Tjenis p****!

Så här sitter jag, i en balinesisk idyll och dricker inhemsk öl i en bedårande trädgård, snackar med locals och planerar inför surfing och känner mest att detta ställe är ok?

Ja så jag försöker väl på bloggandet ändå trots att Annika är hemma igen. Lite ensamt men det ska väl gå ällä????

Inga bilder idag då jag inte tagit några i Bali ännu. Imorgon blir det dock att utforska!

Herrå

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjenis p****!

Så här sitter jag, i en balinesisk idyll och dricker inhemsk öl i en bedårande trädgård, snackar med locals och planerar inför surfing och känner mest att detta ställe är ok?

Ja så jag försöker väl på bloggandet ändå trots att Annika är hemma igen. Lite ensamt men det ska väl gå ällä????

Inga bilder idag då jag inte tagit några i Bali ännu. Imorgon blir det dock att utforska!

Herrå

Likes

Comments

Hellihallå

Från Rotoura åkte vi med en liten uppvärmning på geotermisk aktivitet och hur det kunde se ut, och med "liten" menar jag snarare att vi sett kokande vattenansamlingar med en diameter på över 50 meter och puttrande gyttjepölar mitt i stan där folk äter en räkmacka eller tar en eftermiddagsöl i solen. OCH DÄR ÄR DETTA ah det var.... intressant. Vi tog oss iallafall vidare mot ett område vid namn Wai-o-tapu som är ett av de mest geotermiskt aktiva områden i världen för vi kände att vi inte luktat på nog äggpruttar och Marcus kan äntligen smälta in med en sådan doft runtom sig. Det var spektakulärt det iallafall! Vädret hade kunnat vara bättre men vi fick inte regn åtminstone OCH vi fick se alla de naturfenomen som vi bara sett på bilder vilket var finemangen. Utöver detta fick vi även se ännu en geyser, denna gång på närmre håll än den innan.

Efter Wai-o-tapu tog vi oss cirkus 200 meter syd till en hot spring där geotermisk aktivitet (trött på de förbajsade orden) värmer upp även detta vatten vilket gjorde vattnet lite svalare än en jacuzzi. Hur mycket geotermisk aktivitet kan det finnas på en plats????? Kulig upplevelse även detta och tur att det var svalt ute annars hade det nog blivit lite överflödigt.

Efter vi fått oss lite vatten bakom öronen tog vi oss vidare mot nästa destination - Taupō. Här väntar ännu mer aktiviteter och göra vilket enbart tanken av gör mig svettig. Innan vi kom fram dock stannade vi vid ett vattenfall som heter Huka Falls som tydligen är det mest besökta i Nya Zeeland, och det är lätt att förstå varför. Strömmen var så stark att den nästan var elektrisk (höhö) och färgen på vattnet var dandy. Vi hann även klämma in ett besök på en biodling...sfarm? Bin och honung iallafall. Kul att det är en sån vetenskap bakom det! Hur som haver nu är klockan kvart över för sent och imorgon väntar mer saker att göra och höra. Puss och banan

Likes

Comments

Kia ora!

Så har vi kommit till backpackerlekstugan - Rotoura (nyanserad och överdriven charter-beskrivning om stället och vad det har att erbjuda klistras in här). Även om en sådan beskrivning skulle klistras in hade den nog varit mer eller mindre verklighetstrogen; vilket ställe! Det första vi möttes av var det som det talades om överallt - lukten. Då staden är byggd på en plats som är oerhört geotermiskt aktiv, alltså att det är full aktivitet under jordskorpan med lava, olika gaser och plattonisk aktivitet, visar det sig genom den sura pruttdoftande lukten som genomsyrar hela staden. Att säga att det luktar prutt är inte ens rättvist mot pruttar, ren och skär äggmök, ruttet ägg med rutten kaviar på ett ruttet knäckebröd luktade det snarare. Men det är alltså geotermiska pooler överallt i staden från vilka underjordiska gaser tar sig till ytan och sprider sig som ens fisar i ett instängt rum efter fem burkar bruna bönor och mögelost.

