Dessa berör mig. Inifrån. Inte melodier som sköljer över en med eufori, utan sådana som lämnar spår, ingjuter sig i känslotrådarna.  De är varken fart eller fläkt men de är härliga att lyssna till när lampan är släckt. Bara sätt på dem och njut lite för Guds skull, sluta tänka bara infinn dig i stunden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kultur och Foto

Detta magnifika rum välkomnades man av innan självaste utställningen. Här avnjöt vi en kaffe för att fylla på energidepåerna innan vi gav oss in i konstdjungeln. Jag vill också ha lysen och metall och trä blandat i förgrunden när jag flyttar. Väldigt kameravänligt dessutom.

Blue is the coolest colour. Ett rum där man exponerades av både ljud och ljus, flera sinnen stimulerades på samma gång så att säga. Den bara bilden gestaltar en vägg med ballonger i ett slags 3D-format. Min kära bonusbror fick agera modell vid mer än ett tillfälle, men han trivs där. Framför kameran.

Ja den första bilden talar för sig själv, det var en skylt vid ingången till ett "red light district rum". Det ser ut som att jag sitter på ballongen, men jag har fört er bakom ljuset mina vänner, bara en tvådimensionell vägg med skickligt arbete bakom.

Nu var det min tur att leka lite modell, hade en bild i huvudet av hur det skulle bli. Att jag skulle stå där och se riktigt ball ut och samtidigt inge en känsla av nonchalans, det gick inte hela vägen tyvärr. Ser ut att ha ben längre än Eiffel, oproportionerlig.

Likes

Comments

Ibland undrar jag om Sveriges folksjukdom är psykiskt mörker, eller om det är självironi som sätter prägeln. Det är som att man kan ta på känslan av kollektiv pessimism samtidigt som självinsikten är ett faktum. Ibland känns det som att luften här är en fusion av dubbelmoral, likgiltighet och egoism. Jag säger inte att just varje enskild är sådan utan det är bara en latent underliggande känsla bara. Jag är ju en oklar jävla individ som i de allra flesta fall inte har en susning om vad jag säger så ta mig inte på orden, men ta gärna en nypa salt innan du konsumerar mitt innehåll. Det är bara skoj att ordbajsa lite ibland, utan vidare syfte eller sammanhang. Kom bara att tänka på allt detta när jag såg planschen med titeln "Döden, en musikal, om vi hinner". Tänkte mest att, eller nej förresten jag tänker sällan, det var inget. ÄH HÖRS.

Likes

Comments

Alla hjärtans dag imorgon hörni. Dejter? Nej, planen är att bejaka mina intressen och agera självständig bortom kärlekens rum. Jag måste ändå säga att jag ser fram emot morgondagen, förhoppningsvis inleds den med en "håll käften frulle" innan det bär av mot Frihamnen. En utställning vid namn Magic City tar form i en stor lokal en bit utanför Gärdet, "the art of street" är titeln på utställningen och jag anar att den kommer att falla mig i smaken, bitvis i alla fall.

Sedermera bjuder dagen på ännu ett visuellt uppfriskande i form av en föreställning. Det är Fredagspodden som har sin "sista show" på cirkus. Jag har inte den blekaste om hur upplägget ser ut men jag blir sällan besviken av att bara höra dem i podcastformat så det blir spännande. Alex Schulman har dessutom regisserat den så tror på den. Detta blir alltså i sällskap av lilla mamma och inte en kärlekstörstande pånk. Efter showen kanske jag möter upp Lollo i vanlig ordning så kan vi skratta och gråta tillsammans åt livet.

Likes

Comments


GOD MORGON

Samma visa verkar upprepa sig gång på gång, jag syftar på måndagar. För min del är det inte en ångestfylld veckodag snarare tvärt om. Detta beror på att mitt arbetsschema är väldigt flytande och oregelbundet vilket innebär att jag inland är ledig dessa dagar. Jag är inte ett stort fan av att traggla mig igenom statiska scheman med identiska rutiner varje vecka, föredrar som jag har nu det inger lite mer spänning ivardagen haha.

