TRENDING POSTS

Healthy Chocolate Protein Pudding / Proteinpudding (Propud)


Du har kanskje smakt de populære puddingene fra . De er uten laktose og sukker og har et høyt innhold av protein. I tillegg smaker de faktisk ganske godt. Et supert alternativ til vanlig sjokoladepudding, men de er foreløpig ikke å finne i matvarebutikker i Norge. Dessuten passer de ikke for veganere.

//

Men visste du at du enkelt kan lage noe lignende selv. Jeg prøvde meg frem med ingredienser og mengde og resultatet ble slett ikke verst. Et herlig mettende mellommåltid og perfekt som dessert eller etter trening. Selvfølgelig uten sukker, gluten, laktose eller animalske ingredienser slik at flest mulig kan ha glede av denne. :D


(EN)

Inspired by the popular protein puddings sold here in Scandinavia, I decided to try to make my own version of these delightful and healthier desserts. The result was simply satisfying, and it was quite easy to make too.



//


CHOCO PROTEIN PUDDING

(Sukkerfri, glutenfri, laktosefri. Vegansk)


D u t r e n g e r:

(for 2 porsjoner)

5 dl valgfri usøtet melk (soya, kokos, havre, mandel etc.)

(unngå lettprodukter for best resultat)

3 SS Maisstivelse (maisenna)

3 SS / 20g Proteinpulver (anbefaler Plantforce Synergy Naturell) (Kan sløyfes)

5 SS Kakaopulver

8-9 SS sukrinmelis el. annen tilsvarende søtning

2 SS Vaniljeekstrakt

3 SS Kokosolje

Litt salt


1.

Bland sammen alle tørre ingredienser i en kasserolle

2.

Tilsett melken mens du pisker kraftig sammen

3.

Kok opp blandingen og fortsett å røre til den tykner.

(Smak og juster med mer kakao eller søtning om nødvendig)

4.

Ta kjelen av platen og visp inn kokosolje og vaniljeekstrakt

(Blir blandingen klumpete kan du bruke en stavmikser)

5.

Avkjøl puddingen i kjøleskap (ca 1 time)


Server gjerne med fersk frukt og bær, revet sjokolade, kokos, kakaonibs e.l. Nydelig :)


TIPS:

Tilsett f.eks litt espressopulver så får du en Mocha variant, eller prøv deg frem med andre typer aroma.

Bruk smeltet sjokolade i stedet for kakao og søtning for en enda rikere sjokoladesmak.




Sjekk også ut/Similar posts


Likes

Comments

tonevinningland
tonevinningland,
Ser himmelsk godt ut du 😍
nouw.com/tonevinningland
outsideofficehours
outsideofficehours,
Tusen takk 😃 det er nam ja!
nouw.com/outsideofficehours
hundemamma
hundemamma,
outsideofficehours
outsideofficehours,
SusieQ
SusieQ,
Nam! <3 Så utrolig godt ut! Hvilken melk foretrekker du å bruke? Så du listet opp flere... 😊
nouw.com/susieq
outsideofficehours
outsideofficehours,
Tusen takk 😃 Jeg prøvde soyamelk og det fungerte bra. Men valg av melk vil nok påvirke smaken noe. Kokosmelk vil nok gi litt kokossmak f.eks. Velg den melken du foretrekker om det er plantebasert melk eller kumelk.
nouw.com/outsideofficehours
SusieQ
SusieQ,
Takk for svar 😊 Er veldig glad i mandelmelk <3
nouw.com/susieq
outsideofficehours
outsideofficehours,
Det har lenge hatt lyst til å lage, men aldri blitt noe. Godt ja 😊
nouw.com/outsideofficehours
trinenguyen
trinenguyen,
Jøss, dette skal jeg prøve 😃
nouw.com/trinenguyen
outsideofficehours
outsideofficehours,
Ja det bør du absolutt! Er digg 😃
nouw.com/outsideofficehours
team4poter
team4poter,
Dette skal definitivt prøves ut, nammmm! 🍨
nouw.com/team4poter
outsideofficehours
outsideofficehours,
Ja det må dere ! 😊
nouw.com/outsideofficehours
Linn M,
Åh så godt det så ut!! Har du et tips til hva jeg kan bytte ut kokosolje med? 😊
www.linnmblom.blogg.no
outsideofficehours
outsideofficehours,
Takk 😊 Du kan erstatte kokosolje med smør f.eks. En nøytral matolje kan sikkert også brukes, men har ikke prøvd det.
nouw.com/outsideofficehours
Tove J
,
Hei, kan maizena byttes ut med johanneskjernemel? Har vel mi dfe karbo?
Tove J
,
Mindre karbo, skulle det være 😉
outsideofficehours
outsideofficehours,
Jeg har dessverre ikke erfaring med å bruke johanneskjernemel, men det bør jo fungere fint i teorien. Kan hende du må prøve deg frem og justere på mengden for å få riktig konsistens. Lykke til 😉
nouw.com/outsideofficehours
INSTAGRAM @outsideofficehours
FOOD
TRAVEL
MOST READ