Igår fick jag hem samrådsprotokollet , ärende mitt barns Skolsocialtituation !!fick reda på att den obehöriga matteläraren skulle vara Skolsocialt stöd till min son! Tyvärr så saknar denna person titeln som kurator och har inte socionomutbilding! Och så vitt jag vet har varken rektorn eller specialpedagogen det heller!

Det är en jäkla tur att man har internet så man kan kolla upp så fina ord så man vet vad de innebär! Men tydligen vet inte rektorn och specialpedagogen betydelsen eftersom de har använt det! Men detta skickar jag upp till skolinspektionen så de får de vad de två håller på med!
Tycker de har nervärderat denna lärare på alla sett! Först är hon inte legymernas lärare. Sen är hon inte behörig att lära ut till åk 8-9, det är kränkande mot mej! Med andra ord så far min son illa hemma, enligt dem! Den enda platsen som han farit illa är skolan!! Det är jag , min man, sonens storasyster och småbröderna som får stå där och hjälpa honom på fötter! Skolan skiter i vad de gjort mot honom , men det GÖR INTE JAG! Det är min son NI förstör och det tillåter jag inte!
Det som jag tycker är så fascinerande att de skriver att han varit borta 565 timmar i veckan! Han har 3 dagar i skolan, två dagar praktik!
Räknar man ut vad 565 minuter blir i timmar så är 9,4 timmar, delar man upp de 9,4 timmarna under tre dagar så har han varit borta lite mer än tre timmar varje dag! Och det får inte jag reda på förrän nu! Lite sent eller??

Barnen var på klassresa för tre veckor sen, rektorn skriver i protokollet att min son skötte sej exemplariskt under hela resan, han var en mönster elev men att mentorerna hyste oro över att han hade så mycket pengar med sej som 1000kr och slösade 600kr på nöjesfältet! Varför ringde då inte mej och berättade detta personligen om de var så oroliga? Man väntar väl inte på att utrycka sin oro i 3 veckor för att ta det på ett möte med rektorn???
Och det verkar som både rektorn och specialpedagogen inte har behörighet att lära ut matte de heller! För jag har inte fått se deras behörighet än! Fast jag eftersträvat det flera gånger via mail. Och chefen på skolkontoret svarar inte heller........

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I onsdags ställde jag 2 krav till rektorn! Ett ang vattenkriget som skulle ske på torsdagen, att den läraren som hört min son säga att han skulle vara med skulle höra av sej till mej. Att jag ville höra det från denna person personligen! Som sagt rektorn har ljugit mej rakt upp i ansiktet så många gånger att jag inte tror på ett ord som kommer ur hennes mun!
Ingen lärare ringer varken på onsdags eller torsdags!
ALLTSÅ FANNS DET INGEN LÄRARE SOM HÖRT DETTA, ingen lärare ringer = ingen som hört detta!

Mitt andra krav , igentligen det viktigaste kravet var, att jag ville se rektorns och specialpedagogens behörighet i vad de kan undervisa i! De har satt en icke behörig person som ska undervisa min son i matte! Det är rektorns ord att den personen inte är behörig, måste markera detta!

Skriver ett mail till rektorn idag att jag vill ha min sons omdömen i dag, då spelar hon dum när hon svarar på mitt mail!
Lärarna i respektive ämnen har lärarlicens i sina ämnen!!
Det var inte lärarnas behörighet jag krävde att se! Det är rektorns och specialpedagogens behörighet jag kräver att se!

Om jag som vuxen, förälder inte kan få svar på det jag frågar efter , hur ska dessa elever kunna kräva ett vettigt svar ? Om de två undviker svara på det man frågar om!

