Da er det på tide med en anbefaling på hva du bør få med deg på Netflix.

Jeg har i det siste litt hekta på podcast. Og da særlig på serial fra This american life. Etter hvert ble eg gjort oppmerksom på en netflixserie som heter Making a Murderer"

www.netflix.com/title/80000770?source=android

Det er en virkelighetsdrama filmet over 10 år. Dokumentarserien forteller gjennom 10 episoder om Steven Avery og hans nevø Brandan Dassey som i 2007 ble dømt til livstid for drapet på fotografen Teresa Halbach.

Så om du er hekta på Serial på podcast, så kan jeg love at du ikke blir skuffet av Making a murderer på netflix.

Gutta har funnet seg en film nå som de koser seg med nå.

Ta en titt på "Pus med støvler" på Netflix

www.netflix.com/title/70202053?source=android

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

I dag kom nyheten om at neonatalavdelingen ved Ålesund sykehus står i fare for å bli flyttet til St. Olavs hospital i Trondheim. En såkalt ekspertgruppe har kommet til at det er mest lønnsomt er å flytte behandlingen av ekstremt prematurt fødte barn fra Ålesund til Trondheim. Her er det enkelt og greit økonomi og makt som råder. Ikke blir det tatt hensyn til at familier blir splittet i opp til flere måneder, der far og søsken må sitte hjemme uten mulighet til å besøke og støtte mor i en vanskelig tid.

Jeg tviler ikke på at de kan sine saker i Trondheim. Men skal ikke folket selv få noe å si?

Før jul i fjor, satte 2 flotte mødre seg ett "hårete" mål å samle inn over en million kroner til prematuravdelingen ved Ålesund sjukehus i løpet av vel en måned. De startet opp foreningen De små vil også se på facebook. Og engasjement til Liv-Tone og Anette Iren smittet over på flere tusen følgere og lokale bedrifter, og målet var nådd.

Jeg regner med at siste ord i saken ikke er sagt. Og vi vil nok høre mer fra De små vil også se. Deres stå på vilje er bare å ta av seg hatten for.

Her får dere også en helt ny musikkvideo som ble donert til foreningen. Så får vi håpe fornuften til slutt får råde, og vi får beholde kompetansen på Ålesund sykehus.

Lykke til videre med det gode arbeidet Liv-Tone og Anette Iren.

  • 720 Lesere

Likes

Comments

I familieselskap har jeg de to siste årene serverhjemmelagede vårruller. Det er en sikker vinner her i huset. Både barn og voksne forsyner seg både 2 og 3 ganger. Å lage vårruller er ikke så vanskelig som man skulle tro. Man kan bruke det meste i en vårrull. Men jeg gjør det enkelt. Det du trenger er litt tid til overs på kjøkkenet, uten barna hengende rundt beina, og følgende indigrienser:

En pakke med Tyj spring roll pastry.

Glassnuddler

Amerikansk grønsaksblanding

Kjøtteig av svin

Østers saus

Krydderblanding til svin

En jerngryte

Matolje til steking

Søt chili saus

Spring roll pastry, glassnuddler, østersaus, krydderblanding og chili saus får du kjøpt i de fleste invandrerbutikker. Takk for at vi har Asia Marked her i Sykkylven.

I denne oppskriften til 50 vårruller har jeg brukt:

3 pakker med svinekjøttdeig,

1 pk grønnsaksblanding

1/3 pk glassnuddler

Krydderblanding og østersaus etter smak

2 egg til "lim"

Matolje til steking

Jeg har bruke grønnsaksblanding og matolje fra First Price. Har funnet ut at matolje fra First Prise faktisk er blandt de beste til alle former for matlaging. Og egner seg spesielt godt til frityrsteking fordi den tar bort så lite av de andre smakene i rettene.

Og slik går jeg frem for å lage de hærlige vårrullene som vi har blitt så glade i.

Legg ca halve pakken med glassnuddler i en bolle med kaldt vann i 20 minutter.

Når glassnuddlene står i vann går du løs på resten av prosessen. Stek grønnsaksblandingen i olje.

