Da er jeg faktisk kommet til min siste uke her i Tyskland, og det er utrolig mange følelser som står i spill. Det føles helt urealistisk ut og skulle forlate mitt liv her i Tyskland. Jeg kan ikke forstå at nå er utvekslingsåret mitt snart er slutt, og jeg skal pakke kofferten min og dra her i fra. Det blir veldig trist å ta farvel med alle de gode vennene jeg har fått her, fotballaget og ikke minst vertsfamilien min, men samtidig vet jeg at jeg har mange hjemme i Norge som venter på meg. Det skal bli veldig godt og se igjen alle og komme hjem til kjente og kjære omgivelser.

Denne helgen har jeg utnyttet til å se alle en siste gang. På fredagen hadde vennene mine arrangert en avskjedsfest til meg. Det ble bålgrilling i regnet og vi hadde en ordentlig fin kveld sammen! Dagen etter sto Sylt for tur, det er en liten øy på vestkysten av Tyskland. Her var jeg med noen fra fotballaget mitt på fotballturnering. Vi ble en av de siste, men med sol, bra folk og god stemning ble det allikevel en kjempe fin opplevelse. Tidlig om søndags morgen ble jeg hentet og sammen med to andre utvekslingsstudenter dro jeg til Kiel. Vi var på det årlige «Kieler Woche», der vi fikk se mye forskjellig. Gatene var fulle av folk, og forskjellige boder med alt i fra mat til klær. Det minnet veldig om julemarkedet som jeg var på i desember, bare at dette var enda større. Det var også en gate med international markt. Her kunne man prøve mat fra alle verdens land! De hadde dessverre ingen norsk bod der, så da ble det til at jeg prøvde noe helt nytt. Nemlig marinert krokodillekjøtt, fra Rwanda!
Nå har jeg et par dager fri og skal bruke de til å pakke kofferten.

Vi sees snart, Norge!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

  • 63 Lesere

Likes

Comments

I påsken fikk jeg besøk av foreldrene mine, og det var så godt å se de igjen! Jeg viste de rundt i nærområdet her og de fikk bli kjent med vertsfamilien min. Mange fraråder og få besøk fra hjemme når man er på utveksling, men for meg var det bare bra. Så klart ble det litt hjemlengsel når de måtte dra igjen, men nå er det kun seks uker igjen og jeg skal nyte den siste tiden!
Turen til Teneriffa med vertsfamilien ble også vellykket, og det ble en påske jeg ikke kommer til å glemme med det første.
I går sto 17.mai for tur, og det var en veldig rar men fin opplevelse. Jeg gikk på skolen fram til klokken ett og så tok jeg toget til Kiel for å treffe de andre norske utvekslingselevene. Det ble servert pølser, kake og norsk melkesjokolade, og med norsk musikk i bakgrunn kom endelig den etterlengtede følelsen av at det var 17.mai!

  • 126 Lesere

Likes

Comments

Det har vært så mye som har skjedd for tiden så jeg har rett og slett ikke rukket å skrive noe her, men nå kommer en liten update.

I den siste tiden har jeg vært mye på farta og skrevet mange tentamener. Forrige helg var jeg å besøkte Wanchari på Pellworm, en øy utenfor Tyskland, og feiret 18 årsdagen hennes med seks andre utvekslingsstudenter. Mange av de andre hadde jeg ikke sett siden campen for mer enn 7 måneder siden, og det var kjempe koslig å se de igjen! Kvelden vi kom hadde vennene hennes der planlagt overaskelsesparty til henne, og det ble veldig gøy. Vi ble godt kjent med mange av vennene hennes og hadde en fin kveld. Resten av helgen brukte vi på å snakke og kose oss. Vi lånte også sykler og dro på sykkeltur rundt øya. Det var kjempe fint der og en ting som er sikkert er at jeg kommer tilbake!

Denne uken har jeg skrevet tentamener i matte og religion, men nå er det endelig påskeferie! I morgen skal jeg til Kiel og treffe noen andre utvekslingsstudenter. Vi skal ut og spise brunch også blir det sikkert litt shopping. Noe av det beste å gjøre som utvekslingsstudent er å snakke med andre i den samme situasjonen, noen av de deiligste ordene man kan høre kan være "me too". Vi koser oss like mye hver gang vi møtes, og jeg gleder meg masse til jeg skal dra å besøke de alle i dems hjemland!

I påsken får jeg besøk fra Norge, noe som jeg gleder meg masse til! Da skal jeg vise de rundt her og ikke minst presentere de til min fine vertsfamilie. Ellers kommer jeg nok til å treffe venner og bare nyte det å ha ferie! I Tyskland har man to uker påskeferie så den andre uken drar jeg til Teneriffa med vertsfamilien min☀️ vi gleder oss alle masse og jeg føler meg så heldig som får være med!

