Få e-post när Pandi uppdaterar (Pandi kommer inte se din adress)

Bokrecension: Arvet efter dig

Postad i: ☞ serier, ☞ romaner, ☞ romantiska, ☞ feelgood

"Du kanske skulle tycka om den mer än jag gör, den har potential att bli omtyckt! :) [...] Boken innehåller dock en del hjärtekross och saknad och sådant, så om du gillar kärleksberättelser som inte är alltför sweet 'n' cheesy - ge boken en chans!"

av Jojo Moyes
402 sidor
Ingår i en serie? Ja, "Livet efter dig", 2:a boken.
Originaltitel: After You
Översatt av Pia Printz

Bok på Wattpad? Nej.

I den här boken får vi följa Lou och hennes kamp med och mot sina känslor: kärlek, saknad, plikt och undran. Nya karaktärer introduceras, och nya bekantskaper stiftas. Centrala fråga är vem som har rätt när det du vill, inte är det någon annan vill; och framför allt: vågar Lou älska igen?

4/5 Titel: Den sammanfattar hela boken på ett fint sätt. Boken handlar verkligen om arvet efter Will - och då syftar jag inte endast på pengardelen, utan också det känslomässiga arvet som Lou fått. Det enda som går att klaga på är att titeln avslöjar hur första boken slutar, och spoilers är ju inte alltid roliga...

3/5 Kapitelindelningar: Det var så länge sedan jag läste boken att jag inte kommer ihåg längre... 3/5 får det bli; inte super, men inte heller dåligt!

3/5 Text: Den här bokserien ska tydligen vara en feel-good-serie, vilket i min värld är en lättsam genre. I själva verket är bokserien inte alls lättsam. Båda böckerna behandlar många olika känslor som inte är så mysiga... saknad, ånger och känslan av att inte duga - men det gör författaren utan att dyka djupt in i det. Personligen anser jag att det ger boken mer djup när känslorna får ta mer plats, men som jag minns det var det ofta en bra balans mellan känslo-delen och den rena händelse-delen. Det som är synd är att jag hade svårt att leva mig in i berättelsen och känna med karaktärerna, trots de känslodominanta beskrivningar som fanns. Ibland kunde jag också uppleva att det rena berättandet av händelseförloppet tog för mycket plats. Jag tror att det beror på att huvudpersonen Lou är vuxen, och storyn är antagligen riktad mot en vuxen publik.
   Språket har inte heller lämnat något särskilt avtryck i mitt minne, därav antar jag att det varken var fantastiskt eller kasst.

2/5 Mönster: Inget märkbart. *ryck på axlarn*

Ordet: Vilja, en av de känslor som boken behandlar mest. Lou vill något som hennes familj inte förmår förstå. Mamman vill något som pappan inte kan begripa. Systern vill. Dottern vill. Minnet vill.

Sammanfattning: 12/20 poäng. Du kanske skulle tycka om den mer än jag gör, den har potential att bli omtyckt! :)
   Det är en bra bok, men inte sådär superbra, enligt mig. Handlingen passar inte mig, då den mestadels handlar om saker som vuxna stöter på. Jag hade svårt att relatera till Lou på ett sådant sätt som jag kan relatera till andra karaktärer, och därför berörde inte boken mig på ett djupt plan. Boken innehåller dock en del hjärtekross och saknad och sådant, så om du gillar kärleksberättelser som inte är alltför sweet 'n' cheesy - ge boken en chans!

#bokrecensioner #bokbloggare #bok #boktips #feelgood

/Pandi

Gillar

Kommentarer