Ensam morgon hemma oss mig låter ungefär såhär:
Jag gör i ordning mig för jobbet. Hund springer runt i lägenheten, gnäller lite, jag pratar med henne
Innan vi går ut så har hun' lagt sig till rätta på bänken och skall sova. Får dock inte detta då jag lockar henne med att gå ut i morgon solen.
Går vår promenix.
Går in och jag borstar tänderna. Hun' speinger runt och gnäller lite, kommer inte till ro fören jag sitter still i soffan och kan morgongosa lite (detta i henne bemärkelse; hon i fönstret, jag i hörnet av soffan, stilla)
Lyssnar på radio tillsammans.

En helt vanlig ensammorgon...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter nyår började jag jobba på en filial i trollhättan som ligger på kronogården som heter kronan som är ett kulturhus med både bibliotek, skola, cafe. Och bättre kunde jag inte fått, goa kollegor, man är aldrig bara bibliotekarie där heller, det är barnpassning (uppforstran) och ideerik får man ibland också vara.

Har också flyttat till trollhättan i en fin lägenhet och som vi alla tre (jag, sambo och hun') trivs i.  

Allt är bra på det stora men självklart finns det tyvärr skolarbete kvar. Har nu kämpat över två år med min förbannade uppsats. Ja är lite trött på den! Men som jag trodde att jag hamnade med den exminatorn som inte vill läsa om mitt ämne och har tyvärr ingen kunskap om det heller för den delen har nu gett mig underkänt två gånger. Detta var vad jag förutspådde att det skulle bli tyvärr. Därför har jag nu begärt att få byta exminator. Och hoppas inte detta ska krångla.  För jag vill bara vara klar! 


Likes

Comments

Tror aldrig det har hänt så mycket i mitt liv som detta år. Både positivt och negativa händelser.

På senaste tiden har jag kommit in i mitt arbete som bibliotekarie och känner att jag har hamnat exakt rätt. Jag hoppas innerligt att jag kan få stanna på Trollhättans bibliotek efter nyår med.
En anledning till att jag inte hinner med att skriva så mycket då jag jobbar sena dagar och är helt slut när jag kommer hem.
I fredags hade jag min första lediga dag på länge och det var dags att ta in bilen till verkstad.
Detta gjordes fredags morgon för byte av tempgivare. Detta gick galant.

Efter det var det dags att köra till Lidköping för att plocka upp Brosan där för att köpa mer grejer till bilen. Så när vi letar runt efter mekonomen och svänger ut så pajar bilen (utförligare går att läsa i tidigare inlägg på min Facebook) och där står vi och ringer runt som en galning på folk. I väntan på bärgan sitter vinklar i bilen innan Brosan måste gå på toa. Ford är alldeles bakom oss så vi går in där. Vi passar på att värma oss när försäljare givetvis kommer fram och frågar om vi tittar på bilar som han ska fråga. Men jag pekar mot min bil som står med varningsblinkers på och säger det är min bil som står där och ska in till verkstad så en, någon ny bil att lägga pengar på behöver jag inte.

Bärgan kommer och vi kör till en mekonomen som inte kan ta emot oss. Kör till en annan som vi nästan inte hittar. Då har jag varit i Lidköping från halv två till halv fem för att bara vänta!!! Bilen in på verkstad och där är den nu till på måndag. Jippi...

Så min lediga dag blev rätt så förstörd men samtidigt kunde det även ha hänt på väg till jobbet och gått mycket värre än vad det gjorde.
Det komiska på hela dagen var att bilen var inne på verkstad på morgonen!!

Likes

Comments

Jag har alltid velat och klarat mig själv. Göra min egen bana utan andras hjälp och för det mesta har jag lyckats men det har varit svåra stunder men också på senare tid har jag insett att hjälp, stöd, kontakter gör livet så mycket enklare än att stå helt stå på egna ben.

Idag tar jag vara på varenda kontakt som jag kan få med andra människor för att ha det med mig för man aldrig vet när man behöver den kontakten.

Råd till alla som tror att de klarar sig helt själv det fingerar och vägen kan bli svårare men fungerar gör det. Men livet blir så mycket enklare om du tar kontakt med människor och sparar dem tills du behöver dem. Detta gäller allt i livet.

Boktips; rakt upp i himmeln av Roos burto

Likes

Comments

Att arbeta heltid är något helt nytt och spännande och ett steg i vardagsarbetsdag. Trivs riktigt bra med mitt yrkesval och känner att jag kan hålla på med det i 30 år till.

Träningen har också blivit vardag en sådan sak som man gör för att det är ett måste, men också roligt och den där lilla saknande av den kommer när man inte hinner med det på ett tag.

Det finns så mycket som händer på jobbet som jag inte kan berätta om men som jag vill berätta om.

Jag får lära mig så mycket om mitt yrke förutom att vara låntagares förlängda arm till att hitta boken. Katalogisera, vara med att bestämma om vilka böcker som skall köpas in och annat.

Trivs så bra här på hemmaplan men vill bo i Trollhättan och hoppas vi kan göra det inom en snar framtid. Sambon kommer upp denna helgen också, var uppe i helgen med. Så roligt att han kommer upp till mig.

Kan inte skriva ihop novelltexter så ni får stå ut med mina punkt för punkt lista.

Boktips: himmeln finns på riktigt.

