Hej på er!

Den senaste veckan har jag haft fullt upp så jag har inte haft tid till att blogga någonting. I fredags var de partaj vilket var hur kul som helst. Det var så skönt att få slappna av och slippa tänka på skolan och livet ett tag. Att bara få umgås med människor och ha kul är väldigt viktigt för mig för att orka med vardagen. För min del blev det ganska sent och lite sömn så var i stort sett död hela lördagen. Söndagen gick åt till storstädning i huset samt på mitt rum inför visningen som var igår. Jag har varit så otroligt trött de senaste dagarna och jag vet faktiskt inte varför för jag somnar ändå ganska tidigt på kvällarna.

Idag är det alla hjärtans dag men min dag är lite oklar faktiskt. Efter skolan ska jag och en fin vän till mig fara till Avion som är ett köpcenter här i Umeå. Lär ta 19.00 bussen hem och sen får vi se om jag får finbesök eller inte haha. Det beror på hur trött man är och hur sent han kommer hem.

Hoppas ni får en fin alla hjärtans dag och att ni spenderar den med någon ni tycker om!💗

KRAM

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

I dagens inlägg hade jag tänkt skriva lite om mitt gymnasieval, hur jag trivs, om jag ångrar mitt val osv.

Jag går Vård och Omsorgslinjen på Midgårdsskolan här i Umeå. Jag började på denna skola höstterminen 2016 och tyckte då att både skolan och linjen verkade hur bra som helst. Och det var den också, iallafall ett tag.. Den första terminen på denna linje trivdes jag hur bra som helst och tyckte lektionerna var superroliga. Vårterminen 2017 var de då dags för min första 5 veckors praktik på ett äldreboende. Där trivdes jag inte alls. Personalen var otrevlig, min handledare sket i mig totalt och de första 3 veckorna kände jag bara att det var en plåga att behöva gå dit. De sista 2 veckorna hade jag kommit in i arbetet och kände att jag kunde arbeta självständigt utan hjälp från min handledare så de veckorna rullade på ganska bra.

Efter den praktiken kände jag att jag inte vill jobba inom vården. Jag hade helt tappat intresset för vårdarbetet och kände ingen motivation alls till skolan. Jag kämpade varje morgon för att ens palla kliva upp och fara iväg till skolan. Sen kom äntligen det efterlängtade sommarlovet. MEN de 3 första veckorna sommarjobbade jag på samma äldreboende som jag haft praktik på men som tur var så var jag inte på samma avdelning. Även där kände jag att jag verkligen inte trivdes.

Hösten kom och det var dags att börja tvåan. Jag var supertaggad och tänkte att denna termin ska bli mycket bättre! Skolan började och det gick ungefär en vecka sen var jag tillbaka på den negativa sidan igen. Eftersom vi skulle ha praktik innan jullovet denna gång var det så otroligt mycket vi skulle hinna innan. Vi hade hur många prov och inlämningar som helst och jag kände mig bara mer och mer omotiverad. Sen kom (äntligen) praktiken på ett boende för funktionsnedsatta. Till en början var jag väldigt negativ eftersom jag endast har negativa erfarenheter av praktik. Men på mitt praktikställe var det i stort sett ingen omvårdnad alls. Där trivdes jag hur bra som helst. Det var så kul att få se den positiva delen av en praktik också. Jag ville inte fara därifrån efter de 5 veckorna för jag visste vad jag var tvungen att komma tillbaka till.

Nu sitter jag här. Går en linje och på en skola jag i stort sett hatar och kan inte göra någonting åt det. Att hoppa av och börja en ny linje känns så fruktansvärt onödigt när jag redan gått halva tiden av gymnasiet. Jag får nog så lov att kämpa mig igenom den tid som är kvar och sen inte sätta min fot inom vården igen. Det känns verkligen supertråkigt att jag känner såhär då jag hade stora planer att plugga vidare till sjuksköterska/barnmorska och få jobba på sjukhus som har varit en dröm sen länge tillbaka. Vad jag sett av detta yrke samt i skolan vill jag verkligen inte jobba med. Finns inget jag kan göra åt det.

KRAM

Likes

Comments

Hej på er!

