TRENDING POSTS

Fudgy Fiber Brownies (No refined sugars*, gluten or dairy**) EN/NO

"The art of decadent brownies"


//



Jeg overdriver vel ikke så mye hvis jeg sier at "alle" elsker Brownies. er den perfekte brownie for meg, og med denne oppskriften får du nettopp det. I tillegg får du en velsmakende brownie så og si , og med Ganske fantastisk, ikke sant?

Fudgy Brownies har en større andel sjokolade og derav mer kompakt og mektig konsistens. Vil du ha den mer kakete i konsistensen kan du kutte ned litt på andel sjokolade og øke andelen malte mandler/fiberfin. Om du ikke har eller klarer å finne sukkerfri mørk sjokolade kan du erstatte denne med kakaosmør og legge til noen SS ekstra med kakaopulver og søtning. som kan gi urolig mage hos noen. Prøv først med et stykke kake før du går løs på hele. :)

Oppskriften er inspirert av


TIPS:

Tilsett nøtter for litt ekstra crunch.

Passer utmerket sammen med vaniljeis og frukt.

Lag en hjemmelaget is med små biter av brownies.



//

FUDGY FIBERRIKE BROWNIES

(Uten tilsatt sukker*, glutenfri, )


Ingredienser:


400g fibersirup clear*

200g finmalte mandler

160g mørk sukkerfri mørk sjokolade (Anbefaler Nick's) /

150g kokosolje (helst nøytral)

50g fiberfin

3 egg

3-4 SS kakaopulver

2 ss tagatesse (valgfritt)

10 dråper vaniljeessens eller 2 SS Vaniljeekstrakt (valgfritt)


*Fibersirup inneholder en ørliten mengde sukkerarter, men dette utgjør mindre enn 2% av kaken.




(EN)


"Everybody" loves Brownies, right? Sticky and chewy on the outside with a soft and fudgy centre is a perfect brownie for me, and with this recipe you can enjoy that extra piece of cake without feeling guilty. You'll get a tasty brownie without any added refined sugar, milk or gluten, and with at least as much fibre as in a slice of a coarse bread. Pretty amazing, right?


Fudgy Brownies have a higher ratio of chocolate which contributes to a more compact and fudgy consistency. If you want it more cakey in texture, cut down on the amount of chocolate and increase the amount of grounded almonds / "Fiber fin". If you dont have sugarfree chocolate you can substitute for cacao butter and add in some extra cocoa powder and sweeteners.

The recipe contains sweeteners and a high consume might lead to an upset stomach for some. Try first with a piece of cake before you dig into the whole cake. :)


EXTRA TIP:

Add nuts for extra crunchiness.

Vanilla ice cream and fruit are a great partner with Brownies.

Make a homemade ice cream with small pieces of this Brownies.


//


FUDGY FIBRE BROWNIES

(Without added sugars *, gluten free, )


Ingredients:


400g FibreSyrup Clear *

200g finely grounded almonds

160g sugar-free dark chocolate (I highly recommend Nick's) /

150g coconut oil (Neutral/Expellar pressed is recommended)

50g Fibrefine (Or more grounded almonds)

3 eggs

3-4 TBS cocoa powder

2 TBS tagatesse/tagatose or erythritol (optional)

10 drops of vanilla essence or 2 TBS Vanilla extract (optional)


* FibreSyrup contains a small amount of sugars, but this accounts for less than 2% of the cake.




1.

Sett ovnen på 170 grader celsius


2.

Smelt sammen kokosolje, fibersirup og sjokolade over varmt vann og hell over i en bakebolle.


3.

Tilsett og visp inn eggene sammen med eventuelt tagatesse/søtning og vaniljeessens (om du ønsker litt ekstra søt brownie.)


4.

Bland sammen Fiberfin, malte mandler og kakaopulver og sikt det inn i røren. Miks godt til du får en blank og klumpfri røre.


5.

Hell røren over i en bakepapirkledd form (25x25cm) og stek i ovnen i 30-35 minutter.

Ikke overstek. (Kaken skal ha en nokså flytende kjerne så ikke la deg friste av å steke den lengre. Den blir fast når den er avkjølt)


6.

Avkjøl og la kaken stå i kjøleskap slik at den får satt seg ordentlig. Del kaken i passe store stykker.

Rester oppbevares kjølig. (Som om i det hele tatt blir noe igjen... ;)



1.

Preheat oven to 170 degrees Celsius


2.

Melt coconut oil, FibreSyrup and chocolate together in a bowl over hot water (not boiling water) When completely melted pour into a larger bowl to cool.


3.

Add and whisk in the eggs together with any optional sweeteners and vanilla extract (if you want that extra sweetness)


4.

Mix together Fibrefine, ground almonds and cocoa powder and whisk it into the batter. Mix well until you get a smooth and lump-free brownie batter.


5.

Pour the batter into a glass/metal cake mould (approx. 25x25cm) and let it bake in the preheated oven for 30-35 minutes.

Do not overbake.. (Insert a toothpick if necessary to test. The cake must have a fairly doughy centre so do not be tempted to let it stay in the oven for some extra minutes. Don't worry, it will set when completely cooled)


6.

Let the brownie cool and place the brownie in a the fridge to set properly. (Overnight is preferable) Divide the cake into squares and serve.


Any leftovers are best kept cool. (As if there will be any leftovers?) :)

Likes

Comments

hundemamma
hundemamma,
Det så veldig fristende ut! 😊
nouw.com/hundemamma
Sceneteppe
Sceneteppe,
Ååååh så digg! Bokmerket denne siden
nouw.com/sceneteppe
outsideofficehours
outsideofficehours,
Så kult. Ja du bør teste denne ut ved anledning. 😀
nouw.com/outsideofficehours
Elinmyklebust
Elinmyklebust,
Denne må testes ut i helgen!
nouw.com/elinmyklebust
outsideofficehours
outsideofficehours,
Så kult. Det anbefales. 👌🏻
nouw.com/outsideofficehours
INSTAGRAM @outsideofficehours
FOOD
TRAVEL
MOST READ