Första dagen här spenderade vi dels med handen för näsan men även med ett företag som heter "Skyline". Med dom åkte vi luge, vilket i princip är en pulka med hjul du styr ner för olika nedfarter. Makalöst roligt var det! Vi åkte sju åk men hade ändå kunnat åka sju till och ändå vara sugna på mer. Efter vi åkt våra åk gick vi en liten promenad runt berget och fann lamor (eller alpackor, lite osäkra på den detaljen) omtalades spillning och mängder med färggranna fåglar, rosa körsbärsträd och bedårande utsikter från stadens lokala bergskedja.

Kvällningen kom och vi tog oss till nattens boende. Det blev en liten campground på andra sidan staden som utlovade gratis hot pools. Vad de inte utlovade dock var köksredskap vilket vi blev varse om, tur nog hade vi det i bilen.

Dag två utforskade vi Rotoura mer inpå, vi gick runt i staden och besökte alla de parker som utlovades (med läskigt mycket geotermisk aktivitet; det var rök, pruttlukt och varningsskyltar överallt!), åt inhemsk mat kokad i en geotermisk pool och såg en geyser!!!! Vi fick nys om ett ställe som hette Ta Puia där det fanns en geyser (ascoolt), men snåla som vi är bestämde vi oss för att det måste finnas ett sätt att se den gratis. Så sagt och gjort fann vi att berget bakom var tillgängligt till fot, så vi tog ryggsäcken och vandringsskorna och begav oss. Det var värt det. Otroligt häftigt! På bara 200 meters håll såg vi geysern i dess majestätiska storhet. Spydde vatten dryga 20 meter upp och dränkte åskådarna där i vatten. Bra dag.

Efter detta begav vi oss för natten.

Likes

Comments

Nu bär det av!

När vi hämtade ut vår vackra van och gav vi oss iväg direkt. Vilken pärla, med sitt plats och bord, handfat och automat växlad! Sen är den ju fin oxå! Med vacker graffitimålning av Annikas favorit blomma, hibiskus. Här kommer vi trivas!

Vi tog fart med destination Whitianga och hot Water beach. Vägen dit var regnig men vacker med gröna kullar och kor i mängder. När vi väl kom fram var det dock stålande sol, vilket passade perfekt för nu var det dags för ett dopp. Hit water beach är känd för sitt geotermisk aktivitet under stranden (lava och varm gas) vilket värmde upp vattnet under stranden. Så när när man grävde gropar i stranden hittade man vatten med temperaturer upp till 60 grader!! Man var verkligen tvungen att vara försiktig för det var väldigt lätt att bränna sig. Men Gud så härligt det var!! I denna grop satt vi i nån timme och mjukade upp musklerna.

När vi var skrynkliga som russin tog vi en 2 timmars promenad till ett vackert ställe som hette Cathedral cove. Det är en stor grotta i en klippvägg på en strand. Här filmade man en scen ur filmen Narnia. Super häftig upplevelse, speciellt eftersom vi tycker om filmerna så mycket!

Likes

Comments

Hej igen!

Nu har vi färdats till Auckland i Nya Zeeland! Det tog tre och en halv timme med massor av turbulens för att kunna ta första steget på nya zeeländsk mark. När vi väl gjort det var det dags för ena gränskontrollen efter den andra. Vi fick till och med xraya våra väskor en ytterligare gång vi fick komma in i landet.

Vi tog oss in i staden till nattens boende och somnade nästan illa kvickt efter att ha ätit. Morgonen där på spenderades med att hitta ett bra bolag att hyra en campervan med. Efter några timmars sökande och jämförande hittade vi bolaget Escape rentals.

När vi bokat vår lilla pärla drog vi ut för att turista lite i Auckland. Vi blev dock lite besvikna över auckland då det inte fanns mycket att varken titta på eller att göra. Men vi fyllde dagen med promenader i parker och gator.

Likes

Comments

Vi bär på goda nyheter!
Vi har äntligen sålt vår älskade van Bubben!!
Det känns lite surrealistiskt och sirligt. Bubben har vart vår vän och vårt hem i 8 månader nu. Men det var dags att gå skilda vägar.

Detta betyder att vi äntligen kan åka vidare. Så nu har vi börjat planera vår resa till Nya Zeeland. Vi åker förmodligen någon gång nästa vecka. Så spännande att åka på nya äventyr.

Likes

Comments

Hej där!

Idag hoppad vi på tåget in till stan med våra vänner från vårt boende för att vara lite turistiga. Vi hamnade till slut på Melbourne museum vilket var ett fantastiskt museum med allt från uppstoppade djur till kryp och dinosaurier. Super häftig upplevelse!

