På kvelden blir skogen magisk!

Nok en tur unnagjort, denne gangen gikk turen til Borge og Borge Varde/Vetatoppen! Turen var ikke lang, den var ca 1,6 km tur - retur men når man kommer frem til turens mål, kan man gå opp i tårnet her og få en fantastisk utsikt utover. Er man heldig er sola her og man kan få noen skikkelige fine blinkskudd, området består av tårnet, en grillhytte, utedo og gapahuk og flere benker man kan ta plass for å nyte det man evt har med seg. Vi hadde med oss grill og grilla pølser og kosa oss med en flott solnedgang mens vi var her. Vi kunne også fortsatt turen et par hundre meter sydover fra tårnet da kommer man til en stor flat stein som kalles kaffesteinen. Her brukte bøndene og samles før i tiden for å feire St.hans. Det er risset inn et par initialer i steinen. I den bratte skråningen litt sydøst for steinen ligger speiderhulen hvor barna kan krype gjennom sprekker i fjellet og inn i små huler - i følge Ut.no sine nettsider

Ruta vi skulle gå gikk egentlig en annen vei tilbake, men pga at det begynte å bli mørkt og pga glatt is så måtte vi gå samme veien som vi kom opp fra, på veien tilbake kom også disen sigende innover skogen og du verden for en trolsk og magisk litt skummel stemning det ble på veien tilbake.

Turen her kan absolutt anbefales og er en del av Fredrikstads turkampanje #aktivliv #52lufteturer og var vår #8av52lufteturer.

For å lese om turen og følge løypa kan du klikke deg inn her!

Neste tur er straks på vei ut på bloggen! Følg gjerne med oss på vår Facebookside Østfoldbloggen og kontakt oss gjerne hvis det er noe dere lurer på eller vil tipse om. Coronasituasjonen gjør det litt vanskelig å besøke andre Viken byer om dagen pga smitte, men jeg prøver å få tatt noen turer også utenfor Fredrikstadgrensene.

Vi prekæs!

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer

Happy ,

Magiske bilder. Herlig!

happy.blogg.no
Ostfoldbloggen
Ostfoldbloggen,

Tusen takk for det 😊

nouw.com/ostfoldbloggen