Likes

Comments

Sitter här med gråten i halsen och undrar hur grymma människor är! Vuxna människor som gör allt för att en liten människa ska ännu svårare att bygga upp sin självkänsla och självförtroende . Min son har inte alltid lätt i skolan, har skolkat från lektioner och suttit i cafeterian på skolan ! En enda lärare har brytt dej och hört av sej o bett mej ringa min son så han kommer till lektion! Den lärare har kämpat som jag ser det med händer och fötter för att min son ska lyckas!
Rektorn som är huvudpersonen , den som kränkt både mej som mamma och min son som elev! Hur kan en rektor ringa en mamma med falsk information? Hon ringde mej för att tala om att min son var på en annan skola och försökte sälja fickkniv mot spice! Hon frågade mej om polisen kontaktat mej! Enligt henne så hade detta hänt 3 veckor innan och att hon fick reda på det!
Hur tänkte hon där?? Hur kan man vara så grym och hjärtlös och få mej ur balans, att tro att min son knarkar??
Jag ringde till den andra skolans rektor och berättade vad våran rektor sagt! Den rektorn blev paff och undra var vår rektor fått den informationen att just min son var där! Denna rektor talade om för mej klart och tydligt att min son inte varit där överhuvudtaget! De som försökte sälja och köpa var polisanmälda samt att deras föräldrar var kontaktade!
Där rök mitt förtroende för rektorn! Hon stannade inte där , det tog inte många veckor efter detta som hon bjöd in bupp på ett samrådsmöte! Rektorn eller buppsköterskan frågade mej om det var ok! Det fick jag reda på i efterhand att jag godkänt detta möte indirekt eftersom jag satt på mötet. I en timma grillade de mej med att jag ska medicinera mitt barn , att allt han gjorde som inte var till deras belåtenhet var adhd relaterat! Jag gav mej inte, men blev därför anmäld till socialen av rektor och bupp.
Och som vanligt var det inte rektorn som meddelade mej att jag blivit anmäld utan skolan kurator fick ta det samtalet!
Efter detta påhopp blandade jag in resurs! Jag berättade hela historien om rektorn . Första mötet med resurs gick bra tyckte jag! Rektorn lova att bättra sej vilket jag ryckte det var bra! Vi hade möte mitten av maj förra året! Samma vecka , dagen innan mötet hade rektorn anmält min son för stöld i omklädningsrummet! Men hon talade inte om det på ett eller annat sätt, utan det dimper ner ett brev från socialförvaltningen att de vill träffa min son pga han är polisanmäld! Jag ringde denna kille som skrivit brevet och fråga vad det handlade om! Ringde polisen för att kolla vem som anmält honom! Så klart att det var rektorn!!! Sen visade det sej att det inte var sant att han snattat! Hon får en utskällning ännu en gång pga sina lögner ! Nästa möte med resurs var i höstas när jag ifrågasätter rektorn om polisanmälan säger hon att hon aldrig anmält min son för snatteri utan själva händelsen! Jag frågade henne 3 gånger varför hon ljög, men enligt henne så var det själva händelsen! Hon hade gått igenom sitt mail till polisen och aldrig skrivit min sons namn o personnummer i anmälan! Så jag fick ta fram mailet till polisen från rektorn och läsa upp det för henne och visa henne hur mycket hon ljuger! Vad vi än bestämt om läxor på loven lät bra o vi var så bra föräldrar som engagerade oss i vår son o skolan skulle ta fram vad vår son skulle hinna ikapp åtminstone lite! Men när lovet kom så beslutade rektorn och hennes högra hand ( specialpedagogen ) att det var för svårt för min pojk!
Dom förälder tycker jag att de (skolan) fällt krokben på mej i alla lägen!
19/1 första var sista mötet! Rektorn kommer med ett bra förslag , att sonen ska få anpassad studiegång med 8 ämnen så att han kommer in på gymnasiet varvat med praktik på en resturang !
För en gång skull såg jag hoppet , glädjen i min sons ögon! Detta skulle han klara! Jag fick hopp att min son ska få tillbaka lite av självförtroendet och självkänslan ! Efter detta bestämde vi , jag min son och hans pappa att vid nästa möte , om han får positiv respons från lärarna så skulle han få moppekort samt moppe!
Varje gång jag fråga sonen hur det gick i skolan sa han att han fick beröm för att han jobbar , ingen från skolan har hört av sej hittills då är det så som han säger! Han ber specialpedagogen om att få ha ett möte med skolan och oss så de kan tala om hur bra han skött sej! Rektorn var inte med på mötet utan specialpedagogen höll i mötet, mentor och min sons mattelärare ! Specialpedagogen öppnar mötet med att säga att sonen bett om detta möte, att han har behörighet för att få svenska och engelskabetyg, slöjd, idrott och hemkunskap hade han redan betyg i. Men att betygen räcker inte till att komma in på gymnasiet att han får vara beredd på att gå på IM! Jag ifrågasatte detta med en gång ! Hade schemat framför mej där det stod att han hade måndag och fredag praktik, och det var jag fullt medveten om men att de lagt in 5 ämnen istället för 8! Det visste jag inte!! Det var skolans skyldighet att göra som de sagt och det vi kommit överens, det fanns skriftligt kontrakt! Då kommer specialpedagogen och säger till mej nervärderande att jag måste förstå att sonen har två dagars praktik och då får vissa ämnen stå tillbaka! ATT DE INTE KAN GÖRA SAKER RÄTT FÖR SEJ !! Sa till henne att jag kan inte göra något åt deras inkompetens , att det är de som brister i sitt jobb och inte kan göra rätt för sej!
Ser på min lilla son hur hans ljus slockna i ögonen! Hur han gick in i sej själv och försökte hålla tårarna borta! Såg hur de fick honom att känna sej misslyckad!
Dagen efter får jag ett mail från rektorns högra hand att vi (föräldrar) bett om att få ytligare anpassning av skolgång med 8 ämnen! MEN HALLO, DET SKULLE TRÄDA I KRAFT REDAN 19/1-2015 inte 11/3!
Det har varit många turer fram och tillbaka! 6/5 skulle det varit nationellt prov i matte ! Min son fick inte vara med pga att rektorn och specialpedagogen i samråd med huvudmatteläraren (inte hon som var på mötet) ! Specialpedagogen sa att det var ingen idé att han var med eftersom han inte kommer klara det! Vem är hon och rektorn att gå o påpeka för en elev att de inte klarar av saker ! Ska man inte uppmuntra dem? Medans alla nior gjorde provet skulle min son stå i cafeterian! Jag kallar detta för kränkning samt mobbning från vuxna!
Inget meddelande från någon från skolan att han inte ska göra det provet! Jag säger till min son att han går dit som alla andra elever , han har samma rättigheter o skyldigheter som andra elever har! Han går dit men får inte gå in i rummet med de andra eleverna , för han klarar inte detta! Ordinarie mattelärare säger att han ändå inte får betyg i matte!
Ännu en gång en vuxen som skär ner honom vid fotknölarna!
Jag åker ner till skolan , tar min son och skriker ut det rektorn håller på med är kränkning, mobbning mm! Att jag kommer anmäla henne! Jag åker ner till skolkontoret och som vanligt när man behöver de så sitter de på möte! Ber skolchefen kontakta mej med en gång, lämnar namn o tel nummer och vi åker hem! Klockan 11 skriver rektorn där hon förklarar att sonen ska få göra delar av nationella provet vid senare tillfälle bla, bla ,bla!!!
Skolchefen ringer vid ett och frågar vad jag ville! Jag berättar om nationella provet , och han säger att han har fått info om att sonen ska göra det vid ett senare tillfälle! Då blev jag full i skratt och frågar honom varför vi båda får samma mail? Är det inte jag som förälder som skulle haft denna info någon vecka innan provet? Och att det var uppenbart vad hon höll på med! Hans fråga var vad vill du jag ska göra?
Ta bort henne från skolan!!!
Han kunde inte göra något utan nonchalant anmäl henne till skolinspektionen!
Sonens extra lärare i matte ( hon som var med på mötet), denna person har min son två dagar i veckan! Hon har gjort allt hon kunnat göra för han, hon har suttit och peppat honom att han kan, att om han sätter manken till då kan han klara det mesta! Försökt hjälpa oss att höja sonens självkänsla! Hon blev sjukskriven! O nu förstår jag varför!!! Men jag kommer till det!!
Sen hon blev sjukskriven för en månad sen har inte sonen haft matte på hennes tid! Skolan anordna att han får stå i cafeterian istället för att en lärare har matte!
Skrev till skolchefen i ett mail och undra om skolan inte har skyldigheter gentemot elever! Jag skrev till honom hur rektorn hanterar saker.
Skrev ett annat mail till rektorn där jag ställde krav att sonens ordinarie mattelärare ska vara med på samrådsmötet!

Igår var det samrådsmöte! Rektorn hade förberett ett vackert tal , höjde upp sonen till skyarna för att slänga ner honom hårt i marken! Det enda som de (rektorn o hennes högra hand) kunde skryta om var specialpedagogens arbete! Hon hade gjort så mycket! Visst hon har gjort bra saker men hon har motarbetat min son att inte komma in på den linjen han vill utan den hon vill! IM!!
Tydligen den extraläraren i matte var ej behörig lärare för åk 8-9! Tydligen så var denna lärare enligt rektorn bara ett språkrör mellan skolan och föräldrar! Det var det som var hennes huvudsakliga uppgift!
När vi ifrågasatte hur rektorn kan tillsätta en person som inte är behörig att lära ut till vår son? Fick inte något svar av dem! Men under hela mötet då jag ifrågasatte och påtala att rektorn ljög, där rektorn inte kunde svara kom hennes undersåte till försvar och svara åt rektorn!

Att jag sa min mening, att jag ser rektorn som inkompetent, lögnare , kränkare och mobbare står jag för! Men jag lyssnar när den andra talar, men rektorn har ingen respekt utan så fort hon inte gillar det man säger avbryter hon med att prata eller så vänder sej till min son och sätter honom i en jävla position! Hon vet att han inte är stark, samma sak med specialpedagogen!
Eftersom sonens lärare saknar behörighet att lära ut matte och de två höjer sej själva till skyarna , hur bra de är så har jag ställt krav via mail att jag vill se deras behörigheter! De har ju ändå satt en lärare som "saknar" behörighet. De kan inte göra det fler ggr!