Mot kvällen hittade vi oss till Victoria night market, där åt vi middag från olika streetfood restauranger bland små spännande butiker.

Likes

Comments

Vi är äntligen tillbaka i Melbourne! Efter tre dagar på vägarna och en snöstorm senare tog vi oss fram till Melbourne! Vi såg snötäckta berg och kängurus. Man blir alldeles snurrig i huvudet när man ser snö här i Australien. Det ska ju vara varmt och öken. Men det finns faktiskt skidbackar uppe i bergen i delstaten Victoria.

Vi har nu städat ur bilen och tagit ut alla våra ägodelar. Så mycket vi har samlat på oss! Väskorna är tunga nu kan jag lova! Vi lämnade in böcker och kläder till en välgörenhets secondhand butik men inte hjälpte det mycket.

Dagarna här spenderas med att fixa med bilen och försäljningen av den. Förhoppningsvis har vi den såld innan oktober så vi kan ta oss vidare.

Vi träffade på två av våra vänner från Fraser Island här om dagen. Vi möttes upp på en Vegansk festival med massor av provsmakningar och nedsatta priser. Vi åt lunch på en vegansk resturang och fikade sedan på ett mysigt ställe. Super roligt att träffa igen igen!

Likes

Comments

Igår åkte vi hem till vår vän Fanny för att fira hennes födelsedag. Här träffade flera vänner från Fraser, så roligt att träffa alla igen! Vi hängde i hennes lägenhet ett tag innan vi tog 3 uberar till en resturang för att äta middag. Efter en super god och trevlig middag tog vi oss till Chapel street för att dansa.

Likes

Comments

Dag tre och därmed sista dagen här i Sydney.

Denna dag tog vi oss till Bondi beach. Vi spenderade dagen med att promenera 'Coast walk'. Ännu en favorit plats i Sydney. Förra gången vi promenerade här klättrade vi mellan klippväggarna men denna gång tog vi den faktiska promenad slingan. Vi hittade ändå till vår favorit grotta gömd av en turistfälla.

Till lunch åt vi fish n chips på klipporna med vinden i håret. Här trivs vi så bra, med havet framför oss och surfare bland vågorna.

Till kvällen åkte vi hem till vår vän Julias hus i Bondi för att återförenas. Här stannade vi hela kvällen med pizza och skratt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejla!

Idag stod shopping på att-göra-listan. Vi tog tunnelbanan in till staden och hittade snabbt till våra favorit affärer runt om i innerstan. Till lunch åt vi på ett asiatiskt pick-och-plock café. Det innebar att man för en liten peng får välja ut vad man vill ha, ungefär som när man väljer bröd på Ica med en tång. Sortimentet var mestadels olika bröd sorter med spännande variationer. Vi valde en inbakad korv med bröd, nanbröd, en ost bomb och en mandel bulle.

Efter lunchen tog vi våra mätta magar på en promenad till Royal botaniska trädgården. Detta är ett av våra favorit ställen här i Australian! Det var väldigt annorlunda från hur det såg ut i mitten av australienska sommaren men fortfarande mysigt. Mot solnedgången tog vi oss till operahuset

Likes

Comments

Hallå där!
Vi har äntligen tagit oss till civilisationen i storstaden Sydney. Här checkade vi in på ett hostel som vi bott på en gång tidigare på vägen upp längs kusten. Det är nog ett av våra favorit ställen att bo på. Hostelet ligger i Newtown 20 min från stora smeten i innerstan. Newtown är fullt med häftiga graffiti konstverket och asiatiska restauranger. Idag spenderade vi dagen bland gränder och bokaffärer. Till kvällen hittade vi till den mysiga restaurangen "Lentils as anything". Restaurangen är en ideell organisation som serverar vegansk mat med hjälp av volontärer och donationer för maten. Man får alltså betala vad man vill för maten. Vi fick chai te innan maten serverades. Marcus beställde en wrap och jag beställde en curry tallrik. Maten var suverän och vi fick till och med efterrätt! Vi ska definitivt tillbaka!

Likes

Comments

Hejsan hejsan!

