Search

Vad ska jag säga!
Timmarna, dagarna går fort och 2a veckan är redan slut och 3e veckan är bara på börjad.
Det händer så mycket så tiden bara springer förbi, både roligt men även tråkigt då jag tror att skolans första termin kommer att vara slut innan man vet order av det.

Denna veckan hände det mycket precis som vanligt, bland annat höga bordsdekorationer samt stor bordsdekoration i barockens tema som vi jobba i grupp med.
Ni kan se en liknande stor bordsdekoration i mitt inlägg från prova på 2 kursen, men där hade vi inget tema utan där gjorde vi utefter smak och tycke.

Här kommer lite bilder från veckans gång så ni kan se lite vad vi har jobbat med!

Den stora bordsdekorationen som det fins 2-3 bilder av fast från olika vinklar är min grupps arbete, de andra två som står i fönsterna är de andra 2 gruppernas arbete.
Man ser verkligen hur varje grupp antar uppgiften på olika sätt och väljer olika sorters blommor men även typ av plasering samt färger. Det är både roligt och intressant att se faktiskt!

Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God kväll, god morgon eller god eftermiddag.. Lite beroende på när ni läser det!

Första skolveckan är avklarad och en ny är på börjad. Mycket lärorikt har hänt och informationen bara rullar in över en helatiden. Denna veckan körde binderiteknik för buketter och öva lite på det samt gjorde olika bordsdekorationer. Bland annat runda samt avlånga dekorationer.
Vi hälsade även på hos grosisten i Malmö för att se hur leveransen av blommorna går till när de kommer från andra länder och in samt hur de förbereder allt innan blommorna skickas vidare till florister och butiker.
När vi endån var där så passa jag på att köpa hem lite rosor. En bunt röda och en bunt orange/röda.
Just nu står de i en vas tillsammans på köksbordet, en riktigt bra kombo kan jag säga 😊

Bilderna ligger rätt så ordning ut efter arbetets gång och jag tycker verkligen att mycket blir riktigt bra.
Gillar verkligen att göra avlånga bordsdekorationer, jag har fastnat för det på något sätt jämfört med runda bordsdekorationer.

Ut över detta så var jag självklart tvungen att hälsa på kniven! Tummen fick en träff här hemma när jag slant på ett par rosor som jag skulle snitta till ett vatten bad och nu är där ett litet ordentligt snitt i tummen som jag går inlindad med om dagarna för att det inte ska göra så ont att stöta till något.
Verkligen jätte trevligt eller inte alls... man känner sig smått handikappad när man inte kan greppa ordentligt eller göra olika saker utan tummen. Att knäppa en knapp är ett större problem än vad man tror när man inte kan använda tummen 😅

Men ut över tummen så har det varit en rolig och lärorik vecka. Nu är vi inne på en ny med nya utmaningar... Bland annat läxa med latinska namn! Undra hur det ska gå.
Ja jaja vi får väl se nästa måndag.

Ha det så bra!
Kram!!

Tummens lilla snitt eller vad man ska kalla det!

Likes

Comments

God eftermiddag!

Idag var det som sagt första dagen i skolan. Lite pirrigt men väldigt roligt. Känns inte riktigt som att jag går i skolan på det viset men det kommer bli väldigt spännande och lärorikt det här!
Vi gjorde inte så mycket idag mer än information om kursen och lite presentation  om oss själva så klart, i morgon börjar allvaret och allt drar igång på riktigt så sakterliga.

Föresten så var vi på Kiviks äppelmarknad igår. Var några år sedan jag gick på den senast men det var roligt att åka dit igen. Har varit i Kivik några gånger så klart i mellan men inte med hela familjen. Så det blev en sväng på marknaden, grillade lite längs med havet och sedan in och titta igen, självklart så åkte vi även bort en sväng till musteriet och köpte lite saker där. Det måste man ju bara passa på att göra när man är där nere.
Alltså en riktigt söndagsutflykt med hela familjen och en riktig heldag tillsammans, riktigt härligt var det :)

Som sagt jag uppdaterar mer när det händer lite grejer under kursens gång men även om det dyker upp lite roliga saker i mellan.

Kram på er!

Bilderna ovan är saker som vi har fått på kursen men även från marknaden!
Den berömda äppeltavlan var jag ju bara tvungen att ta foto när jag endån var där!

Likes

Comments

Hej! Hur är det med er?

Kom över lite bilder från när vi var i Kreta nu i somras eller rättare sagt i juni.

Har haft lite problem med att få över bilderna från kameran nämligen så därför har inte bilderna kommit upp förs än nu tyvärr, men vad gör det? Att titta tillbaka på lite sommarbilder nu när hösten rullar in är väl aldrig fel? Det blev tyvärr inte jätte mycket bilder då vi hängde mest på stranden och när vi var ute och åt så blev det inte så långa promenader då vi var 11 personer som åkte iväg i alla olika åldrar så därför blev det oftast restauranger som låg när hotellet och inte så mycket roligt att fotografera. Vi tog iallafall beslutet att åka in en halv dag till Chania så ni får självklart några bilder från det besöket med och ut över det några bilder från stranden där kring 9 tiden när solen ligger lite lågt och mysigt.


Föresten nu är det knappt en vecka kvar tills jag börjar att plugga igen, är så sjukt taggad in för detta och ser verkligen framemot att börja studera. Har verkligen aldrig varit en person som gillar skolan och sitta stil och lyssna på en lärare timme in och timme ut om något som inte riktigt intresserar en, men nu är det verkligen något jag tycker som och gillar att hålla på med så tror att detta året kommer gå fort och vara väldigt lärorikt och roligt.

Jag ska försöka uppdatera så mycket det går under skoltiden och vad vi gör, får se hur det bli under praktikveckorna men skoltiden ska jag verkligen försöka få ihop att visa er så mycket det bara går.

Kram!!

Likes

Comments

Godmorgon och Hejsan!

För bara någon vecka sedan tog jag äntligen det stora beslutet som jag har pratat om sedan jag var lite, som jag fundera på in för gymnasiet och som jag har provat på nu efter studenten.

Jag ska nämligen läsa till florist :)
Den 25 september börjar jag läsa på Ingvar Strandhs Blomsterskola som jag har gjort mina prova på kurserna på tidigare och kommer där med läsa steg 1 nu i höst.

Det ska verkligen bli roligt att försöka sig på något man har pratat om i så många år men inte vågat att ta tag i.

Jag ska verkligen försöka vara duktig och uppdatera här med vad vi gör och självklart visa bilder på resultaten så gott det går, precis som jag gjorde under prova på kurserna!

Kram så länge så hörs vi när allt närmar sig igen 😊😄

Likes

Comments

Oj det råka bli några dagar mellan inläggen, sorry för det.
Jag tänkte lägga ihop dag 3 och 4as bilder i ett inlägg då det inte är så mycket bilder ifrån de så blev lättast och kanske roligast såhär.

Dag 3:
Vi gjorde en stor bordsdekoration tillsammans, vi 3 som gick prova på steg 2! Kan säga att det både var svårt och roligt att göra den. Här gäller det ju att samarbeta med allt från form till vilka blommor man ska använda och vart de ska sitta.
Jag tyckte faktiskt att det gick väldigt bra och resultatet blev helt underbart... dekorationen väger ju lite men vi bar endån bort den till kassa disken där den har fått stå och välkomna alla gäster till butiken denna helgen 😊

Efter detta gjorde vi små bordsdekorationer i ett tema där vi skulle göra en stor och en lite mindre som ser mer eller mindre likadana ut för att de skulle hänga ihoppa.

Vi gjorde även ett armband av blommor men den har jag ingen bild på då jag inte blev nöjd med resultatet.

Dag 4:
Här fortsatte vi med armbandet och sedan gjorde vi en glamelia ros. Det är när man plockar av de stora bladen på några rosor och in till de små. Sedan väljer man ut en ros som ser bra ut och som de stora bladen är bortplockade ifrån och sedan bygger man på mer fler blad runt om tills det blir en enda stor ros av den. Här kan man välja att ha en färg eller kombinera flera olika på olika sätt.

Jag kan verkligen rekommendera Ingvar Strandhs Blomsterskola och deras kurser/utbildningar. Man får lära sig så himla mycket och det är verkligen roligt från dag 1.
Så vill ni gå några kurser med blommor och binderi så titta in på deras hemsida för att se vad som kan passa dig!

Kram på er!

Bordsdekorationen

Små bordsdekorationer

Glameliaros

Likes

Comments

Så då har dag 2 varit, en riktig utmanar kan jag säga att det här varit.

Dagen börja med att vi tag upp lite gran från steg 1 kursen med konstruktioner! Vi gjorde konstruktions bukett vilket var väldigt svårt och svåraste av de två vi gjorde var en konstruktion som likna en solfjäder där vi skulle sätta in blommor mm i.

Vi har även gjort en brudbukett som vi sedan byggde vidare på så det blev en mor och dotter bukett vilket var både svår och roligt att göra!

Dagens uppgifter får ni självklart bilder på men några av de blev riktigt dåliga eller ja jag blev inte jätte nöjd med de, men ni får se de endån!

Kram!

Till vänster är solfjäders buketten, den är både snygg och inte snygg!
Till höger är en konstruktions bukett som ska vara hög men den blev inte så hög tyvärr, men men den blev ok endån!

Brudbukett

Vidare utveckling av brudbuketten till en mor och dotter bukett

Likes

Comments

Tjena Hallå!

Så då har dag ett varit, en lite repitions dag men även lite nya saker.
Idag fick vi binda luftiga buketter (mycket grönt och blommorna skulle ej ligga så nära varandra), bukett på djupet (man satte små blommor lite längre ner i buketten. Här gäller det att buketten ej är tätt men även att man plasserar blommorna rätt och med rätt sorts blomma så man ser ner mot stjälkarna/djupet), vi på börja även färglära (hur man kombinerar olika färger med varandra, hur man ska tänka med starka och svaga färger men även om en viss färg ska vara dominant i buketten osv).

För att ni inte ska behöva vänta så länge på bilderna så gör jag ett litet undantag och lägger värken in någon text eller redigerar bilderna, de kan tillkomma när jag har gått färdigt kursen och sammanfattar det hela med lite bilder från varje dag och självklart på de blommorna jag fick ta med mig hem 😊

Kram på er 🤗

Blommorna vi har att jobba med

Luftiga buketter

Buketter som är på djupet, blicken ska kunna ta sig ner på djupet och även hitta blommor där

Bukett från färg lär!
Ser ni vilket färg som är dominant nu när liljorna inte har blommat ut än?

Som sagt alla bilder är tagna med mobilkameran och inget är redigerat med ljus osv och där är ju bara för att bilderna ska komma upp i tid och för att ni ska kunna följa vad jag gör under dessa dagarna på kursen!

Likes

Comments

Hej igen!

Känns som mycket uppdateringar nu, men det är ju bara roligt för engångskull det är ju inte så att det brukar hända så mycket annars vilket är synd, men det är svårt att få ihop att åka och ta en massa foton hela tiden och det är det bloggen är upplagd på och inget annat. Men idag tänkte jag faktiskt ta steget där ifrån och berätta om en grej som jag började med för bara någon månad sedan. Vet inte om det kommer fler uppdateringar om detta längre fram bara för att informera mer om det men det får vi helt enkelt se. Vill mest att ni ska få en inblick i det.

Jag har iaf blivit en oberoende återförsäljare för FOREVER LIVING. Vilket innebär att jag säljer deras produkter till vänner, bekanta, nya kunder, folk i hela Sverige, I andra länder om jag vill det osv samt att jag åker ut och har olika presentationer hos olika människor. På presentationerna kan det bli prat om bara produkterna om gästerna vill ha det eller en ren presentation om The Business, det kan även vara så att man vill ha både produktpresentation och information om företaget och hur man går till väga om man själv vill bli oberoende återförsäljare. Andra kanske väljer att lägga ett tema och har då spa kväll inriktat, händer, fötter eller ansikte för att bekanta sig med de produkter och vem som helst kan ha en sådan här kväll hemma hos sig där man bjuder hem nära och kära så kommer jag och pratar om det som du vill inrikta kvällen på.

Är det så att du bara är ute efter att köpa produkter så finns jag här för det, då det är en av mina huvud saker inom arbetet. Har du eller någon du känner frågor angående detta och vill veta mer så är det bara att kontakta mig. Då är det denna mail adressen som gäller: elindahl97@gmail.com

För att se vilka produkter jag säljer så klickar ni in HÄR!! och om ni vill komma åt företagets hemsida så hittar ni den HÄR!!.

Jag skickar självklart produkterna om det är så att ni bor långt borta då min huvudförsäljning är i Skåne så är det lite svårt att köra och lämna/hämta produkterna om du bor längre upp i landet. Är det så att du har en kompis som bor i utlandet och vill komma i kontakt med produkterna så be de höra av sig till mig så löser jag det.

Här nedan kommer några bilder från det stora sortimentet bara för att ni ska få en inblick i vad som finna. Där är allt från skönhet till hälsa, djurvård och träning så titta in på sidan för att se vad jag har för fler saker att erbjuda

I mer eller mindre alla bilder så finns det länkar kopplade till produkterna så ni kan komma i kontakt med de direkt. (om det nu funkar som jag vill) Några av produkterna som finns i produktkatalogen går ej att köpa för tillfället då de under förbättring. Är du osäker om den produkten du vill köpa är under förbättring så är det bara att höra av dig och är det så att du har frågor om något annat så gäller samma där. Då kontaktar ni mig på elindahl97@gmail.com

Kram på er och hoppas att ni tyckte om inlägget trotts att det var lite utanför det vanlig!

Likes

Comments

Halloj Igen!

Jag lovade lite bilder från kursen och vad vi gjorde i höstas. Alla bilder är kanske inte de bästa då fotona är tagna med min mobiltelefon samt det är lite svårt att ta foto på några av buketterna då de inte var bundna när fotona togs, de skulle nämligen tas upp igen för att göra nya buketter osv under dagarnas gång, men jag bjuder på att de är lite halv dåliga.

Hoppas ni får en liten inblick i vad vi har gjort och vad kursen kan gå ut på :)

Kram!Första dagen är det lite blomvård och här är en del av alla blommor som vi fick in för veckans arbet

Här byggde vi vår egen struktur eller vad man kallar det och där efter gjorde vi en blomsterbukett

Liten bordsdekoration

Lång bordsdekoration, till vänster är min och till höger är hela gruppens när de är färdiga

​Är det så att ni är intresserad av denna kursen eller av några av deras andra kurser så finns deras två olika hemsidor HÄR!! och HÄR!! (ej sponsrat)

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Spotify
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Pinterest
  • Blogkeen
  • Nouw