Likes

Comments

Detta året har varit världens händelserika år i mitt liv och i många av mina vänners liv. Har vetat så mycket "hemligheter" som nu har släppts.

Många av mina vänner har gått i nästa steg och förlovat sig samt syrran.

Sedan har det varit två par som har brutit upp.

Jag har jobbat på olika orter i sommar och pendlar nu mellan två orter. Trollhättan och lilla Edet.
Med det har det blivit en halvflytt hem till pärlorna för jobbet skull. Med det blir jag särbo för tillfället. Det är inte lika roligt men nyttigt kanske.

Trivs med det nya jobbet som bibliotekarie på Trollhättans stadsbibliotek, det är utvecklande och lärorikt. Tackar en person på lilla Edet för detta tillfälle att få arbeta på Thn bibliotek.

Dett kommer bli några händelserika år framöver.

Likes

Comments

Idag blev första dagen på Trollhättans bibliotek. Visades runt och annan information. Fick nycklar till ett delat kontor med en dator och skrivbord inte ofta man får sådan lyx första dagen på jobbet.

Jobbet som sådan har jag kunskaper från Lilla Edet som jag inte tänker överge heller. Men det är spännande med att lära sig ett arbete på ett större bibliotek än Lilla Edet.

Och att gå efter ett schema med att veta hur man jobbar.

Sedan är det ju fantastiskt att stc training ligger bredvid biblioteket så man kan träna efter jobbet. Så det har jag fixat nu ska det komma igång med träningen igen.

Likes

Comments

Det har hänt en del sedan sistens. Har jobbat på lilla Edet, som är riktigt roligt.

Fredagen det 22 aug så ringde Trollhättans stadsbibliotek till mig och frågade hur mycket jag var intresserad av att arbeta hos dem i höst. Vad tror ni att jag svarade. Självklart att jag är intresserad!

Det blev bestämt ett möte med dem den 27 aug. Dagen kom och mötet ägde rum. Jag var lagom nervös men samtidigt lugn. Det ger sig hur man skall uppträdda på intervjuer när man har gjort x antal sådana på ett halvår. Men på Trollhättan satt vi och samtalade, nästan som vi var kollegor redan.

Mötet tog en sådär tjugo minuter. De sa att de hör av sig dagen efter om hur de gör. Åkte där ifrån med en bra känsla i kroppen.
Tar med Brosan till Nike för att han skulle byta en kedja till moppen. Jag hinner precis parkera innan Trollhättans bibliotek ringer mig. Tanken som först slog mig. Glömde jag något. Men sedan började han prata om att de hade pratat ihop sig lite och hade enats om att ta in mig.

Så under en timme fick jag bekräftat att de tar in mig som en kollega!!!!!

Ibland skall man ha den turen som nästan aldrig kommer men om det förmodan kommer så brukar det kännas grymt bra.

Så på tisdag den 2 september börjar jag på Trollhättans bibliotek. Ska bli så förbaskat roligt!

Likes

Comments

2014 började med en rätt dålig start men hade ändå ett litet extra jobb som tur var. Men det räckte inte. Kraftansträngning med plugg, jobbsökande var stora och trötta många sega dagar senare. Med ändrat cv och personligt brev gick det nu åt rätt håll. Intervju på intervju med långa resor dit. Men så roligt, lärorikt det har varit och nödvändigt. En chans att analysera sig själv utan att se det som en skoluppgift.

Sommaren började med ett jobb som receptionist på en camping så roligt, jobbigt och för mig egen del nödvändigt. Den jobbiga biten var lite gäster men stor del att vår dåvarande chef blev sjukskriven så arbetet med ansvar blev tyvärr lagt på oss ungdomar.
Men det har varit kul att få det ansvaret som teamledare.

Under detta arbete sökte jag mig till olika bibliotek om någon sökte personal. Fick napp hos lilla edets bibliotek. Detta gjorde att jag började på camping som receptionist och slutade sommaren som bibliotekarie på lilla edets bibliotek .

Jag är nu inringd vikarierande bibliotekarie på lilla edets bibliotek och jag älskar att få göra det jag är utbildat till bibliotekarie.

Har tagit ett krafttag i min uppsats så den ska bli färdig. Det är bara ett måste som skall göras. Vill så gärna vara klar.

Det är mitt 2014 hittills.

Likes

Comments

Har fredag till ära gjort lite ärenden som har kommit i skymundan för nya erfarenheter. Har varit tillbaka på Lantmännen för att lämna in ett kort och hälsa på och säga hejdå till de som arbetar där. Då jag tror det kommer nog ta år innan jag sätter min fot där igen.
Var sedan ner till stan här i Växjö för att lämna tillbaka nycklarna till thekompaniet och se den som har ersatt mig. Det var en roligt och behövlig tid där men samma där, där kommer det nog ta ett tag att komma tillbaka till och då för att handla.

Är på väg till nya äventyr och mål. Har blivit inringd att arbeta på lilla Edets bibliotek nästa tisdag. Riktigt gött att få syssla med det man har en universitets utbildning till.

Går allt som man har planerat så blir vi framtida trollhättebor. Ska bli så gött.

Boktips
Vill man och har lust att läsa en liten annorlunda faktabok. Kan jag rekommendera "nerkopplat" som går ut på ett expriment att leva utan tekniken ett halvår. Mycket intressant läsning.

  • 91 Readers

Likes

Comments

Instagram@sweetpo0dles