Igår for jag och Joel till Vindeln för att äntligen göra klart våra skoterkort. Vi var där vid 11 och ungefär klockan 15 var det dags för körningen som jag var sjukt nervös över. Det gick hur bra som helst och det var absolut inget att oroa sig för. Den största anledningen till varför jag var nervös var nog för jag inte visste vilka skotrar man skulle få köra samt att det var en massa andra människor där som jag inte kände. Först kickade prestationsångesten igång när jag såg hur de andra körde samt när läraren stod och tittade på, men redan efter första varvet av banan vi körde släppte detta. Vi körde både fyrtaktare och tvåtaktare vilket var superkul eftersom vi endast har tvåtaktare hemma. Efter cirka en timme var körningen klar och vi for tillbaka till lokalen där vi började med provet ganska direkt. Jag är supernöjd med mitt resultat och nu har jag ÄNTLIGEN mitt efterlängtade skoterkort.

Idag vaknade jag kring 9, gick upp och åt frukost och duschade. Vid halv 2 for jag och mamma till travbanan och skulle heja på pappas häst, som vi är delägare i, när hon tävlade. Hon kom trea och jag är så otroligt stolt. Hon är så duktig! Det var så fruktansvärt kallt idag så vi for hem igen ganska direkt efter loppet. Väl hemma började jag storstäda mitt rum och senare ikväll måste jag försöka ta tag i pluggningen.

KRAM

Likes

Comments

Hej på er!

I detta inlägg tänkte jag skriva lite om kroppsideal och samhällshets så om du vet om att du kommer bli triggad, stäng ner detta nu och sluta läs.

Hela tiden matas det in en jävla massa skit in i våra hjärnor om hur man "ska se ut" och hur man "ska vara." Vart man än vänder sig så ser man detta. Underklädsreklamer till exempel. Hur ofta ser man en man eller kvinna som inte har magrutor eller som inte är pinnsmala? Det händer inte så ofta, eller hur? Och så har vi alla nättidningar som bara öser på med olika knep om hur man går ner i vikt fort och "alla fantastiska resultat." Jag har blivit jävligt less på dessa kroppsideal som finns idag. Det ska vara stora bröst, smal midja och stor rumpa. Och nej, jag skyller absolut inte på killar att det är såhär även fast det kan se ut som det. Vi tjejer triggar igång varandra minst lika mycket. Jag tycker bara att det är så synd att det ska behöva vara såhär. Det är 2018 och vi har än inte lärt oss att alla är olika och fina på sina egna sätt.

Jag kan inte uttala mig så mycket om hur det är att vara stor i dagen samhälle. Men en sak jag tänkt på är att när en stor människa lägger ut en helkroppsbild på sig själv, lättklädd eller inte, så får han/hon så otroligt mycket support och positiva kommentarer. Men när en smal människa gör det, oftast tjejer, så har jag sett så sjukt många kommentarer om att hon är alldeles för smal och ser sjuk ut, att hon borde äta mer och en massa mer. Jag tycker att det är så otroligt fel att sitta o klaga/kommentera andras kroppar oavsett storlek! Sen får båda två av dessa väldigt mycket kärlek också och så får säkert båda tyvärr mycket hat. Rätta mig gärna om jag har fel eller om ni har några andra tankar. Detta är bara vad JAG har sett och det behöver inte alls stämma.

Jag hatar när folk säger till mig att jag är smal. Det är bland det värsta jag vet. Och det är för att jag förstår verkligen inte hur folk kan gå runt och kommentera min kropp och tycka att det är okej för "att vara smal är ju nånting positivt, jag ger dig bara en komplimang." Men nej, jag ser inte det som en komplimang. Jag ser bara att du hittar på en anledning för att kunna kommentera min kropp utan att någon ska kunna säga ifrån. Och det här låter säkert konstigt för några av er eftersom att vara smal i dagen samhälle är det man "ska" vara. Men bara för att jag är det betyder det inte att jag är nöjd med mig själv och att jag trivs i mitt egna skinn och därför vill jag inte hela tiden höra kommentarer om mig.

Jag får ofta höra att jag "borde äta mer" och "fetta till mig" men då har jag bara en fundering. HUR kan ni säga sånt? Jag slår vad om att ni aldrig skulle säga till en större människa att den personen borde äta mindre. Så VARFÖR säger ni då sånt till mig? Det är ingen skillnad alls på dessa två, tjock som smal så vill man inte höra saker om sin kost eller kropp. Jag blir helt seriöst ledsen, får ångest och känslan att jag inte duger när jag hör dessa kommentarer hela tiden. Jag äter när jag är hungrig, slutar när jag är mätt och tränar när jag vill. Det är mitt liv och mina val. Sluta lägg er i!