Efter att ha spenderat 12 veckor i denna by mitt ute i ingenstans är det nu dags att rulla vidare. Vi avslutade vår sista arbetsdag på apelsin farmen igår med blandade känslor. Wee waa har sin charm även fast den är svår att hitta vid första ögonkast. Idag har vi packat ihop våra saker i vår lägenhet och gjort oss klara för att slänga oss ut på vägarna imorgon bitti. Nu undrar ni säkert vart vi är påväg. Vår plan är att ta oss till Sydney en sista gång och se allt vi inte hann med när vi var där sist och sedan ta oss ner till vårt älskade Melbourne. Där ska vi försöka sälja Bubben och sedna ta oss till både Bali och Nya Zeeland. Spännande spännande! Vi är verkligen redo att åka ut på äventyr igen efter att ha vart fast i en by med 1700 invånare och miljoner apelsiner.

Nu minskar populationen med 0.40% här i Wee waa.

Likes

Comments

Drop gut

Så nu har vi spenderat en månad här i Wee Waa och vi har haft så kul att vi glömt bort tiden! Nja inte riktigt kanske men bloggandet har alltid kommit i andra och tredje hand, efter jobbet och efter matlagning, så det har inte riktigt blivit av. Men det ska vi inte hänga läpp över för nu har vi äntligen fått en helg ledig och nu har vi tid att göra allt och ingenting!

Så, här en solig lördag tänkte vi berätta lite om vad som väntade oss när vi bestämde oss för att köra nio timmar rakt in i ingenting, för ett litet samfund bestående av ingenting där vi kan göra ingenting.

Till att börja med har vi alltid haft på vår resplan att arbeta här. Eftersom vi bestämde oss för att ta ett år här, göra allting så gediget som möjligt, köpa bil och grejer (liksom hela denna resa hade vi kunnat göra på tre månader annars) kändes det dumt att inte göra något utav det här året och därför tog vi beslutet att vi ville arbeta på en farm för att därpå ha möjlighet att nyttja ett andra år någon gång om så skulle önskas. Så efter att ha ringt, åkt och virrar runt lite fann vi numret till vår nuvarande farm - och fick anställning.

Så nu undrar ni säkert vad vi gör om dagarna på jobbet (värst vad vi antar). Jo, vi plockar apelsiner. Dagarna delas generellt upp som antingen plock- eller packdagar. När vi plockar åker vi på morgonen till vårt apelsinfält där vi stannar till solnedgången. Väl där blir vi tilldelade traktorer där var traktor har fyra "bins" (finns ingen korrekt översättning??? Men stora lådor typ) som vi därpå fyller med apelsiner, skjutsar iväg, får nya lådor och så rullar det runt. När vi packar å andra sidan startar vi tidigare än tidigast när det ännu är kylgrader ute, packar de tidigare packade apelsiner i små lådor och skjutsar iväg dom över hela världen (kanske inte är hela världen men låter coolt).

Och så ser våra dagar ut nuförtiden. När vi kommer hem lagar vi mat, diskar, låtsas vara vuxna och lägger oss tidigt. Mer än så händer det inte här i Wee Waa, ibland hör vi hundar skälla och mer ofta än sällan bullrar det förbi en långtradare fylld med bomull utanför oss. Här handlar livet om apelsiner och prisnedsatt mat, hur vädret ser ut för dagen och morgonkaffe. Inte helt fel! Hörs och ses!

Likes

Comments

Brum brum sa bilen och puttrade på.

Efter en mycket kall natt vaknade vi med istappar från näsborrarna och en känsla att vi var tillbaka i Sverige... ända till en "fellow camper" sa "g'morning" och viftade med en Vegemite smörgås som en hälsning.

Idag bar det av mot Wee Waa och prognosen var att vara framme till lunchtid. Ett bra mål tyckte vi, då kunde vi utforska Wee Waa och hitta ett bra ställe att sova på. Det gick bra, bilen startade och vi började puttra mot vårt mål. I Inverrel stannade vi för att fylla på koffein- och bensintankarna, även det gick smärtfritt men längre än så kom vi inte innan det började göra riktigt ont. Vi blev fast i Inverrel i två timmar. På en bensinstation. På en röd dag. Allting var stängt.

