Moikkamoi!
Nyt on vierähtänyt jo melkein 4 kuukautta täällä, ja huomenna lähtee vika kouluviikko käyntiin ennen winter breakkia.
Ekat lumet tuli tänne viime viikolla, ja sitä tuli paljon. Tänne tuli poikkeuksellisesti enemmän kuin kuulemma yleensä on tullut, ja sen kyllä huomaa. Liikenne oli viime viikolla aika paljon sekaisin lumen takia ja bussitkaan ei oikeen noudattanut aikataulua. Lämpötila täällä on lämpimämpi kuin Suomessa, eikä kauheen paljon miinuksen puolelle mene. Vettä sataa joka viikko.
Muuten täällä on hyvin viihdytty ja kaikki on sujunut hyvin, innolla joululomaa innolla odotellessa.

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - Napsauta tästä

Likes

Comments

Moikka taas pitkästä aikaa!

Aika täällä on mennyt niin nopeesti, että nyt kerkee kirjoittamaankin. Mun on pariin kertaan pitäny kirjoittaa tänne, mutta on unohtunu ihan kokojuttu.

Täällä on nyt oltu reippaasti yli kuukausi, tai oikeastaan 7 viikkoa. Välillä täällä on kyllä tosi kiireistä, ja viikot vaan vierähtää. Viime maanantaina täällä vietettiin Kiitospäivää. Sunnuntaina syötiin Thanksgiving dinner, jolloin täällä oli host perheeni kavereita ja sukulaisia juhlistamassa mm. pari näyttelijää ja laulaja. Dinnerillä meillä oli kaksi jäätävän kokoista kalkkunaa yms. Kiitospäivän tapaan. Siinä sitten vierähti parisen tuntia jutustellessa, ja paikatkin oli valmiiksi järjestetty nimilapuilla. Se oli yksi kiva päivä muiden joukoissa. Maanantai eli se varsinainen Kiitospäivä olikin sitten ihan normaalina. Koulua silloin ei tietenkään ollut, mutta harkat olikin ihan tavalliseen tapaan.

Nyt on jo normaali arkirytmikin lähtenyt käyntiin. Koulu on täällä vähän erilaista. Opettajat on aika rentoja, ja kouluaineet on mielekkätä. Päivisin mulla on 3 tuntia koulua. Neljännelle tunnille en pääse kun alkaa harkat niin aikasin. Oppitunnit koulussa on noin 75 min. Täällä high schoolissa on puoli vuotta samat aineet ja sen jälkeen vaihtuu kouluaineet. Täällä on myös aika paljon vapaa päiviä koulusta, melkein joka toinen perjantai. Koulu ja jäähalli on tosi lähekkäin toisiaan. Jäähalli jossa harjoittelen on oikeastaan urheilukeskus, jossa on 8 kenttää.

Täällä harrastan jäätanssia kun taas Suomessa harrastin yksinluistelua. Jäätanssissa ei hypitä vaan siinä tehdään oikeastaan enemmän askelia ja opetellaan uusia tansseja ympäri kenttää. Jäät on pitempiä esim. välillä 1,45 tai 2h30.

Tässä justiinsa yks viikko oltiin NHL pelissä, jossa host äitini lauloi pelin alkuun Kanadan kansallislaulun Se oli tosi hienon kuulosta ja kaunista katseltavaa. Pelistä tulikin kotivoitto, jonka voitti Vancouver Canucks.

Toissa perjantaina oltiin Maple Ridgessä Night marketeilla. Se oli iso alue jossa oli ruokakojuja puoleenyöhön asti. Kaikki oli melkeen aasialaisia kojuja, mutta oli silti ihan kiva kokemus.

Tää on kyllä tosi hieno paikka. Täällä on isoja ostoskeskuksia ja paljon kauppoja. Metrotown on vissiin yksi isoimmista Kanadan kauppakeskuksista, ja Vancouverin downtown on myös täynnä kauppoja, isoja rakennuksia ja kivoja kahviloita. Starbucksejakin riittää joka kulmille. Skytrainilla Downtowniin menee joku 15 minuuttia, toki riippuu mihinpäin on menossa. Gastown on myös tosi kivannäköinen paikka. Se on vähän vanhanaikainen ja vanhin osa Vancouverin downtownia. Siellä on enemmän yksittäisiä pikkukauppoja kadun varrella. Sitten täällä on myös Chinatown, jossa on kaikkea kiinalaista. Toki täällä on muitakin tällasia erinlaisia alueita.