Det var alt for denne gang, men jeg skal prøve å skrive igjen om ikke så alt for lenge!
Legger ved noen bilder fra forrige helg i Pellworm❤️

  • 180 Lesere

Likes

Comments

Nå er jeg halvveis i oppholdet mitt her i Tyskland og den følelsen jeg sitter med nå tror jeg man må ha opplevd selv for å forstå. Det har gått så fort at jeg blir nesten små stressa for at jeg snart må forlate denne plassen og alle de herlige folkene jeg har blitt kjent med, men samtidlig gleder jeg meg også masse til og se igjen alle der hjemme! Jeg har opplevd så mye fint som jeg vil ta med meg videre og allerede vokst så mye på de siste fem månedene at jeg er spent på hva de neste 5 vil vise! Planer er også lagt og med min "to do" liste som jeg lagde sammen med vertsfamilien er jeg sikker på at mange nye opplevelser står for tur!

  • 313 Lesere

Likes

Comments


Tiden flyr og det har allerede vært jul! Den siste tiden har vært ganske hektisk med tanke på blandet annet tentamener og innskjøp av julegaver. Her starter de med juledekorasjoner allerede i midten av november, så nå føler jeg det har vært jul veldig lenge. På skolen dekorerte vi jentene klasserommet med juletrær, nisser og lagde til og med en kalender til hele klassen! Sånt blir det julestemning av!
Dette året ble en helt anderledes jul enn jeg er vandt til, men også en kjempe fin jul som jeg aldri vil glemme. Den 22. Desember satt vi kursen mot St. Peter Ording hvor vi skulle feire jul.
Vertsfamilien min og naboene leide der et utrolig koselig feriehus. På julaften var vi en tur til stranda etter frokosten og startet å åpne gaver klokken to. Det var nytt for meg å åpne gaver før middag, men jeg syntes det var fint for da var heller ikke barna så spent at vi måtte kjappe oss gjennom middagen senere på kvelden. Til middag spiste vi racklet, noe som ble en stor suksess! Alle var fornøyde og det ble en fin dag! 1. Juledag dro vi å badet i et stort badeland like ved noe som var utrolig moro.
De siste dagene av romjulen har vi vært hjemme i Handewitt og funnet på litt av vært.

Her er et glansbilde fra stranda

Alle rolige øyeblikk ble brukt til å spille forskjellige artige spill

Her er vi å spiser tradisjonell tysk julemat hos bestemoren. Det ble servert Kjempe deilig Schnitzeln og Knödeln!

  • 357 Lesere

Likes

Comments


Nå har jeg ikke skrevet noe på lenge, men det er kun fordi jeg har så mye og gjøre. Jeg opplever noe nytt hver eneste dag og har så utrolig mye bra og se frem til. Julen skal vi feire i St Peter Ording og etter det står Hamburg, Berlin, Teneriffa og mye mer for tur!
Idag er det endelig Nikolaus! Når vi sto opp idag var skoene våres fylt med godteri og alle hadde fått pakker. Jeg var så heldig å fikk en bok om Manuel Neuer, og gleder meg til å starte på den!


Idag hadde vi heller ingen vanlig skoledag. Klassen møttes i Flensburg og vi var på et museum der hele dagen. Det var ikke så veldig spennende der, men må si det var mye bedre enn en vanlig skoledag!

Etter vi var ferdig på skolen for dagen gikk jeg og et par venninner på julemarkedet, shoppet og spiste på cafe. Julemarkedet her er virkelig mye større enn jeg hadde forestilt meg at det kom til å være og jeg bare elsker og gå fra bod til bod og lukte lukten av gløgg og andre bakevarer!

  • 400 Lesere

Likes

Comments

Da har jeg hatt to uker høstferie! Det var veldig deilig med en pause, men jeg kjenner det skal bli godt å starte på skolen igjen.
Den første uken var jeg mesteparten her hjemme i Handewitt. Jeg spilte fotball, dro å shoppet i Flensburg og gjorde også litt skolearbeid. Vi var også en dag ute og spiste frokost, noe som her er like vanlig som å dra ut å spise middag!
På fredagen tok jeg toget til Rendsburg som ligger ca. 40 minutter unna. Der ble jeg møtt av Mathilde og hennes vertsmor. De viste meg rundt og tok meg med hjem til de. Det var så fint og se Mathilde igjen og det ble en super dag som gikk alt for fort forbi!
Lørdagen var det tid for å reise til Danmark! Vi bodde i et sommerhus med naboene våre hele denne uken. Det var utrolig fint i Søndervig og vi brukte mesteparten av dagene på standa eller på shopping.
Nå er vi kommet hjem igjen og idag blir den siste feriedagen brukt på å spille en fotballkamp.

  • 499 Lesere

Likes

Comments

Da har jeg vært i Handewitt i en måned! Jeg trives så godt både på skolen og med mitt nye fotballag, og alt begynner virkelig å falle på plass. På lørdag møtte jeg Mathilde, en annen utvekslingsstudent, i Schleswig. Vi gikk litt i byen og fant oss en cafe ved havnen der vi kjøpte oss crëpes. Det var kjempe gøy og se henne igjen og vi hadde en kjempe fin dag sammen.
På søndag var jeg først og så på Emily spille en håndballkamp. Hun spilte veldig bra og de vant overlegent, Deretter dro jeg til Harrislee for å spille en fotballkamp. Dessverre tapte vi med mange mål, men det var uansett morsomt og spille litt fotball. Etter et slikt nederlag var det deilig og få servert et stort måltid med hjemmelagde schnitzler hos bestemoren.
I dag er det den tyske nasjonaldagen! Det vil si en fridag, for her feires ikke nasjonaldagen noe stort. Planene for dagen er å bake en kinderkake, gjøre lekser og bare slappe av.


