Få e-post när Pandi uppdaterar (Pandi kommer inte se din adress)

Bokrecension: Drömmens uppfyllelse

Postad i: ☞ klassiker, ☞ serier, ☞ ungdomslitteraturer, ☞ romantiska

av L. M. Montgomery

286 sidor
Ingår i en serie? Ja, "Anne på Grönkulla", 3:e boken.
Originaltitel: "Anne of ".
Översatt av Karin Jensen

Bok på Wattpad? Nej.

Anne far till högskolan och vi får träffa både nya och gamla karaktärer. I boken finns en hop förlovningar, en hop bröllop och en hop friare. Självklart får man också ta del av Annes olika iakttagelser och tankar.

4/5 Titel: Titeln ger mig en känsla av att "Det är nu det händer! Detta är höjdpunkten!", och det stämmer ju, i alla fall för mig! Det enda som är dåligt med titeln är att man inte kan höra att det handlar om Anne.

3/5 Kapitelindelningar: Det kan bli lite tröttsamt att läsa boken om man inte läser ett kapitel i taget, eftersom många kapitel börjar med långa miljöbeskrivningar. Å andra sidan är det fina beskrivningar, som det vore synd om ifall de togs bort. Alltså, så länge du inte är för trött för att läsa miljöbeskrivningar (om jag ät trött kan jag nämligen inte föreställa mig miljöerna framför mig lika bra) så skadar det inte att läsa flera kapitel i rad. Och det vill man ju, för kapitlen är korta, så det blir lite jobbigt om du är trött.

4/5 Text: Intressant historia om hur det är när man går från tonårslivet in i vuxenlivet, särskilt för mig som inte varit där än. Det är bra att författaren gör det ganska verklighetstroget, och att Anne blir förvånad och besviken när vuxenlivet inte är den vandringen på rosa moln hon önskat sig. Det känns skönt att läsa sådana texter, så att man inte ska bli besviken senare i livet haha, men också för att Anne alltid verkar lyckas med allt, och att för en gångs skull se att det inte är möjligt - inte ens för en påhittad karaktär - att ha det livet den önskat, är bra.

I den här boken skildras kärlek mer än i de andra två tillsammans, utan att det blir sliskigt, precis som jag föredrar det!

3/5 Mönster: Klistrar in igen: "Som ni säkert vet, så är boken rätt gammal. Språket är också märkbart gammalt och styckeindelningar görs med indrag. Det är ett plus eftersom det gamla förstärker känslan av att läsa en gammal klassiker."

Ordet: Nytt, historiens genre lutar mer åt den nya genrern romantik. Anne går in i en ny fas av sitt liv. Vi träffar nya karaktärer, vi tar oss till nya platser, karaktärerna förändras och deras omständigheter förändras.

Sammanfattning: 14/20 poäng, en bra bok, som har bra balans mellan glada och sorgliga händelser, så att det verkar verkligt och intressant.

#bok #böcker #bokrecension #bokrecensioner #anne #annepågrönkulla #barnbok #klassiker #ungdom #ungdomsbok #litteratur #skönlitteratur #serie #bokserie #boktips #boktipset #tips #verk

/Pandi

Gillar

Kommentarer