Vad som hände var alltså att bilen inte startade. Ingenting hände. Först trodde vi att generatorn gått sönder då mekanikerna uppe i Cairns sa att den borde bytas men vi hade fortfarande ström. Vi testade att jumpstarta den och allt vi kunde tänka på fram till vi bestämde oss för att ringa en 24/7 Roadside Assistance (tur att de inte har ledigt på röda dagar) som kom till vår undsättning. Han pillade och petade lite och slutligen, efter att ha använt alla hans häftiga, tekniska prylar och mojänger tog han en skruvmejsel, bankade fem gånger på startmotorn, bad mig testa starta - och den startade. Jag hade inte blivit så ambivalent över att bilen startade om det inte vore så att DET VAR SAMMA FÖRBANNADE BEKYMMER JAG REDAN STÖTT PÅ MED SAABEN OCH JAG BORDE KUNNAT FIXA DET SJÄLV antar att jag inte är den handyman jag trodde att jag var. Hursomhelst fick vi då reda på att även startmotorn börjar bli utnött.

Bilen startade dock. Vi tog oss hela vägen till Wee Waa. Vi insåg att vi inte behövde hela dagen i Wee Waa och allting löste sig! Vi bestämde oss för att sova på en campsite som heter Waioma, här hyr vi ett litet hus och det är toppen!

Likes

Comments

Tudilu!

Nu har vi avklarat vår tid i Millumbimby och vi känner verkligen att det är på tiden att vi tar oss vidare. Vi har verkligen trivts, husägaren (som heter Phoenix) är en kanon kille och utgifterna har varit minimala. Dock har arbetsuppgifterna vi blivit givna varit mer eller mindre tillfredsställande. Den första veckan var kul, det var varierande saker att göra, vad vi gjorde kändes nödvändigt för hushållet och vi var tillags. Men den andra veckan kändes det som att Phoenixs fantasi började sina och vad vi gjorde började kännas monotont och onödigt. Men vilka är vi att döma? Gratis boende och mat fick vi och vi var nöjda! Vi fick till och med privilegiet att få plantera avokadoträd, så det var häftigt!

Två veckor på farmen senare dock börjar det som tidigarenämnt bli dags att ta oss vidare. Med andan i halsen startade vi bilen, plötsligt tillbedjandetillbedjandes alla gudomligheter vi känner till för att bilen skulle starta. Vårt kära lilla motordrivna hushåll har nämligen på senare tid blivit lite skröplig. Uppe i Cairns fick vi prognosen att bilen kanske håller tre månader, kanske sex, kanske ett år, men vad som är definitivt är att den kommer bli kaputt så småningom och vi kan aldrig veta när hennes tid är kommen. Men bilen startade och vi lyckades ta oss hela vägen till vår första anhalt utan större bekymmer!

Likes

Comments

Vi jobbar på här på farmen. Vi har fått mycket olika uppgifter under de senaste dagarna. Allt ifrån klippa gräs till att måla. Det är härligt att få börja jobba och få mer rutin på dagarna.

Mio och Marcus har tagit vara på surfbrädorna flera kvällar medan Annika njutit av solnedgången på stranden. Det börjar bli riktigt kallt här borta och Annika kände inte alls för att hoppa i det iskalla vattnet.

Likes

Comments

Vi hittade oss till en liten farm 15 minuter från hjärtat av Byron bay. Här möttes vi av höns och söta små hundar. Vi mötte upp vår framtida chef och blev visade runt hans farm. Vårt boende blev en studio med ett sovrum och ett stort vardagsrum som satt ihop med ett kök. Det bästa med studion var terassen som hade en vy att dö för. Vyn består av stora fält av vete med berg i bakgrunden. Bredvid terassen fanns det även en utomhus dusch som Annika blev kär i. Vi fick även låna två surfbrädor under vår vistelse. Fast det viktigaste var nog att vi fick obegränsat Wifi lol.

På denna farm ska vi jobba i ungefär 2 veckor för mat och husrum. Vi kommer även få betalt för vissa dagar.

Likes

Comments

Jamensåhallå

De senaste dagarna har vi sökt efter något att göra den sista tiden i Byron Bay då pengarna börjar sina. Alltså efter något jobb för att försörja oss till vi åker till Wee Waa. Och efter att ha tittat runt här och var i några timmar hittade vi en annons som såg intressant ut, så vi ringde annonsören ifråga och vi fick jobbet/jobben! Det är beläget drygt 15 minuter bilväg utanför Byron Bay så nära är det även!

Innan vi åkte dit dock ville vi åka till Nimbin

Likes

Comments