Jag vill att folk ska sluta kommentera andras kroppar och sluta lägga sig i vad man gör med den. Man vet aldrig vad den andre personen gått igenom och din dumma kommentar kan orsaka stor skada och då kommer du garanterat ångra det du nyss sa. Självklart får man tycka saker om andra men håll det för dig själv! Vad gör det för nytta om du ska gå runt och säga såna saker till folk. Det kan såra andra rejält även fast kanske inte du skulle bry dig om att få en sån kommentar. Som sagt så är alla olika och reagerar olika på saker så tänk efter en extra gång innan du säger nåt om någons utseende.

Och du som får olika kommentarer om din kropp vill jag ska veta att du är fin precis som du är oavsett vad folk säger. Vill du gå ner i vikt eller gå upp i vikt så ska det vara för att DU vill det, inte för att någon annan säger det! DU ska trivas i DIN kropp, det är det allra viktigaste. Det spelar absolut ingen roll hur du ser ut, så länge du är nöjd och känner dig bekväm med dig själv!

KRAM

Likes

Comments

Hej på er!

Jag är en sån person som lyssnar på musik i stort sett hela tiden. I duschen, i bilen/bussen, på skolan, på gymmet, verkligen överallt! För mig är musiken så viktig för att mina dagar ska bli bra och ens kunna gå runt. Att endast välja ut 5 favoriter var otroligt svårt men här kommer dom:

- TROTS.ALL.TÖRP - Gonza-Ra. Denna låt var etta på min summering av 2017's lyssnande och jag lyssnar fortfarande otroligt mycket på den. SÅ BRA!

- Samma sak - Rawa. Älskar denna typ av låtar!

- Den andra sidan - Chris Banimal. En låt från ett par år tillbaka som är så fruktansvärt bra! Jag blir ofta less på låtar efter ett tag men inte denna. ÄLSKAR!

- Need me (feat P!nk) - Eminem - Två riktigt bra artisten i en låt. Oerhört bra!

- Lose yourself - Eminem. Old but gold!

Om ni vill kika hela min spellista klicka HÄR

Likes

Comments

Hej på er!

I förrgår var jag hos frisören och hade idag tänkt visa hur det blev. Själv är jag supernöjd även fast det inte riktigt blev som jag hade tänkt.

En före bild och en efter bild!

KRAM

Likes

Comments

Hej på er!

Ja, äntligen har jag skaffat mig ett gymkort. I måndags var jag där och tränade för första gången med Signe och det var så kul! Jag trivdes verkligen hur bra som helst. Stora, rymliga och luftiga lokaler med bra och fräsch luft, kan det bli bättre? För mig, som inte har någon annan inkomst än studiebidraget, är det ganska dyrt faktiskt men jag känner att det är värt det. Jag tror verkligen att jag kommer bli mer motiverad till att träna ofta när jag vet att jag lägger såpass mycket pengar på det.

Planen var egentligen att jag skulle träna idag igen men då ringde pappa och frågade om jag ville ha skjuts hem och kände då att jag blev lite lat. Jättetråkigt verkligen men samtidigt har jag sån träningsvärk i framsida lår så jag knappt kan gå så det känns ändå skönt att skippa idag. Jag vet att träning är det bästa mot träningsvärk men ska träna imorgon istället. Förhoppningsvis ska även Signe dit imorgon så vi kan följas men annars är det bara att plugga in lite musik och köra på ändå! Det är verkligen så mycket roligare att träna med någon än att träna själv.

Imorgonbitti har jag en frisörtid inbokad och jag är såå nervös. Jag hoppas verkligen att det blir fint. Jag tänker faktiskt vara lite dryg och inte säga exakt vad jag har tänkt göra med håret utan det får ni se antingen imorgon eller övermorgon i ett annat inlägg. Jag är iallafall supernervös men ändå taggad och ser framemot det.

KRAM

💗💗

Likes

Comments

Skaffa körkort - Äntligen är det mitt år!

Skaffa skoterkort - Jag har faktiskt redan gått kursen och har körningen och provet kvar men jag är ganska duktig på att strunta i saker (som till exempel mitt moppekort) så detta vill jag verkligen ta tag i.

Tatuera mig- Finns inget snyggare än tatueringar enligt mig!

Läppförstoring - Ja, det finns en massa olika åsikter om just skönhetsingrepp och att förändra sitt utseende. Men det här är någonting jag har velat i flera år och det är min kropp, mina läppar så jag tänker göra det jag vill med dom. Att folk ska lägga sig i vad andra gör stör mig så förbannat mycket.

Bestiga ett fjäll- Eftersom vi har stuga i fjällen så har jag bestigit en del fjäll samt gått fjällvandringar och det vill jag absolut göra även i år.

