för att man ska få stanna kvar.

Väl i bilen på väg till sjukhuset som tar cirka 8 minuter, fick jag tre värkar. Och påväg från parkeringshuset till förlossningen fick jag två värkar så det gjorde mig otroligt lättad, för då kanske vi skulle få stanna. På kvittot för parkeringen står det att vi parkerade kl: 11.23.

Vi fick komma in och stanna! Så lättad. Jag var öppen 4 cm och hade ju minst 3 st värkar inom loppet av 10 minuter. Däremot hade inte vattnet gått än.

När alla prover var tagna sa barnmorskan att vi kan gärna vara uppe och gå lite. Varpå jag säger till Carl att vi kan gå ner i Cafét och äta mat. Då skrattar sköterskan och rättar sig. ”Tror du att du orkar det? Jag menade inte upp och gå utan upp och stå.” Precis när jag ska ställa mig upp fattar jag varför hon skrattade och la mig ner igen. Inte en chans att jag kunde gå flera meter. Haha, man tänker inte helt klart av smärtan.

Efter detta så håller jag ingen koll alls på tiden. Det är lite som en dimma. Carl sprang och köpte alla olika saker de hade i cafét då han inte visste vad jag ville ha. Världens bästa❣️ Jag hann ta ett bett på en smörgås och dricka en Päronfestis.

Jag kom på att jag ju kom in för att jag ville ha smärtlindring så jag fick testa lustgas som vi ganska snabbt höjde till maxstyrka. Jag fick sitta på pilatesboll (så bra!) medan Carl och barnmorskan masserade min rygg. Kräktes upp min Festis för att jag inte riktigt fattade hur mycket/lite jag skulle andas in av lustgasen. Jag fattade aldrig tekniken, så ibland gjorde värkarna skitont och ibland blev jag så hög att jag trodde jag skulle ramla av sängen, haha.

Blev irriterad på Carl för att han tände lamporna fel. Helst hade jag velat ha becksvart och knäpptyst. Jag ville ha allt fokus på lustgasen. Stackars Carl som hade ordnat med en BB-lista på spotify och allt…

Runt 17:30 gör min barnmorska så att vattnet går, då det inte verkade hända av sig självt för mig. Strax därefter kom krystvärkarna och 18.20 var lilla Mini ute. Bästa finaste lilla Mini. <3

Ser nu att det blev ett väldigt långt inlägg. Hur som helst så måste jag säga att vi inte alls märkte av stressad personal. De som tog hand om oss var hur bra som helst och jättefina. Verkligen! Carl var dessutom finaste stödet, hade aldrig klarat det utan honom. Jag lyssnade inte så mycket på sköterskorna utan Carl fick berätta för mig vad dem sa och vad jag skulle göra. Det kändes verkligen tryggt.

Nu har vi varit föräldrar i fyra månader vilket känns helt galet fint. Världens finaste lilla Lykke! <3

Likes

Comments

F R E D A G! Efter Carls jobb tog vi en mysig promenad till min favoritbutik vad gäller blommor. Fiori. Alltid så roliga snittblommor.
Nu ska vi laga lite fredagsmiddag och slappa. Lykke har inte haft sin bästa vecka denna veckan men det verkar som att det går åt rätt håll nu och hon har varit lite gladare idag.❣️

Likes

Comments

Lykke 0-1 år

Idag var det äntligen dags för Lykke att få dyka. Min mamma var med som support denna gång och det gick så himla bra. Lykkisen var så duktig men lite förvånad efter dyket.

Lykke var lite trött idag så det var tur att mamma var med och kunde busa lite med Lykke så att hon höll sig vaken.

Nu ligger Lykke i min famn och sover. Egentligen brukar hon somna direkt efter badet men idag har hon varit vaken sedan vi kom hem. Knäppis.

Likes

Comments