Ukas turtips: #3av52lufteturer

Velkommen til Gressvik!

Forrige uke i snøværet, rett før det slo over til mildt vær og regn, tok vi for oss Fredrikstad kommunes tredje turforslag. Denne gangen hadde de lagt opp ruta fra Trondalen på Gressvik, opp den nye lysløypa til Sprinkelet som ligger på toppen med fantastisk utsikt utover landskapet. Turen tok oss ikke lange tiden og er fremkomnelig for alle, akkurat den dagen her snødde det så turen var litt tung å gå, men vi kom oss fremover i både oppover og nedoverbakkene her.

Løypa var egentlig lagt opp til at man skulle gå ned via Trondalens flotte damanllegg, men pga mørket måtte vi gå samme vei tilbake som vi kom fra. Fredrikstad kommune har vært smarte her som har laget disse turene, her ute har ikke vi gått før, bel vi har vært på Sprinkelet men da har vi gått den andre veien som går fra innfartsåra på Skårasletta. Utsikten på toppen kunne også endelig nytes etter at jeg klarte etter noen forsøk (høydeskrekk) å komme meg på toppen. For å komme seg ut hit kjører man av til Gressvik, man følger Storveien helt til man kommer til avkjøringen ved Gressvik Ungdomsskole og tar av der mot Gressvik kirke. Etter det kjører man forbi kirken til et kryss som deler seg i to, tar til høyre også til venstre mot Trondalen barnehage og parkerer ved barnehagen, da går løypa derfra og opp i skogen.

Klikk deg inn her for å sjekke ut blantannet turkartet til Fredrikstad kommune!

Litt fakta om lysløypa hentet fra Fredrikstad kommunes nettsider:

Turstien er på ca. 1500 meter, og det blir 47 lyspunkter med ca. 30 meter mellom hvert punkt. Lysene tennes og slukkes med astrour. Astrouret tenner lyset etter solnedgang og slukker det ved soloppgang etter programmerte geografiske koordinatorer.

Håper dere liker turen og bildene som ligger i innlegget og får dere noen fine turtips, vi skal prøve å få til flere turer utover Østfolds flotte områder, men må avvente litt pga coronasituasjonen i Viken området.

Ønsker dere en fin Onsdag, nedre tur: Manstad rundt 😀

#3av52lufteturer #aktivliv #52lufteturer

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer