Header

Caféet med hemkänsla. På St. eriksgatan ligger café Andra Bullar i sin rosa prakt. Bakom disken står ägaren och hälsar dig välkommen med ett varmt leende. Allt är hembakat och maten görs på plats. Lokalen är liten, men det gör inte så mycket. Det känns verkligen som att du sitter i ett mysigt kök och avnjuter mormors bakverk med en kopp nybryggt kaffe.

Alva kör just nu en vegansk månad, vilket verkligen blev en utmaning på detta café där ingenting var veganskt. Det fick alltså bli en svart kopp kaffe för Alva, medan jag (Josefine) beställde en nygrillad toast + hemgjort banankaka med choklad och kokos. Det var bara vi och ett till par i lokalen och uteserveringen stod tom. Läget är lite off, men det är relativt lätt att hitta från tunnelbanan. Allt som allt är detta ett mysigt café med en stark hemkänsla. Det kanske inte kittlar upphetsande i en café-älskares nerver, men definitivt ett ställe värt att strosa till en lat eftermiddag!

Priser: $$
Kaffe- 30kr
Banankaka med kokos & choklad- 28kr
Toast med ost & skinka- 30kr

Utbud:
Fika-utbudet var en aning begränsat. Glasdisken dignade inte av härliga, spännande bakverk. De klassiska chokladbollarna, kärleksmumsen och småkakorna "Drömmar" fanns, men kanelbullen lyste med sin frånvaro! Däremot var lunch-utbudet rikligt med härliga sallader, mackor och pajer- hemlagat. Caféet serverade även alkohol och drinkar, vilket kan vara ett plus om man vill ha ett glas vin till maten.

Service:
9/10. Ägaren visste precis vad hon hade att erbjuda och var väldigt trevlig. Trots den lilla lokalen kom hon ut med saker vi beställt.

Location:
Som sagt låg caféet en bit bort från den annars ganska trafikerade delen av St. Eriksgatan, men för de som bor i Vasastan eller rör sig i dessa krokar är det väldigt lätt att hitta.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På St. Eriksgatan 92 ligger Chokladbollen. Ett café med en enkel uteservering och ett lågmält, mysigt inre. I glasdisken trängs olika sorters chokladbollar med alla möjliga smakkombinationer och toppings, staplade som i pyramider. Vid sidan av alla bollar finns en salladsbar där gästerna själva får kombinera sin sallad. Vi väljer varsin chokladboll- en RAW-boll och en klassisk chokladboll. Sedan beställer vi en Chailatte och en cappuccino. Att sitta ute kändes som ett måste nu när det är sommar. Charmiga stålbord och stolar i en härlig, mintgrön pastellfärg. Tyvärr har de inte infravärme, så det lär nog bli kallt att sitta där på kvällskvisten.ch njuta av sin latte. Inredningen inomhus går i mörka, dova färger. De luggslitna sofforna och de röda lampskärmarna ger en ganska hemtrevlig känsla. Ett perfekt ställe att sitta och plugga på. Bra akustik, ingen hög musik spelas. Allt som allt är detta ett mysigt, ganska prisvärt café, värt att testa. Den lite lågmälda atmosfären kanske charmar dig helt!

Priser: $$
Kaffelatte- 39 kr
Alla chokladbollar- 29 kr
Smoothie- 45 kr

Utbud:
RAW-bollen bestod av daldar, kokos-olja, nötter m.m. Det kunde varit mer chokladsmak och mindre nötsmak, men ett plus för krämighet. Den klassiska chokladbollen hade god smak, men var en aning torr. Båda bollarna hade ett härligt kokostäcke. Cappuccino'n (med havremjölk) smakade bra med kaffe och blev helt klart godkänd! Chailatten (pulver) smakade kryddigt och lagom sött. Väldigt gott! De hade ett standard utbud på sorters mjölk, så om komjölk inte är din grej finns det havre- och soja som substitut.

Service:
10/10. Ett trevligt bemötande. Plus för att personalen kunde berätta igående om alla chokladbolls-sorter och dess ingredienser. De hade fler mjölkalternativ till kaffet (soya, havre, laktosfritt) och de kom ut med kaffet.

Location:
Det kunde inte varit enklare att ta sig hit. Ta tunnelbanan till St. Eriksplan och gå upp via Torsgatan. När du kommer upp ligger Chokladbollen precis över vägen, om du ser till höger.

Likes

Comments