Få e-post när Pandi uppdaterar (Pandi kommer inte se din adress)

"Min halsduk är så fin!" - nyckeln till en underbar höst

Postad i: ☞ NouwAutumnChallenge

HEJ!

Igår, ganska sent på kvällen, slog sig en idé tillrätta i mitt medvetande.

Vi borde ge mer komplimanger. Till alla vi älskar, till alla som behöver, till oss själva!

Så fastän jag redan har gett tips på hur man får en underbar höst (läs mitt inlägg HÄR) ger jag lite till!

Jag satt och scrollade igenom inläggen till #nouwautumnchallenge igår eftermiddag. Vilken härlig höstkänsla man fick! Många tog upp filmkvällar, hemmaspa, tjocka tröjor och polokragar...

Men KOMPLIMANGER. Vi nouwbloggare har på något vänster glömt att skriva om komplimanger. (Såklart var det omöjligt att läsa igenom alla blogginlägg, så antagligen har någon mer än jag insett detta. Men det tål att upprepas, i så fall, eller hur? :) )

Världen är så som du själv uppfattar den. Allas världar är unika. Välj därför att tänka positivt. Att se det positiva. Missade du bussen? Det kommer i alla fall en till buss snart, det är i alla fall fint väder, imorgon får du en ny chans... När man väl tänker på att tänka positivt är det inte så svårt. För att hjälpa dig på traven, börja med komplimanger! Konsten av att ge komplimanger bygger ju faktiskt på konsten av att se det bra hos allt!

Jag tror att det är vanligt att du tänker positivt om andra. Åh, vilken fin jacka hen har, eller Nej, vad gullig hund! Tänk att få mysa med den varje dag eller Hur kan hen vara så bra på att inreda? Det ser fantastiskt ut! Men det är inte så vanligt att komplimanger sägs. Därför vill jag uppmuntra er till att göra det, ge ut komplimanger! Kanske har hen tröttnat på sin jacka, kanske har hundägaren haft en riktigt dålig dag, kanske har inredaren aldrig fått höra att hen inreder bra? Vi vet inte. När du väl börjar ge ut komplimanger, kommer du sprida en värme omkring dig. Vem vill inte befinna sig i en glad atmosfär? Jag vill, i alla fall!

Glada människor gör andra glada. Har du hört det innan? Kanske inte, men det låter rimligt, eller hur?

Ge inte falska komplimanger bara. Det är nog bland det värsta, kan jag tycka. Komplimanger förlorar sitt värde och personen kan till och med misstänka att du är ironisk. Säg istället något som du faktiskt menar!


Hur ska man göra, då?

  • Börja med att ge en komplimang varje dag. Det kan vara till vem som helst. Tänk på att komplimangen ska vara äkta, alltså att du verkligen menar det du säger.
  • Ge en komplimang till dig själv & en komplimang till någon annan, varje dag. Det kan vara allt från Vad duktig du är på pianospel till Fin frisyr idag!
  • Ge tre komplimanger, varje dag! Minst en till dig själv, minst en till andra människor.

Några dagar kommer det kännas svårt. Men har du gett komplimanger alla andra dagar gör det inget.

Om det känns svårt att ge komplimanger till sig själv, vilket inte är ovanligt, är det bra om du har skrivit upp alla dina tidigare komplimanger. Istället för att ge kan du då kolla igenom alla bra saker du har sett hos dig själv. Boost med självförtroende, check!

#nouwautumnchallenge #komplimanger #positiv #positiva #positivatankar #positivt #positivethoughts #positivtänkande #positivevibes #tänkpositivt #tankpositivt #positivemind #positivelife #deladglädje #spridbarakärlek #spridkärlek #spridkärlekintehat #spridglädje #spridvärme

/Pandi

Gillar

Kommentarer