Sen verran vielä kuulumisista, että tänne kuuluu hyvää, ja kaikki on hyvin, toki välillä tulee vähän kotiinkin ikävä, mutta täällä on ihan unikkia ja tää paikka on ihan mahtava.

Alhaalla kuva host lapsen synttärikakusta ja kuvia myös muista tapahtumista.

Likes

Comments

Hi! Nyt on kulunut jo yli viikko kun tulin tänne. Päivät täällä menee tosi nopeasti, joten en ole ehtinyt paljoa kirjoitella tänne, mutta nyt kerron vähän millaista täällä on ollut.
Viime viikolla olin orientaatiopäivillä joita oli yhteensä 5. Orientaatiopäivillä tustui paljon muihin vaihtareihin ja käytiin siellä läpi paljon tärkeitä asioita.
Toissapäivänä olin Helin kanssa joka on suomalaisvaihtari myös. Käytiin metrotownissa ja kierreltiin siellä. Eilen menimme host-isäni ja host-siskoni kanssa kahden tunnin pyöräilylenkille ympäri Vancouveria, ja meille näytettiin paljon paikkoja sieltä, beachit yms. Eilen illalla lähettiin yhtäkkiä ajelulle, kun host-isä halusi näyttää meille auringonlaskun. Lähettiin ajamaan vuoren rinteeseen, ja sieltä sitten näkyi koko Vancouver. Se oli kyllä ihan uskottoman kaunista katseltavaa. Koko Vancouver on kyllä tosi kauniin näköinen paikka, ja täällä pelittää liikenne ja kaikki hyvin. Skytrainit on tosi käteviä, kuten bussitkin täällä yms.
Host-perheeni on tosi mukava ja tuun niitten kanssa hyvin juttuun. Tosin ekoina päivinä tuntui hieman oudolta puhua enkkua, mutta kyllä se siitä sitten lähti sujumaan. Suomalaisiin täälläkin on tullut törmättyä, ja tuttavaperhekin asuu täällä.
Huomenna sitten alkaakin jo koulu, ja tänään varmaankin uudelleen kiertelemään ja syömään host-siskon kanssa downtowniin.
Alapuolella vielä muutamia kuvia 😉

Likes

Comments

Heii!

Tekstin alapuolella on muutamia kuvia kollaasimuodossa ystävien järjestämistä yllätysläksäreistä, jotka pidettiin keskiviikkona. Läksärit oli unohtumattomat ja ne tuli ihan täytenä yllätyksenä. Enkä osannut aavistaa mitään sellasta. Kävelin parin kaverin kanssa ovesta sisään, ja olin ihan ihmeissäni, kun näin kaikkien ystävien kasvot oven toisella puolen. Nää läksärit järjestettiin sellasessa ihanassa vuokratilassa, joka oli just uusittu kattohuoneisto. Se oli tosi sopivan kokoinen, sen lisäks siellä oli tosi pitkä parveke. Päivä oli mieleenpainuva ja kaikki oli viimesenpäälle järjestetty, sekä hankittu. Oon tosi kiitollinen vielä niille, jotka oli järjestämässä näitä läksäreitä. Te teitte niistä unohtumattomat.❤  


Likes

Comments

Moikkamoi! Olen Liina 17-vuotias tyttö Raumalta. Oon käynyt lukion ekan vuoden ja nyt koittaa lähtö vaihtoon 10-kuukaudeksi Kanadaan. Oon harrastanut taitoluistelua 11vuotta alkuvuodet Helsingissä ja nyt Raumalla Rauman taitoluistelijoissa. Vaihdossa harrastan yksinluistelun sijasta jäätanssia jota oon ennenkin jo kokeillut. Kesä meni tosi nopeesti, olin Saksassa luisteluleirillä sekä alkukesästä jäätanssileirillä Helsingissä, jos kesällä en luistellut niin hengailin kavereiden kanssa ja nautin lomasta. Lähtö on jo huomenna enkä voi ymmärtää, että pitkäaikainen odotus vihdoin loppuu. Tiesin jo vähänaikaa sitten, että haluaisin tehdä vaihtariblogin jotta kamujen ja tuttujen olisi helpompi seurata mun vuotta. Tässä muutamii kuvia mun kesästä kollaasin muodossa (Tosin kaikkia haluamiani kuvia en saanut mahtumaan, mutta tuossa osa niistä) ! :-) Kerron seuraavassa postauksessa mun ystävien järjestämistä yllätysläksäreistä.


Likes

Comments