Stek kjøttdeigen i flere omganger. sil ut alt vannet fra kjøttdeigen. Vi vil ikke ha det med i vårrullene. 😉

Så smaker du til kjøttdeigen med ønsket mengde av krydderblandingen. Jeg bruker en god gammel "dæsj" med krydder. Smak deg frem er mitt gode råd.

Når glassnuddlene har ligget i vann i 20 minutter tar du de opp og klipper/skjerer de i ca 3-4 cm biter.

Bland i grønnsaksblandingen, glassnuddlene og bland i østersaus. Også her gjelder det å smake seg frem.

Så kommer vi til den møysommelige prosessen med å rule ihop vårrullene. Legg vårrullarkene med spissen mot deg. Så pensler du spissen som vender bort fra deg med egg. Jeg bruker eggehviten fra 2 egg. De bruker vi til å "lime" sammen vårrullene Legg i 1-2 ss med kjøttdeigblandingen. Så er det bare å rule sammen vårrullen. Og isteden for å forklare dere hvordan, legger jeg ved en youtubesnutt som viser dere hvordan det skal gjøres.

Når du er ferdig med å rule sammen vårrullene er det bare å sette i gang med å steke de i olje. Eller du kan gjøre som meg. Fryse de ned før de stekes. Legg de da i en boks og legg de lagvis med bakepapir imellom. Da kan du ta opp ønsket mengde når du får lysst på noe kjapp og enkel mat.

Når du steker de varmer du først opp oljen i en jerngryte. Du vet at oljen er varm nok når du stikker en tresleiv i oljen, og du ser det bruser rundt sleiven. Steker du de direkte fra fryseren tar det ca 5 minutter til de er ferdige. De skal vere gyllenbrune La de renne av over ett kjøkkenpapir. Er de tinet går det ca 3 minutter. Du kan gjerne bruke frityrkoker. Men da får du ikke stekt så mange i gangen.

Da er det bare å servere hærligheten med søt chillisaus, ris og salat til.

  • 573 Lesere

Likes

Comments

Det har blitt veldig lite blogg fra meg i det siste. Det meste har gått i ett. Vi har nå kommet til uke 18 av graviditeten. Og om 2 dager skal vi på ordinær ultralyd. Det skal bli spennende. Denne gangen vil vi ikke se om det blir gutt eller jente. Vi klarte ikke å la vere med gutta. Men denne gangen vil vi prøve å beholde spenningen.

I førjulen har vi koset oss med en liten prøvesitting av ponnier i sentrum. Og vi har hatt julebakst og pynting av pepperkakehuset.

Tradisjonen tro, har vi ansatte i Ekornes gitt bort julegavene til gode formål med lokal forankring.Det ble gjort på juleavsluttningen siste dag før juleferien Og ett av formålene som ble støttet var to driftige damer, som for litt over en måned siden startet en facebookaksjon. De små vil også se. Deres mål var å samle inn penger til ett netthinnekamera, som er sårt saknet hos prematuravdelingen ved Ålesund sykehus.

En av grunnene til at premature v/Ålesund sykehus ofte må transporteres til St. Olavs hospitalet er pga en lidelse i netthinnen som ofte rammer premature (ROP). St. Olavs hospitalet har, som de andre universitetssykehusene i Norge, et digitalt netthinnekamera som gir bedre muligheter til å kunne forebygge alvorlig synssvekkelse hos de fortidligfødte. Netthinnesykdom er den hyppigste årsaken til blindhet og svaksyn i denne aldersgruppen. Ved hjelp av dette kameraet kan øyelegene diagnostisere og planlegge behandling som i stor grad kan forebygge alvorlig synssvekkelse hos de minste. I besittelse av et slikt kamera kan øyelegene utveksle informasjon med andre avdelinger, ved andre sykehus. Det betyr at de nyfødte slipper en strabasiøs og for dem krevende reise.

Og vi i Ekornes er stolte av at vi fikk vere med å bidra med 50000 kr for at de skulle nå målet på 1.1 mill kr innen lillejulaften. Og jaggu nådde de målet. Gratulerer Liv-Tone og Anette! Og jeg tror ikke de stopper der. Overskuddet etter kameraet er betalt vil nok komme barneavdelingen til gode.