Pierca tungan - Denna punkt är jag faktiskt lite osäker på om jag verkligen vill eller inte. Tycker det är hur fint som helst men har haft lite otur med tidigare piercingar så frågan är om det är värt att chansa och värt att lägga pengar på eller inte.

Fara till motorveckan i Lycksele - Jag har faktiskt aldrig varit på motorveckan förut. Förra året var jag söderut när detta var och åren innan dess har jag inte känt att jag hade det umgänget som man far dit med, om ni förstår vad jag menar. Så i år vill jag verkligen fara dit förhoppningsvis med min lilla pärla om jag hinner fixa upp han. Dock blir det tyvärr inte jag som kör eftersom jag tar körkortet så sent på året.

Läsa en bok - Det här kanske några av er tycker är konstigt att ha på en bucketlist men för mig som aldrig någonsin läser böcker tycker detta är en bra punkt. Jag tror seriöst att jag endast läst ut 3-4 böcker i hela mitt liv och det är för att skolan tvingat mig typ haha.

Fara till Göteborg - Min favoritstad. Älskar vyerna, shoppingen och människorna. Alla är så sjukt trevliga där och dialekten är ju bara helt underbar!

Fixa upp min bil - Innan sommaren skulle jag vilja fräscha upp min lilla pärla. Eller ah, jag får ge det ansvaret till någon lite mer kunnig än mig haha.

Börja spela gitarr - När jag gick i lågstadiet spelade jag faktiskt gitarr och gick lektioner men tappade intresset av någon anledning och slutade. Så har nu en i stort sett oanvänd gitarr ståendes här o dammar. Att börja spela igen skulle vara så kul.

Gå på spa - Jag har faktiskt aldrig gått på spa förut. Det ser så avkopplande ut så det vill jag verkligen prova i år.

Sola solarium - Det här är någonting jag aldrig heller gjort och jag vet att det inte är så bra för huden men det är nåt jag skulle vilja prova.

Road trip i Sverige - I sommar vill jag verkligen fara söderut med några vänner och hitta på en massa skoj!

Skaffa ett gymkort inne i stan - Jag tränar faktiskt ganska sällan på gym men när jag väl gör det är jag på typ världens minsta och sämsta gym jag skådat. Jag tror att jag skulle bli mer motiverad ifall jag hade ett gymkort på ett stort gym inne i stan med många olika maskiner att välja mellan. Jag tycker verkligen att det är roligt att gymma och känna den speciella och härliga känslan som man känner efteråt.

Dessa punkter är saker jag kan komma på nu att jag vill göra, sen kan det självklart tillkomma fler under tidens gång.

KRAM

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har faktiskt inte gjort så mycket sen sist jag skrev. Jag har mest tagit det lugnt och njutit av mina sista lovdagar. I torsdags for jag in till stan och var med min finfina vän som jag inte sett på väldigt länge känns de som. Vi hade jättemysigt. Jag köpte ganska mycket faktiskt men bland annat två stycken paletter från Smashbox som är sååå fina. Det var en ögonskuggepalett och en highlighter palett i otroligt fina färger. Lägger in en bild nedan. I fredags var jag och några vänner ute o partaja en bit utanför stan. Det var hur kul som helst och så roligt att träffa nya människor och självklart få umgås med sina vänner. Det blev ganska sent så var typ helt slut resten av helgen haha.

Idag var planen att kliva upp klockan 08 och börja göra allt som skulle göras idag så jag skulle hinna men eftersom jag är jag så somnar jag inte förrän 03 och stänger av alla alarm i sömnen typ och vaknar istället klockan 12. Blir så arg på mig själv att jag alltid försover mig men det var inget jag kunde göra åt saken ändå så jag kliver upp direkt och går ner och käkar lite frukost och beger mig sedan ut på en promenad med mina fina hundar. Jag var ute en timma ungefär och det var så härligt. Idag var det verkligen perfekt väder. Vindstilla och nollgradigt, det enda som saknades var solen för den var tyvärr nästan redan nere.

Imorgon är det skola igen och det känns verkligen inte roligt. Är så fruktansvärt otaggad. Men jag måste börja tänka att gymnasiet är faktiskt någonting som jag valt själv och hoppa av är något jag verkligen inte kommer göra så det är bara att bita ihop och göra det man ska. Jag måste bli bättre på att jobba på lektionerna för då blir det inte så mycket att göra hemma sen. 2018, here we go!

KRAM

Likes

Comments