Idag var första skoldagen igen efter påsklovet, eftersom jag gått upp tidigt hela lovveckan så har jag kvar samma sovrutiner vilket känns väldigt skönt.

Kul att man hade ledarskapsprov idag, det kändes väl helt okej men det är alltid en viss press att prestera i alla fall för mig som har relativt höga krav. När jag kom hem från skolan åt jag bara en snabbis innan mamma, jag och Anton(min bror) åkte tillbaka till stan för att kolla kläder och handla tillsammans.

När vi var hemkomna runt kl halv 8 så tog mamma och jag en härlig ridtur vilket kändes skönt sådär framåt kvällen. Nu sitter jag framför paradise hotel som när som helst är slut, därefter blir det sängdags. Kram och god natt :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan och glad påsk:)

Igår var sista träningen med Lina för denna veckan. Hon blev bättre för varje dag och började förstå vad vi är ute efter, trots att hon flertalet gånger protesterade genom att stegra och bocka XD

Målet är att minst en gång i veckan åka till en ridbana och träna samt att så ofta som möjligt ta med henne till jobbet för att få lektioner. Nu när vi kommit igång så måste vi fortsätta ligga i så vi inte tappar det.

Idag blir det bara en lugn dag, släkten har varit hos farmor och firat påsken och planerna för kvällen är ännu inte bestämda, en utekväll är i alla fall helt uteslutet då veckans jobb och träning har tröttat ut mig haha.

Ha en bra kväll, kram<3


Likes

Comments

Idag gick jag upp klockan 07:00 för att snabbt packa det sista och sedan lasta Lina. Därefter åkte mamma och jag till mitt jobb där vi lastade ut Lina och när mamma hade åkte började arbetsdagen som löd följande:

09:00-11:00 Tillridning av två unghästar

11:00-12:30 Packning av ensilage, påfyllning vatten, krattning av ridbanan, lunch

12:30-13:30 Tog in tre hästar som skulle ha extra ensilage innan ridlektionerna, forts av packning utav ensilage, tog in Lina och gjorde iordning

13:30-14:30 Privatlektion med Lina för Jenny (min chef)

14:30-15:00 Tog in alla hästar inför kvällens ridlektioner

15:00-15:30 Mockning i alla boxar, sopning av gången, packa mina saker och därefter kom pappa och jag kunde åka hem

Dagen var krävande men privatlektionen gav så sjukt mycket vilket känns så skönt. Meningen med alla framtida lektioner är ju som sagt att få Lina töltsatt och vi lyckades faktiskt få henne att ta några töltsteg! Tillräckligt för att Jenny bedömde att hon kommer få en stor och fin tölt vilket känns underbart att höra! Imorgon kör vi igen och då får man hoppas på att även den lektionen går lika bra. Kram:)


Likes

Comments

Först vill jag bara ursäkta mig för den dåliga uppdateringen, inte riktigt haft tiden till att sitta ner och skriva. Men till något roligare!

Imorgon ska jag upp klockan 7 för att göra iordning det sista innan jag ska lasta Lina (min häst) för att ta med henne till jobbet. Då jag har påsklov och ska jobba måndag till torsdag så bestämde jag och min chef att jag kunde ha henne ståendes där dessa dagar. Tanken är att vi tillsammans ska töltsätta henne och att jag ska få privatlektioner för att både jag och Lina ska kunna utvecklas. Något jag har sett fram emot så sjukt länge, äntligen!

Likes

Comments

Hej!

Idag är jag ledig från skolan då det är studiedag, något som är välbehövligt när studenten ligger framför mig! Jag vaknade vid 9 och då var jag bara ute och fyllde på vatten till hästarna och kollade till resten av djuren på gården, därefter åt jag frukost.

Mina planer för dagen är bara att jag nu ska gå en sväng med våra två hundar för att sedan börja med maten så den är klar när min mamma kommer hem från jobbet. När vi har ätit lär vi ta en ridtur och sen är väl planerna för resten av dagen bara att plugga och skriva på gymnasiearbetet.

Bara för att detta gjorde mig så taggad så vill jag även nämna att min chef smsade mig idag och frågade om jag var ledig framåt efter skolan för att starta igång inridningen av unghästarna som hon tagit emot. Såååå kul!!

Hoppas ni får en bra eftermiddag, kram :)

Likes

Comments

Hejsan!

Idag vaknade jag runt klockan 9 och åt frukost. Därefter klädde jag på mig ridkläderna och vid tio svängde min fasters bil in på gårdsplanen.

Eftersom vi har en pensionärshäst på 25 år gåendes i hagen förutom mina två så har han blivit lite av en ridhäst till alla som känner att de vill komma och rida under dagarna. Både jag och min mamma var hemma så bestämde vi oss för att rida ut tillsammans alla tre.

Då solen gav oss så mycket vårkänslor lät vi till och med hästarna kyla sig lite vid kanten av en sjö som ligger längs med skogsvägen vi red, underbart!

Likes

Comments

Hejsan!

Eftersom detta är mitt första inlägg så tänkte jag öppna upp med att berätta om hur det kom sig att jag blev ägare av två hästar samt mina planer vilket också är anledningen till att jag valde att starta denna blogg.

Ridning har varit min främsta fritidssyssla sedan jag var väldigt liten. Fram tills jag var 12 red jag på ridskola men då jag vid min födelsedag fick min första häst, valde jag att hoppa av. Jag har under åren lånat flertalet hästar av kompisar och nära kontakter fram och tillbaka men hade aldrig riktigt haft planer på att skaffa en till egen häst. Detta ändrades när jag fick jobb på en ridskola utanför Vetlanda i februari 2016.

Eftersom ridskolan bara har islandshästar så blev jag så småningom frälst i rasen, det var något alldeles speciellt med dem som jag inte kunde sätta fingret på. När jag hittade Lina i en annons på hästnet och det visade sig att hon befann sig på gården jag jobbar och nyligen hade anlänt, kändes det som ödet. Sagt och gjort åkte jag och min mamma och provred henne. Veckan efter tog vi hem henne, detta skedde alltså i Oktober förra året.

Nu är mina planer att rida in henne till fullo eftersom hon är 4 år och fortfarande inte är töltsatt. Därefter så kommer jag så smått förmodligen börja tävla med henne. Tills dess är det kondition och uppbyggnad av muskler som gäller :)

Hoppas ni kommer gilla min blogg och känner att det är en intressant läsning! Kram

Likes

Comments