Underbar natur eller hva?

Riktig god Lørdag!

I forrige uke så parkerte jeg bilen ved Rødsmyra skole på Kråkerøy. Tvers over parkeringen ligger nemlig en underbar skog og venter på den som har lyst til å ta turen hit.

Jeg har vært her før med min kjære samboer, dattera mi og vår bestevenn hvor vi gikk på stolpejakt oppi skogen her. Vi fant da et herlig sted hvor man kan se mye av Kråkerøy, litt av Gressvik og mye flott natur, bilde fra utkikksstedet kan du se rett over teksta her, bilde er tatt derfra😉. Fra utkikksposten gikk turen nedover igjen, men denne gangen valgte jeg å gå en annen runde for å få litt variasjon i ruta. Når jeg endte opp ved p-plassen igjen gikk jeg nedover langs veien og inn til venstre ved skiltet hvor det står boplasser. Ved boplassen her så fant de nemlig for mange år siden det de kaller for Kråkerøymannen. Når jeg Googler opp Kråkerøymannen så kommer det opp det her på Wikipedia sine nettsider:

Kråkerøymannen er navnet på et skjelett fra bronsealderen som ble funnet i 1945 på gammel havbunn like ved steinalderboplassen Rødsmyra på Kråkerøy i Østfold.

Kråkerøymannen ble funnet ved en tilfeldighet da samledammen for vannverket på Kråkerøy ble gravd ut i 1945.Skjelettet ble undersøkt av arkeolog Erling Johansen, og senere av professor i anatomi Per Holck.

Kråkerøymannen var velvokst, men skjelettet viser spor etter stress og underernæring. Mannen har også hatt skjev rygg (skoliose). Det er konstatert at han ikke har spist sjømat, noe han har til felles med flere andre bronsealderskjelett som er funnet i Norge. En teori går ut på at Kråkerøymannen ble ofret til gudene, og han kan tolkes som en form for myrlik.

Man kan også lese mer om Kråkerøymannen ved å klikke her: Knoklene forteller, her står det blantannet at hode ble funnet langt unna kroppen til Kråkerøymannen. Bostedet er fra steinalderen og ligger ikke langt fra Rødsmyra skole på Kråkerøy.

Dette var en tur som ikke tok lange tiden og anbefales absolutt hvis du skal nyte naturen og også få med deg litt historie på veien. Jeg fikk også filmet litt fra turen, filmen kan du se ved å klikke deg inn på vår YouTubekanal Fredrikstad Østfoldbloggen eller så kan du bla deg litt nedover og se litt bilder fra turen i strålende solskinn 🌞😉

Mer tur kommer så følg gjerne med på bloggen, fortsatt god helg 😀🌞

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer