Ideer til hvordan du kan opbevare dine smykker

Det er altid svært, at finde et sted, at opbevare sine smykker, de kommer til at ligge lidt rundt omkring, på hylden i køkkenet og nede i en skål på badeværelset og tit bliver de dyre af slagsen, gemt væk i et skab. Her giver jeg dig en ide til, hvordan du kan integrere dem i din indretning, så de bliver en del af rummet i en hyggelig stilleben.

Du får også en række bud på gode fund, du kan bruge, når du skal til og i gang, ideer som er nemme at finde på loppemarkeder, i genbrugsbutikker eller måske i dine egne gemmere. Bland gammelt og nyt, og husk på kunsten er at finde balancen, som gør det personligt.

TIP: Når du handler på loppemarkeder eller lign. så hør om tingen du køber, har en historie, det er altid sjovt, at kunne tingens oprindelse, på den måde følger historien med dig hjem.

Gå på jagt efter en rå plade og hæng den op på væggen, sæt dekorative ting på pladen. Her er det en gammel ko-tavle vi har banket små messingsøm i, så kæder og armbånd, kan hænge lige så fine, side om side. Den gamle hånd i metaltråd er fra en handskefabrik og fundet på et loppemarked i Jylland.

Brug bagsiden af et maleri og sæt flere malerier sammen, i forskellig højde. Find forskellige gamle kroge og hæng dem på rammens kant, som smykkeholdere. En alternativ og dekorativ måde, at opbevare sin smykker på. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Når du skal samle dine smykker, så tænk, hvad passer til mit hjem. F.eks. har du rejsefund som muslinger og konkylier, eller andre skulpturelle objekter. Så saml dem i en gruppe, evt. som her på et vintage spejl, det virker smukt og på samme tid eventyrligt og afslappet.

Det gør ikke noget at udtrykket i din smykkesamling, bliver blandet med lidt humor, f.eks. ser det ud som om Snippe her har tabt sine ringe fra dens næb. Vi har valgt at resten af tingene, der er brugt, er et gammelt rivejern og en smykkeæske fra Frankrig, som en guldsmed sendte sine kunders smykker, frem og tilbage i, når de skulle reparere. Der er bare noget ved ting der har en historie.

Hvis du går efter bestemte farver, så varier form og højder. Det kan give et meget kunstnerisk og roligt resultat. Gå evt. efter ting i samme metal eller struktur. Hellere for meget end for lidt. Byg gruppen op lidt efter lidt og tag dig god tid til at gøre den til dit udtryk.


I virkeligheden kan du bruge alt, det skal bare være med øje for detaljen. Selve måden du sætter tingene sammen på. Det skal tænkes igennem, hvilke smykker du har, hvad størrelse de er og hvordan de ser fine ud og samtidigt er praktiske at have liggende, eller hængende. Så gå efter ting, der kan passe til dig, tænk i enkelthed, kunstnerisk, eller skulpturel. Og så er det bare ud på jagt efter fund.

Bambus ting er meget moderne lige nu og vi viser her, hvordan en gammel ostehøvl, nemt kan vendes om og bruges til at hænge øreringe og kæder på. Vend ting på hovedet og tænk kreativt. Det giver tit det bedste resultat.

Metalkurve i flet og i alle størrelser, er velegnet til at bruge, de er nemme at hænge smykker i. Du kan samle flere og sætte dem sammen eller du kan vælge en stor som her på billedet og bruge små kroge som ophæng. Ideen er nem og resultatet er råt.

Håber du er blevet inspireret...

Smykkerne på billederne er udlånt af Handcrafted.dk og andre er private og Nogen er lavet af Charlotte Wendes. Lædervarerne er fundet hos Simon Tuntelder

  • 372 visninger

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229