Gå inn på De små vil også se og se hva de flotte damene har fått til. Jeg håper for alle del at vi ikke får behov for dette kameraet. Men om vi så må vet jeg hvem jeg skal takke. Det er mange som har bidratt. Men uten pågangsmotet til de 2 mødrene i aksjonsgruppa hadde det nok ikke blitt kamera ved Ålesund Sykehus. Tusen takk Liv-Tone og Anette!

Så kom lillejulaften med pynting av juletre.

Julaften måtte vi ut å møtes Kalldalsnissen som kom med gottepose til alle barna i byggefeltet. Og han tok turen senere på kvelden også, for å gi gutta pakke.

Endelig kom snøen 2.juledag. Da kunne vi teste den nye rosa kjelken som minstemann fikk i julegave. Den hadde han ønsket lenge. Og den måtte vere rosa. Så da ble det visst slik da. Og både gutta og vi voksne koste oss ute i snøen i dag.

Likes

Comments

Da må jeg bare få slippe den store nyheten. Stillingen min som småbarnspappa er nå utvidet med minst 4 år. Vi venter ett nytt barn i månedsskiftet mai/juni!

​I dag fikk Fredrik og Arvid publisere det på sin måte i barnehagen. Vi hadde på de nye t-skjorter, med budskapet.

Tankene mine om det er de samme som den gangen vi ventet Fredrik. Dere kan lese om det i denne linken, som er ett av de første innleggene jeg hadde på bloggen. Starten på en ny tilværelse.

Likes

Comments

​Sponset av Netflix

Sitter å kikker på Netflix serier å se på. Og jeg faller stadig tilbake til Prison Break. Selv om jeg har sett alle sesongene tidligere, frister det med en ny runde. Det er vel den eneste serien jeg noen gang har vert skikkelig hektet på. Allerede etter første episode var jeg avhengig, og kunne ikke vente på neste episode....

Prison Break dreier seg om to brødre. En som er dømt til døden for en forbrytelse han ikke har begått og hans yngre bror , et geni som tenker ut en utførlig plan for å hjelpe ham å unnslippe fengsel ved å få seg selv fengslet.

Alle de 4 sesongene som er produsert ligger i Netflix sitt rikholdige innholdskartotek. Det er faktisk en av de mest populære seriene. Faktisk er suksessen på Netflix en av grunnene til at produsentene av serien setter igang med en ny sesong av Prison Break. Produksjonen av den skal visstnok vere igang. Og det er forventet den skal komme i 2016/2017. Jeg kan nesten ikke vente...

Vi får kose oss litt med denne smakebiten.

I samarbeid med Netflix har jeg gleden av å dele ut ett gavekort på 6 mnd med gratis Netflix til en av mine lesere. Det dere trenger å gjør, for å vere med i trekningen, er å komme med en god serie som dere er hektet på, i kommentarfeltet her på bloggen min. Trekningen vil jeg foreta førstkommende søndag (8/11) kl 21.00.

​Vinneren av konkurransen er trukket. 

​vinneren ble:

Jørgen Grunni Dahl 

​Han er hektet på Dexter. Nå har du muligheter til å bli hektet på flere serier. Gratulerer med premien. 

Så vil jeg takke alle for mange gode tips på serier å bli avhengig av.

  • 828 Lesere

Likes

Comments

Sponset innlegg

Omsider kommer en oppdateringen på bloggen min. Det er så alt for lenge siden jeg har tatt meg tid til å skrive. Har hatt fullstendig skrivesperre.
Her er ikke mye nytt å berette. Fredrik har begynt på siste året i barnehagen. Så rart han snart er skolegutt... Det er nå ikke så lenge siden vi hentet han hjem fra sjukehuset etter fødselen.
Arvid har begynt på storbarnavdelingen. Og der trives han godt.

I går tok vi oss en tur ut i nabolaget for å gå Halloween. Det var ingen nytelse. Her blåste det liten storm og regnet pisket oss i kinnet. Men hva gjør man ikke for barna som hadde gledet seg i mange dager. Så etter å kledd gutta opp i kostymene, med masse ull innerst, var det bare å stå han av.