Undrar bara hur personalen mår egentligen på skolan? Om rektorn behandlar min son på detta vedervärdiga sätt, hur behandlar hon sin anställda? Hur många känner sej nervärderade pga rektorn och hennes kompanjon

Likes

Comments

I tisdags opererades jag för framfall, bakfall och tog bort livmodern ! Trodde det skulle kännas mer än vad det gör. Kompisar som gjort samma operation sa att de hade så ont att de skrek, så jag ställde mej in på att ha ont så inåt helvete. Men jag upplever smärtan som att ha fött barn ! Det känns men inte så att det är olidligt.
Måste säga att de människor som jobbar inom sjukvården ska ha en stor eloge! Det är inte lätt att tillgodo se en som är nyopererad , en som har ont , de ska ha ett stort tack för omtanken, servisen och att de har ett leende på läpparna när de kommer in till rummet för att ta hand om en 😃

Likes

Comments

För två veckor sen , en lördagmorgon, vaknade som vanligt , koka lite kaffe , gick på toaletten i vanlig ordning. Skulle torka mej nertill , kände jag att det inte var som vanligt! Får panik!! Letar efter spegeln, den ligger mitt framför ögonen men jag ser den inte. Efter många om och men så såg jag den! Tar och tittar mej själv i underlivet och där sticker det ut något dom inte ska vara där! Det set ut som mitt underliv räcker ut tungan!
Ringer till 1177, får tid på jourcentralen. Jag åker dit, som i vanlig ordning sitter man där och berättar sitt problem och får frågan "hur vet du att det är framfall"! Öööööh! JAG HAR NÅGOT SOM STICKER UT MELLAN BENEN, SOM INTE SKA VARA DÄR!!!!
Okey, då går vi till gynrummet , blir undersökt, får det bekräftat att det är framfall.
Får jag någon hjälp med det? Svar NEJ! Det var inget akut för att skicka mej till gyn! Utan ringa på måndagen till vårdcentralen.
Vårdcentralen i sin tur har fullt , fick inte tid förrän onsdag morgon. Jag går dit i tron att jag kommer få hjälp. Min läkare på vårdcentralen vill inte undersöka mej , talar om för mej att hon vill inte pilla där nere för hon inte är gynekologläkare, o det förstår jag! Hon faxar en akutremiss till gynmotagningen och talar om att under dagen eller morgondagen ska de ringa mej o boka tid. Ingen ringer , varken under dagen eller morgondagen! Jag åkte in till akuten på torsdagskvällen! Fick bekräftat ennu en gång framfall, livmodertappen sticker ut, samt bakfall. Skulle bli kallad upp till gyn ganska snabbt för att prova ut en ring som ska hålla uppe livmodertappen . För det kunde det inte göra på akuten , för de hade inte grejerna där . Jag fick gå hem med livmodertappen hängandes där nere, känna mej som om jag har tyngder hängandes i mitt underliv och känna som om jag är stor som en boll nertill.
8 april fick jag en tid till gyn, 3 jävla veckor att gå med skiten , det skaver, sticker till som knivar och man känner sej banne mej inte kvinnlig för 5 öre!
Visst är det vanligt kvinnoproblem men ska man verkligen vänta så länge för att få hjälp?

Likes

CommentsLite nyheter i hemmet 😃

  • 92 Readers

Likes

Comments


  • 100 Readers

Likes

Comments

Är så arg på försäkringskassan! Ringer dem och frågar varför jag inte fått ut mina pengar, FK- jo du, din läkare har inte skrivit varför du inte kan arbeta! Vi har skickat komplettering som din läkare får komplettera. Det skulle hon gjort redan i december!
Jag - men jag satt hos henne i december och hon gjorde det medan jag var där.
FK- vi har inte fått in något, du får ringa din läkare och prata med henne, när vi fått in kompletteringen kollar vi utbetalning!
Ringer min läkare och hon blir arg och säger -jag har kompletterat och skrivit utförligt varför du inte kan arbeta. Koncentrationssvårigheter, panikångest, stress, depression och orkeslös. Att du behöver vila, ta din medicin och ha samtal med psykolog!
Har försökt ringa min handläggare på FK i 2 dagar, telefonsvarare - personen ni söker svarar inte.

Det räcker inte med att man mår som man mår, att inte orka med de lättaste hushållssysslorna. Tvätten hopar sej , jag ser den, jag vill ta och stoppa in den i tvättmaskinen men jag orkar inte. Blir stressad av att se den förbannade tvätten, jag börjar sortera, lämnar allt på golvet, under tiden man försöker och göra ett sådant enkel uppgift så har man fått hjärtklappning från helvetet! Huvudet känns som det växer i höjd! Det räcker inte med att man slåss med känslan av panik, stress utan då kommer FK och skapar mer oro, stress och panik, hur fan ska vi klara oss denna månad?
Gubben fick stå för alla räkningar, hans lön räcker inte till allt...
Åkesson har gått in i väggen oxå, undra om han har sådana problem att få ut pengar från FK eller är det bara vi som inte är högt uppsatta.....

  • 108 Readers

Likes

Comments