Ypperlig sted for familien!

Riktig god morgen 😀

Sommern har kommet tilbake! Og hva tenker man på når det er varmt og deilig?

Jo is og avkjøle kroppen i sommervarmen med å bade! Det gjorde vi i forrige uke, eller vi er glad i å bade vi og har bada masse på Larkollen i helga, men midt i forrige uke reiste vi og et vennepar mot fantastiske Hvaler kommune. Rett etter Hvalertunnelen går det en vei inn til høyre, ikke første, ikke andre men tredje avkjørsel kan man kjøre inn og parkere. Da kan man rusle ca 300 meter ned for å komme til Ørekroken. Eller så kan man ta første avkjørsel og kjøre nærmere badestedet. Når vi går mot stranda fra parkeringsplassen går vi på en myk sanddyne innover, det samme gjør vi på parkeringsplassen ved 3 avkjørsel. Gjennom litt gress og ned mot badestranda. Vi bada her to dager på rad og det var veldig flotte forhold her, vannet var langgrunnt de to dagene her, men å bade her var helt herlig. Bunnen var bare sand helt til man kom et stykke ut for da var det litt skumle steiner her og når det er lavvann kommer det små odder langs vannkanten som barna kan leke og kose seg på i sommerværet.

Googler man litt opp om Ørekroken så kommer det her opp på ØstfoldGuide sine nettsider:

Ørekroken som sted har en lang historie og i 1934 ble stensetninger fra gammel tid, funnet og tolket som hustufter (hHalertufter). De finnes på vestsiden av bukta Ørekroken. Registrert som fornminner under ID-nr. hhv. Fredet 006702 (nordre), 008171 (søndre) og ik8171 (ikke kartfestet). Innberettet av Hjalmar Johnsen i 1934.

Ørekroken er definitivt en av Østfolds beste badestrender. Her er det en klassisk buet sandstrand, finkornet og lys. Meget barnevennlig og langgrunn. Åpent strandslandskap strekker seg fra vannkanten og langt inn i skogen. Nabostranda Storesand er like bra og trekker enda flere badegjester, men det skyldes bedre parkeringsforhold og lettere tilgjengelighet enn det er på Ørekroken. Men, ikke verre enn at surferne finner enkelt ned til denne flotte stranden.

Ørekroken - paradis for windsurfing og kiting Ørekroken er sammen med Mølen i Vestfold, Østlandets beste område for all type surfing. Ørekroken er en meget populær badestrand om sommeren, vær derfor ekstra varsom ved badebøyene inne i bukten. Ellers utenfor badesesongen er det flott å bruke badestranden som base.

På Ørekroken er det også satt opp infoskilt om stedet som man kan studere og lese på, det finnes også domuligheter her så man kan gå på do og man kan også nyyyyte solnedgangen her fra strandkanten, anbefales absolutt ett besøk 😀🌞

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer