Se så nydelig!

God Fredag 😀

For noen nydelige høstdager vi har om dagen, bortsett fra idag da, da regner det litt her. Fantastiske solnedganger, deilige temperaturer på dagtid kan lure en til å tro det fortsatt er sommer, men desverre så er høsten i anmarsj med mørke kvelder og kjøligere temperaturer på kvelden. Høsten kan også bringe fine dager med mye flotte fargerike blader i skogen og ikke minst deilig å sitte foran peisen etter en tur ute.

Igår Torsdag gikk jeg og kjæresten min opp til Fredrikstadmarka, vi parkerte ved Oredalen og gikk innover lysløypa mot Skihytta. Målet var klart, vi skulle til Stordammen. Etter ca 21 minutters gange nærmer vi oss dammen og i det vi rundet dammen var det to rådyr som koste seg i skogkanten og spiste av bladene og lekte med hverandre 😊 herlig syn!

I dammen ligger det 4 - 5 røde vannliljer tett i tett og blomstrer for full blomst og det var et nydelig syn som møtte oss i stordammen, vindstille var det også og da speilet naturen seg i vannet. I 2009 skrev Fredrikstad blad artikkel om denne røde vannlilja som man kan lese ved å klikke her, der kan man lese blantannet:

Midt i Fredrikstadmarka vokser det som på landsbasis kan være Europas vakreste ville vekst.

På slutten av 1990-tallet ble det oppdaget en rød vannlilje i Stordammen. Den sto midt i en koloni med hvite vannliljer, og hadde en dyp rød farge. Ellers var den helt lik de hvite. Det kom flere røde de neste årene, og dette har blitt en attraksjon for turgåere i Fredrikstad-marka.

Absolutt et besøk verdig! God helg 🌹😊

Tyttebærene er fortsatt i full "blomst" i skogen, her er det bare å plukke i vei 😀

Naturen speilet seg bokstavelig talt i vannet i går, her fra Værstestien på Kråkerøy ved det som var Fredrikstads største arbeidsplass, Fredrikstad Mekaniske Verksted 😊

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer