TRENDING POSTS

Sour Fruit Leather / Rollups (EN/NO)


//

Som barn elsket jeg jo selvfølgelig godteri, og de sure "beltene" eller rullene var en av mine favoritter. Derfor måtte jeg bare prøve å gjenskape disse i en sunnere versjon. Her er det hverken kunstig farge, smak eller mengder av tilsatt sukker. Du trenger i utgangspunktet bare en ingrediens; frukt eller bær! Liker du det ekstra surt kan du lage surt sukkerstrø med litt sintronsyre og sukrin. Husk å lag mye om gangen for disse forsvinner garantert fort.


Jeg prøvde meg på kombinasjonen mango og jordbær. Digg!



Sour fruit leathers / rollups

(Fri for gluten, melkeprodukter og tilsatt sukker. Vegansk)


D u t r e n g e r

Valgfri frukt/bær

Søtning f.eks sukrin /sukrinmelis (valgfritt)

Sitronsyre (valgfritt)



S t a r t !


1.

Lag en puré av frukten/bærene med en stavmikser. Tilsett eventuelt litt søtning om du vil

2.

Bre blandingen jevnt utover en silikonmatte beregnet for stekeovn. Jo tykkere lag, jo lengre steketid.

3.

Sett inn i stekeovn på ca 75 grader og la frukten tørke i 3-5 timer. (Snu stekebrettet underveis) For meg tok det ca 5 timer, men dette varierer svært mye etter hvilken frukt du bruker, hvilken ovn du har og hvor tykt lag du lager. 

4.

Avkjøl og dra fruktlaget forsiktig av silikonmatten. Del i lange strimler.

                 5. (valgfritt)

Lag surt sukkerstrø ved å blande litt sukrin eller sukrinmelis sammen med litt sitronsyre. (knus sitronsyren litt med en skje først) Dekk strimlene med sukkerstrøet og rull sammen.


F e r d i g! 

N y t! :D


//



(EN)

Sour fruit leathers / rollups

(No gluten, dairy or added sugar. Vegan)


Y o u n e e d

Fruit or berries of choice (I used Mango and Strawberry)

Sweetener of choice. Sukrin icing works great (optional)

Sitric Acid (optional)



S t a r t!

1.

Puré the fruit/berries in a blender. Add sweetener if necessary. Blend until smooth.

2.

Pour it over onto a silicone baking sheet. Use a spatel or similar to spread the puré evenly. Thicker layer means longer preparation time, so try to make the layer not too thick.

3.

Let it dry in a oven preheated to 75C / 170F. For me, it took 5 hours, but this vary with which type of fruit you use, what oven you have and how thick the layer is.

4.

Let it cool for a couple of minutes, then carefully peel off the fruit layer from the silicone baking sheet. Cut into long belts.

5. (optional)

Make the sour sugar coating by mixing sukrin icing or other granulated sweetener with a small amount of citric acid. Cover the fruit belts with the mix, then roll together.

F i n i s h!


//


Likes

Comments

TheRockInkChick
TheRockInkChick,
Det er noe eg husker godt fra eg var liten 😊 tror eg må prøve og lage denne oppskriften en gang 😊
nouw.com/therockinkchick
outsideofficehours
outsideofficehours,
Ja ikke sant 😊 Det bør prøves hvis du er glad i surt godteri 😊
nouw.com/outsideofficehours
TheRockInkChick
TheRockInkChick,
Eg elsker surt godterie 😊 så dette må prøves 😊
nouw.com/therockinkchick
Lully
Lully,
det må jeg prøve!
nouw.com/lully
outsideofficehours
outsideofficehours,
Det bør du absolutt. Veldig godt! 😊
nouw.com/outsideofficehours
vibeke
vibeke,
Oj oj! Så godt ut 😀
nouw.com/vibeke
outsideofficehours
outsideofficehours,
Takk! Det var gøy å lage og smakte godt 😃
nouw.com/outsideofficehours
hundemamma
hundemamma,
Så digg! 😃
nouw.com/hundemamma
outsideofficehours
outsideofficehours,
Ja virkelig 😃 elsker surt godis og disse kan man jo spise hver dag uten problem!
nouw.com/outsideofficehours
anneliaaland
anneliaaland,
Ah, elsker slike ruller! SÅ sykt godt ut 😊
nouw.com/anneliaaland
outsideofficehours
outsideofficehours,
Ja det er skikkelig digg. 😃 thanks!
nouw.com/outsideofficehours
saraflaaen
saraflaaen,
Ah, spennende! Ser kjempegodt ut 😃
nouw.com/saraflaaen
outsideofficehours
outsideofficehours,
Ja. Det er veldig godt og enkelt å lage! 😃
nouw.com/outsideofficehours
INSTAGRAM @outsideofficehours
FOOD
TRAVEL
MOST READ