Få e-post när Pandi uppdaterar (Pandi kommer inte se din adress)

Yoga, plugg och tur med busstider

Postad i: ☞ NouwAutumnChallenge

HEJ!

Vilken fantastisk dag! Hoppas att ni också är lika glada som jag!

Dagen börjar med att jag hinner med tåget som är avgörande för om jag kommer för sent eller inte. (Extra härligt eftersom jag INTE skippade frukosten för att hinna med. Genom att borsta håret med vänster hand och - samtidigt - borsta tänderna med höger hand tog det inte så lång tid att fixa iordning mig själv! Kände mig lite som Pippi, hihi.)
Halvjoggade hela vägen. Bommarna fälldes ner precis efter att jag kom fram till plattformen och sedan kom tåget. Klev på en aning andfått men väldigt lättad och glad, hahah.

Planen var att sedan åka till ett museum, men det skulle inte vara öppet om vi åkte då. Så istället vandrade klassen till vårt hemklassrum och hade det mysigt med fika, dämpad belysning och sällskapsspel.

Okej, jag och min bästis satt och ritade och lät vår kreativitet ta form istället. Vi tog beslag på bildklassrummets proffsiga utrustningar. xD

Väl framme på museet hände inget särskilt roligt.
Vi blev alltid en man kort i gruppen, eftersom en person alltid sprang iväg till sina kompisar. Vi såg en film som inspirerade oss att bli ingengörer, eller i alla fall förändra världen när vi ändå hade chansen. (Den gav oss dock litelitelite ångest. Vad har jag gjort med mitt liv? tänker man ju. Men IMORGON ska jag och min bästis faktiskt hålla en presentation, FRIVILLIGT, om feminism - ideologin som vill att män och kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheten - för några yngre lever. SÅ VI GÖR FAKTISKT NÅGOT FÖR VÄRLDEN! ; ) ) Så kollade vi på en massa utställningar, svarade på frågor och tog selfies(/groupies) med gruppen. Jo, en udda uppgift, kanske? Men det är en grej våra mentorer vill att vi gör, alltså tar en bild med alla medlemmar i sammarbetsgrupperna. Överlag var stämmningen i gruppen härlig, och denna person som alltid sprang i väg vågade inte göra det igen efter att vår ena mentor hittat honom och dumpat honom i vår grupp, igen.

När vårt observerande var färdigt var det dags att traska till tåget, för att åka tillbaka. På vägen hittade min bästis - låt oss kalla henne 'el - klotter i silver. Där under hade växterna också fått färg på sig och stod där och såg tjusiga ut. Hon böjde sig ner och plockade några varpå jag gjorde henne sällskap. Vad är vänner till för, om inte för att nå din dröm tillsammans med dig? Hahahah, men de var fina!

Wöw.

Ännu mer Wöw.

Jag (och en annan friendo som också skulle fixa prao) gick av en station innan 'el eftersom jag skulle hälsa på Panduro och fylla i PRAOblanketten med dem (märkte desvärre för några minuter sedan att vi missade andra sidan papperet. OUCH. Det händer mig ibland, det blir så överväldigande med nya människor, namn och nytt ställe.) Hon åkte vidare med our other-other friendo för att hämta sitt pluggmaterial.

Nya skor från Jacson! ÄLSKAR dem.

Här var jag på väg till biblioteket för pluggtimme med 'el. Tyckte att marken var fin och tänkte på bloggen. Hahah, naturlig tankegång där!

Jag var mitt inne i en mening där jag försökte förklara varför det var förvirrande att mördaren i 'els novell stannade kvar i ett kapprum, när 'el sa: "Hej...?"

Kollade bak och upptäckte en lång, blond tjej som stod med näsan mot mitt bakhuvud. Henne kände jag ju! "HEJ!" skrattade jag.

Hon går en årskurs över mig och vi blev ganska bra kompisar när vi hade yoga i samma klass förra året. (Yoga på skolan, inte så mysig som yogan jag skulle komma att gå på senare samma dag...) Vår vänskap blev bekräftad när både hon och jag höll på att komma försent till skolan en dag. Roligt nog hade vi tagit samma tåg och tillsammans halvjoggade vi till skolan medan vårt konstanta chattande gjorde det till konditionsträning.

