Tradisjonen tro; Årets fest for kulturlivet var super som alltid!

Riktig god kveld og riktig godt nytt år!

Året 2020 er i gang og vi har lagt bak oss en 2019 som har stått for flere store kulturelle innslag i Fredrikstad kommune, 2019 var også det året den her bloggen bikket over 3000 klikk i løpet av høstsesongen, det har dessverre tatt litt tid å komme i gang igjen, men nå er jeg i gang og jeg tror nok det blir flere turer og spennende ting på gang også for Østfoldbloggen. Det nye i år er også at vi har blitt nytt fylke, vi heter ikke Østfold lenger men vi heter nå Viken og har slått oss sammen med flere fylker, jeg velger å beholde navnet i bloggen min fordi at for meg er Østfold Østfold og det har det alltid vært. Punktum.

Årets første innlegg handler i år, som ifjor, om årets begivenhet i Fredrikstad. Et arrangemang som først ble startet i 1989 og har holdt koken siden, nå ikveld ble prisen utdelt for 30 gang i historien og la oss håpe at det her er en begivenhet som fortsetter i mange mange år fremover. Bildet over her viser Renate Gjærløw og Morten Gjærløw som hyllet Svein Gundersen for hans musikk og hans bidrag til musikken, en kjempeflott hyllest som var vel fortjent og ble møtt med stor applaus.

Det her er et arrangemang hvor byen hyller både kulturelle og sportslige personligheter i byen vår, eller lag eller foreninger eller teatergrupper. I mellom prisutdelingen så får vi forskjellige innslag på scenen både kulturelt og sportslig. I år ble årets Fredriks hederspris delt ut til en person som virkelig har jobbet for å få frem de unge og få satt Fredrikstad på kartet, det var en rørt og stolt Terje Brevik som mottok prisen som ble tildelt av ordfører Jon-Ivar Nygaard.

Videre hadde publikum via Fredriksstad blad sine nettsider stemt frem publikumsfavoritten som ble en av årets Norske talenter finalist Fredrikstad Barne og Ungdomsteater (FBUT), gjengen tok en velfortjent seier på hjemmebane og kapret prisen blantannet foran Tall Ships Races som også ble stemt frem til finaleheatet i avisen. Tall ships Races fikk senere sin pris for årets arrangemang og noen av de øvrige vinneren ble Frida Augusta Gudim (Fredrikstad kommunes kulturstipend 2019), Anniken Bakken Lundberg (Årets Talent), FFKs gatelag (Årets idrettsutøver), Svein Gundersen (Årets utmerkelse).

I tillegg ble det tatt frem og hyllet at Fred Gjærløw i 1989 kom med forslag om at byen skulle arrangere en kultur og idrettsgalla for å hylle Fredrikstad kulturliv. Dette var nok en gang en fantastisk kveld som ble kronet med Stian Staysman som konfreansier, en rolle han tok på strak arm, han dro vitser og han gjorde jobben på en utmerket måte og dersom vi skulle gitt noen terningskast til showet ville det blitt en soleklar 6'er, showet ble bra guidet gjennom og hadde flotte kulturelle innslag med musikk spilt av Bjørn Halstensens orkester. En topp kveld på City scene!

Fredrikstad barne og ungdomsteater underholdt også for oss til klipp som ble vist fra Norske Talenter med sangen bli med!

Marianne Antonsen har hatt et tøft 2019, men gjorde før jul comeback i Gamlebyen kirke hvor hun holdt sin årlige julekonsert, idag fremførte hun sangen som hun er kjent for å synge fra Løvenes Konge - Sirkel av liv, fremføringen ga gåsehudfaktor!

Stian Staysman i kjent stil på scenen, han er kjent fra programmet Ti på topp på NRK 1 og skal nå jobbe i Allsang på Grensen som programleder med Kathrine Moholt

Renate og Morten Gjærløw fremfører sanger for å hylle Svein Gundersen, under her ser vi Bjørnar Spydevold som også er kjent fra blantannet Fredrikstadguttane, her som Lorang fiskern fra Hvaler.

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer