Hej!

Idag är jag ledig från skolan då det är studiedag, något som är välbehövligt när studenten ligger framför mig! Jag vaknade vid 9 och då var jag bara ute och fyllde på vatten till hästarna och kollade till resten av djuren på gården, därefter åt jag frukost.

Mina planer för dagen är bara att jag nu ska gå en sväng med våra två hundar för att sedan börja med maten så den är klar när min mamma kommer hem från jobbet. När vi har ätit lär vi ta en ridtur och sen är väl planerna för resten av dagen bara att plugga och skriva på gymnasiearbetet.

Bara för att detta gjorde mig så taggad så vill jag även nämna att min chef smsade mig idag och frågade om jag var ledig framåt efter skolan för att starta igång inridningen av unghästarna som hon tagit emot. Såååå kul!!

Hoppas ni får en bra eftermiddag, kram :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Idag vaknade jag runt klockan 9 och åt frukost. Därefter klädde jag på mig ridkläderna och vid tio svängde min fasters bil in på gårdsplanen.

Eftersom vi har en pensionärshäst på 25 år gåendes i hagen förutom mina två så har han blivit lite av en ridhäst till alla som känner att de vill komma och rida under dagarna. Både jag och min mamma var hemma så bestämde vi oss för att rida ut tillsammans alla tre.

Då solen gav oss så mycket vårkänslor lät vi till och med hästarna kyla sig lite vid kanten av en sjö som ligger längs med skogsvägen vi red, underbart!

Likes

Comments

Hejsan!

Eftersom detta är mitt första inlägg så tänkte jag öppna upp med att berätta om hur det kom sig att jag blev ägare av två hästar samt mina planer vilket också är anledningen till att jag valde att starta denna blogg.

Ridning har varit min främsta fritidssyssla sedan jag var väldigt liten. Fram tills jag var 12 red jag på ridskola men då jag vid min födelsedag fick min första häst, valde jag att hoppa av. Jag har under åren lånat flertalet hästar av kompisar och nära kontakter fram och tillbaka men hade aldrig riktigt haft planer på att skaffa en till egen häst. Detta ändrades när jag fick jobb på en ridskola utanför Vetlanda i februari 2016.

Eftersom ridskolan bara har islandshästar så blev jag så småningom frälst i rasen, det var något alldeles speciellt med dem som jag inte kunde sätta fingret på. När jag hittade Lina i en annons på hästnet och det visade sig att hon befann sig på gården jag jobbar och nyligen hade anlänt, kändes det som ödet. Sagt och gjort åkte jag och min mamma och provred henne. Veckan efter tog vi hem henne, detta skedde alltså i Oktober förra året.

Nu är mina planer att rida in henne till fullo eftersom hon är 4 år och fortfarande inte är töltsatt. Därefter så kommer jag så smått förmodligen börja tävla med henne. Tills dess är det kondition och uppbyggnad av muskler som gäller :)

Hoppas ni kommer gilla min blogg och känner att det är en intressant läsning! Kram

Likes

Comments