Hon och hennes vännina hade ingenstans att sitta (det är MYCKET folk som pluggar på biblioteket på eftermiddagen!), så de fick sitta hos oss! Det var hur mysigt som helst, borde kanske ha tagit lite bilder. Vårt bord hade en enorm lampskärm ovanför sig, INSTAGOOOD. Men nu är det ju så, att man ofta inte tar bilder när man känner sig så nöjd med livet, liksom? Jag tror att ni också någon gång har gjort något riktigt fantastiskt kul, men vars avtryck endast finns genom minne. Det är på sätt och vis ännu finare.

Men okej, en pluggstund på biblioteket är inte precis SÅ fantastiskt kul. Men mysigt var det verkligen, att man kunde plugga och samtidigt prata lite om annat.

Jag hämtade min lillebror, bytte om till gympabyxor och mötte upp 'el 4 minuter innan yogan började. Det var min första gång. Jag förväntade mig kanske 7 personer. Skrikiga yogamattor (som vi har hemma). Ganska ljus belysning, kalt rum, som en gympa-eller danssal. Måste ha fått det p.g.a yogan vi har i skolan, som äger rum i vår gympasal, med lila mattor.

Vad jag möttes av istället? MYSMYSMYS!

Det första jag tänkte när vi kom in var: Wow, det ser ut som ett riktigt hem. Trägolv, skohylla och klädkrokar, soffor, ett träbord, tror jag?

Sedan, när jag kom in i vad min hjärna tyckte var vardagsrummet, tänkte jag: OJ, så mycket folk! Organiserat låg folket på gosiga yogamattor med en drös kuddar och skumsaker vid huvud-och fotändorna.

Jag och 'el fick varsin matta utplacerad. Det jag tycker är häftigt är att två tjejer flyttade sina mattor så att jag skulle få plats, utan att yogainstruktören bad dem om det. Liknande gest skulle min klass aldrig göra, hahah. Jag satt mig ner och försökte ta in den oväntade, lugna, harmoniska känslan.

Dämpad belysning, doftljus (kanske vanilj?), yogamattor med typ päls på? MASSOR av annan utrustning, ärtpåsar, skumblock, påsar fyllda med sådana där plastkulor som finns i sacsosäckar, sittdynor, filtar. Och så härlig musik, så klart. (Måste däremot erkänna, vår yogalärare på skolan har bättre smak...) Och en enorm värme. Och då menar jag värme, som att det var varmt. Säkert upp mot 27 grader! Tänkte ha en rosa/beige tröja, men fick ha linne iställe, hahah.

Idag var det tydligen lugn yoga på schemat. I början gick vi fram och tillbaka på mattan för att träna på att vara HÄR, sedan låg vi bara i massa olika positioner och vilade. När jag började blunda blev övriga sinnesintryck starkare och jag noterade en ingefäradoft. Egentligen gillar jag inte ingefära, men faktum att den är nyttig och att den är så god i smoothies har nog fått mig att gilla den...

Det var lite svårt att slappna av i en ny miljö och yogaläraren fick typ trycka ner mina axlar. (Blev jätteförvånad) Mot slutet somnade jag nästan, men så gick min kroppstemperatur ner så mycket så att jag frös. *Snyft*

Vill jag gå igen, nästa vecka? JA, det är klart att jag vill. Yoga är bra!

Det sista som kompletterar min underbara dag är att jag hade tur med kollektivtrafiken!

När jag och 'el kom fram till tavlan som visar avgångstider konstaterades det att MIN OCH HENNES BUSS SKULLE AVGÅ FRÅN STATIONER NÄRA VARANDRA=kan vänta på buss tillsammans, yey!<3 Däremot betydde "vänta" stå tillsammans i 40 sekunder, för sedan kom våra bussar, hahah. Men det är också bra. Slipper vänta, ju!

Jag hoppas få en bra dag imorgon också, då jag och 'el ska hålla vår presentation!

#nouwautumnchallenge #yoga #doftljus #prao #panduro #mys #mysigt #ingabilder #nyaskor #jacson #bibliotek #plugg #kompis #bästis #bekant #prat #chatt #chatta #kul #härligt #bradag #bradagyeeeey #enbradag #glad #lycklig #överlycklig #strålande #mindag #detvarmindag #långtinlägg #silverlöv

/Pandi

Gillar

Kommentarer