Syftet med citaten ovan var bara att skänka lite goda råd att alltid ha i bakhuvudet, speciellt en måndagsmorgon då alla inte ser ljuset i tunneln så att säga. Kontentan av citaten är egentligen bara att försöka rikta fokus från onödiga tankebanor, och istället se saker med andra ögon ibland. Lägg inte fokus på andras uppfattning om hur man bör leva livet eller hur man bör vara, fokusera istället på vad du själv blir lycklig av och vad som gör livet roligt att leva utan hänsyn till andras åsikter om det. Missförstå mig rätt, sluta inte att lyssna på andra och respektera dem men låt det inte påverka och färga dina beslut och vägval i livet i allt för stor utsträckning, då är man oärlig och självbedrägeri är ett faktum. Svårtuggat snack men jag tror ni som löser förstår precis vad jag menar. Va alltid den du känner att du vill vara inom ramen av lagen så att säga, ta i samma veva hänsyn och visa respekt gentemot andra människor i din omgivning och låt dem få vara dem de vill vara också.

Likes

Comments


HALLÅ

Jag tycker att tavlorna är förtrollande och faller mig helt i smak. Stuket på tavlorna är typiskt art deco inspirerade, jag har gjort en hel mapp med enbart art deco i olika former. Efter många timmar på Pinterest har jag fastnat för den stilen framförallt inredningsmässigt, drömmen vore att hitta porslin och glas i det stuket. Jag ser fram emot att flytta hemifrån och då enbart ha makten i mina händer i frågan om inredning och möblering utan tjafs från resterande familjemedlemmar. Jag vill bara bege mig ut och leta på loppmarknader efter karismatiska inredningsföremål att pryda framtida hem med. Föga förvånande är tavlor något som verkligen kan avgöra ett rums aura och känsla, jag vill ha stora unika tavlor med mycket färg i kontrast till mildare inredning

Kram

Likes

Comments

Men hallå där

Sitter i detta ögonblick i soffan med en smarrig frukost och på spåret framför mig. Louise som sov här gick precis till jobbet vilket är lite tråkigt för min del, men tur som är trivs jag i mitt eget sällskap i relativt stor utsträckning. Vi båda jobbade till stängning igår min kära kollega Lojjsan och jag, så en sleepover kändes rimlig tyckte vi. Gårdagen bestod alltså av mat, vin och skitsnack i vanlig ordning, men riktigt mysigt för sådana kvällar behövs faktiskt också ibland.
Idag är jag ledig för första gången på ca 8 dagar så idag är planen att slira på stan och förhoppningsvis om tid finns, fixa mina naglar!

Likes

Comments

Nu har jag vaknat upp från en god natts sömn efter en dags hemresande. Jag fick i julklapp av pappa att åka en weekend till Barcelona med honom och min syster. Vi har haft en oroligt mysig resa tillsammans, det är första gången vi åker själva utan resterande familjemedlemmar dessutom, det kan vara behövligt ibland att kunna umgås på tu man hand. I torsdags förmiddag fick jag ett samtal om ett jobbesked jag väntat ihärdigt på, som meddelade att jag fått jobbet. Jag är fortfarande så fruktansvärt glad över den möjligheten, jag ska skriva om det i ett annat inlägg för att förtydliga! Med det beskedet kunde jag ha ett extra stort leende på läpparna under resan.

Vad gjorde vi då? Jo vi har promenerat milslånga sträckor fram och tillbaka, ut och in i butiker och till och från restauranger och kaféer. Jag kan dessutom göra ett separat inlägg där jag visar mina inköp om det önskas. Nu ska jag duscha och fräscha till mig, och sedan träffa Jossan som jag inte sett på väldigt länge, hörs!

Likes

Comments

Kul, första inlägget för i år då!

Det här året har gått så snabbt att det är inte klokt. Tänker att jag ska göra ett litet kort inlägg om mitt 2017 under veckan! Jag är verkligen taggad på ett nytt år nu, och jag ska verkligen göra det bästa av det, leva livet helt enkelt!
Min nyårsafton spenderades hemma hos Vera med ett härligt sällskap och god mat och dryck. Eftersom det var några av mina bästa vänner så var det givet att kvällen skulle bli bra oavsett vad. Vi var lite osäkra på vad vi skulle hitta på mot tolvslaget först, men bestämde oss sedan för att dra till stures i vanlig ordning haha, mycket roligt ändö måste jag säga trots att jag först var skeptisk till utgång på nyår. Vi va på V/Wall följt av hells, V är garanterat roligt tycker jag. Hells kan bli lite hetsigt då de är enda som har öppet till 5 i byggnaden, men det var kul ändå!
Hoppas alla är lika redo för 2018 som jag är.
KRAM

Likes

Comments