  • 575 Lesere

Likes

Comments

Fredag den 2.september ankom jeg Kiel etter en 6 timers togtur. Jeg var veldig klar for å møte vertsfamilien min for første gang, og når jeg så de var det som å møte noen jeg allerede kjente! Det var et stykke å kjøre til Handewitt, men det gikk fort siden vi snakket hele turen. Vi snakker bare tysk sammen og jeg merker fremgang fra dag til dag! Nå må jeg ikke lenger tenke på hvordan verbene skal bøyes eller hvilket ord som kommer først, og det føles veldig godt.

På mandagen startet jeg på skolen, noe som jeg var veldig spent på. Heldigvis kom jeg godt overens med de i klassen og det ble en fin dag. Resten av uken har vi ikke gjort så mye på skolen. Vi har hatt mange bli kjent leker siden det ikke bare er jeg som er ny i klassen min og på torsdag var vi hele dagen på stranda!

Denne helga har jeg brukt på å bli kjent med naboene, grille, bade og lære vertsfamilien min kubb! I tillegg var vi på Designer Outlet i Münster hele lørdagen noe som var kjempe fint! I dag var vi å spilte fotball, for så og se en håndballkamp i hallen.

Imorgen starter vi med fag og det er mye nytt, som for eksempel; dansk, bio og politikk, så det blir veldig spennende. I tillegg har jeg min første fotballtrening for TSV Nord Harrislee imorgen og gleder meg masse til det!

Emily og Lotta på lekeplassen i nabolaget

Her er noen bilder fra da vi var i Münster på shopping

Her var jeg på stranda med klassa og spilte volleyball, fotball, bada og spiste is! 

  • 681 Lesere

Likes

Comments

Da har jeg endelig ankommet Tyskland! Jeg har fått mange nye internasjonale venner og trives kjempe godt. Jeg forventet å komme til et sted gankske likt Norge, men det som møtte meg var overaskende. Matbutikkene er mye større enn de hjemme og har et kjempe stort utvalg av alt man kan tenke seg. Bilveiene har tre filer midt i sentrum og de kjører som noen gærninger. Maten er helt fantastisk. Jeg har ikke rukket å smake pølsene her enda, men osten, frukten, kjøttet og spesielt godteriet er utrolig godt her! Jeg har lagt merke til at folk i Tyskland er veldig åpne. Hvis man sitter ved siden av noen man ikke kjenner på bussen prøver man å bli kjent med de og hører de du snakker et annet språk spør de deg hvor du er fra osv.

DAG 1:

Søndag den 21. august reiste jeg fra Norge. Det var veldig trist og dra, men jeg gledet meg så mye til å ankomme Tyskland så det gikk bra. Flyturen var kun på 2 timer, men når vi landet måtte vi vente på en buss i 5 timer på flyplassen.. Når vi endelig kom frem til hostellet spiste vi litt og så oss rundt.

Dag 2:


Mandagen hadde vi en muntlig test for å se hvilket nivå man var på og hvilken klasse man tilhørte. Resten av dagen brukte vi på å bli kjent i Mannheim og shoppe! PS: ikke lurt å komme for sent til avreise, for da må man bruke denne fine vesten.

Dag 3:

Denne dagen hadde vi skole frem til tre som vi alltid har, og etter det dro vi til Luisenpark. Det er en veldig stor park hvor vi kunne kjøre båt, gå på resturant, spille fotball, høre på musikk, osv...

Dag 4:

Onsdagen etter skolen grillet vi og prøvde masse forskjellig tysk mat. Etter det dro vi til parken i nærområdet. Jeg og en annen venninne startet å spille fotball og da fikk vi virkelig merke hvor åpne de tyske folkene er. Før vi visste ordet av det var vi tolv stykker som spillte!

Dag 5:

På torsdag var vi på en utekonsert i Bensheim. Denne dagen prøvde vi Spaghettieis som de er så kjent for her i Tyskland og det var urtolig godt!

Dag 6::

Denne dagen var det vannkrig og fotballturnering! Laget mitt kom på 3.plass men det var morsomt uansett.

Dag 7:

På lørdag var vi på dagstur til Freiburg. Vi så på et av syd Tysklands største slott, var på et utsiktspunkt og shoppet masse!

Idag:

Idag hadde vi endelig en fridag! Så jeg har sovet lenge, laget bag, spist mat og bare slappet av. 
Nå er det kun fem dager igjen til jeg drar til vertsfamilien og jeg gleder meg masse!

  • 783 Lesere

Likes

Comments