TRENDING POSTS

Pepperkaketrøfler / Gingerbread Latte Brigadeiros (Brazilian Truffles)


Denne er til alle dere som foretrekker Pepperkakedeig eller bare elsker alt med pepperkakesmak. Disse trøflene er superenkle å lage og inneholder mindre fett enn vanlige trøfler laget med kremfløte. De er heller ikke tilsatt sukker.

//

*Om du ikke tåler eller kan benytte kondensert melk kan du prøve å erstatte med kondensert plantemelk e.l. Dette kan du enkelt lage selv ved å koke f.eks kokosmelk med søtning til det meste av vannet er fordampet. (ikke bruk lett kokosmelk)



BRASILIANSKE PEPPERKAKETRØFLER / GINGERBREAD LATTE BRIADEIROS

(Uten tilsatt sukker, glutenfri, melkefri*. Vegansk*)


D u t r e n g e r:

(nok til ca 12 trøfler)


1 boks usøtet kondensert melk (vikingmelk) eller *4 dl kondensert kokosmelk e.l

1 SS *Nøytral kokosolje, margarin e.l

5 SS Sukrin e.l*

*(Sukrin Gold kan også benyttes men er ikke vegansk)

4 ts Pepperkakekrydder (se blandingsforhold under)

(2 ts malt kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær, og om du vil eventuelt 1 ts malt kardemomme og 0,5 ts malt stjerneanis i tillegg)

Sukrinmelis, kakao eller malte pepperkaker til å rulle trøflene i.


TIPS! Bytt ut Pepperkakekrydder med kakao for vanlige trøfler


//


1.

Smelt kokosoljen/margarinen i en kasserolle (helst non-stick), og tilsett resten av ingrediensene

2.

Pisk blandingen for å løse opp krydderet / unngå klumper

3.

Kok på middels varme under omrøring helt til blandingen tykner til en grøtaktig masse (tar 15-30 min). Viktig at du koker helt til massen samler seg slik at konsistensen blir riktig.

4.

Hell massen over på en tallerken e.l og avkjøl i kjøleskap i minst 1 time

5.

Trill kuler av massen og rull i f.eks sukrinmelis, kakao, eller malte pepperkaker. Oppbevar i en tett boks, bør spises innen et par dager.


Disse kommer garantert til å forsvinne fort! Men skulle det være noen til overs oppbevares de i kjøleskap :)

Likes

Comments

INSTAGRAM @outsideofficehours
FOOD

Food & drinks // Mat & Drikke

    TRAVEL
    MOST READ