Etter att vi var ferdig med en kjapp runde ute i det fæle været, fikk gutta kose seg litt med snopet, før det var tid for 2 slitne og kalde gutter å finne sengen.
Da var det tid for litt uhygge på skjermen for oss voksne. Og da kunne Netflix hjelpe oss med det. Valget falt på Scream. 3 episoder ble det før småbarnspappaen måtte kapitulerer og finne sengen.

  • 758 Lesere

Likes

Comments

sponset

Nå er snart sommeren over for denne gang. Og høsten nærmer seg med stormskritt. Jeg vet at dere tviholder på sommeren så lenge som mulig. Men ett tegn på at vi går mot kaldere tider er at vi får vinterrelaterte programmer på tv. Ett av dem er

I dette progrtmmet følger vi bilbergere rundt om i vårt langstrakte land. Vi får se hvordan de takler utfordringene med utenlandske langtransportsjåfører, som ofte er å finne stående fast på norske vinterveier. Her hjemme på Vestlandet er utenlandske vogntog stående fast på smale og svingete veier ett dagligdags syn i vinterhalvåret. Slik som desse på bildet, som jeg tok på veien hjem fra jobb for ett par år siden. De var så fastkilt i hverandre at redningsbil måtte tilkalles for å få de løs.

TV-fotografene fra National Geographic Channel fulgte i over en måned i vinter bilberging på noen av de norske fjellovergangene. Resultatet har blitt til 10 episoder med barske bilbergere som rykker ut i all slags vær, for å holde veiene våre åpne. Jeg gleder meg til mange kalde høstkvelder med underholdning fra norske vinterveier. Gjør dere klare til premiere kl 22 mandag kveld på National Geographic Channel

Likes

Comments

Da var årets ferietur over, og vi har kommet oss hjem etter 14 herlige dager på Pegasos World. Vi kan ikke si annet enn at vi har koset oss masse. Mange nye minner er skapt. Og alle de varme soldagene har gjort godt for kropp og sjel.

Til slutt i disse reiseskildringene vil jeg rette en stor takk til Nazar sine flotte aktivitetsguider som ga av hele seg på piratklubben, og på minidiscoen alle kveldene. Og en spesiell hilsen til den norske guiden Marius som ga upåklagelig service gjennom hele oppholdet.

Likes

Comments

Da nærmer det seg slutten på ferieturen vår her på Pegasos World. Vi har kun en hel dag igjen med bading og herlig sommervarme, før vi setter snuten nordover mot Norge.

Vi har fortsatt hatt det topp her. Vi har nok ikke blitt så veldig brun. For vi har for det meste holdt oss i vannet sammen med to badeglade gutter.

Vi har hatt en utflukt i regi av Nazar. På tirsdag var vi på piratcruise på Manavgat elven. Vi ble plukket opp ved hotellet av pirater som fraktet oss til båten.

Ombord i båten var det noen aktiviteter for barna. Gutta fikk hjelp til å lage pannebånd. Og de fikk malt ansiktet til ekte pirater. Alle barna måtte vere klar til vi kom frem til den "øde" øya, der det skal befinne seg en nedgravd skatt på stranden. :)

Våre to håpefulle pirater klar for tokt.

Vel fremme ved den øde øya var barna klare for litt action på stranden. Her holdt piratene fra Nazar på med forskjellige leker sammen med ungene.

Så var det tid for den store skattejakten. Alle barna var ivrige i gravingen etter nye ledetråder etter en bortgjemte skatten.

Og barna fant til slutt skatten. Men blant piratene var det en som ikke hadde helt ærlige hensikter. Han løp mot skuta med ungene hakk i hel.

Men å stikke fra en stor gjeng med små pirater lønner seg sjelden. Piraten Marius ble fanget, og straffen måtte komme. Han ble beordret til å gå planken. :)

Før avreise ble det tid til litt avkjøling i elven. Det gjorde godt for små og store pirater.

På tur tilbake var det klart for avslutningsseremoni, med åpning av skattekista og utdeling av diplom for godt sjørøveri.

Dagen ombord ble avsluttet med ett skikkelig skumparty, og to blide pirater kunne dra tilbake til hotellet med nye spennende opplevelser i bagasjen.

Tusen takk til denne flotte gjengen fra Nazar som ga så mye av seg selv, og gav oss en minnerik dag på elven.

Likes

Comments