Optimistisk superforestilling!

Riktig god Mandagskveld!

På Lørdag reiste vi inn, min samboer, jeg og en kamerat, for å se på musikalen "Optimist" skrevet som en hyllest til Jahn Teigen ettersom han fyller 70 år i år. Denne musikalen kan godt settes opp i årene fremover også og gjerne med en turneplan i Norge!

Når jeg Googler litt, Google har fantastiske svar når man lurer på noe ;-), kom det opp dette på Showeb sine sider :

Jahn Teigen har vært en av Norges mest folkekjære artister gjennom en hel mannsalder, og 27. september 2019 fyller han 70 år!
Hva passer vel da bedre enn å ha urpremiere på en helt ny norsk musikal basert på hans musikalske skattekiste og den mest påkostede musikalen i Chateau Neufs historie.

«Min første kjærlighet», «Mil etter mil», «Det er en fin dag», «Do re mi», «Bli bra igjen», «Voodoo», «Adieu» og «Det vakreste som fins». Dette er bare noen av sangene den helt nye musikalkomedien «Optimist» har å by på! Øystein Wiik har skrevet manuset og publikum kan vente seg en ellevill og humoristisk kjærlighetshistorie med storslått scenografi, flotte kostymer, store shownummer – og selvsagt en hel haug av Jahn Teigens legendariske sanger!

Velkommen til Oslo og OPTIMIST på Chateau Neuf. Dette blir garantert det vakreste som finnes på en teaterscene høsten 2019!

Anbefalt aldersgrense 8 år. (les mer om våre aldersgrenser under informasjon.)
Spilletid: ca 2 timer 30 min inkl pause.

Her står også litt av historien rundt musikalen Optimist som kan leses der og som sier følgende:

Det er bare 72 timer igjen til musikalen Esilio Paradiso skal ha premiere, men halvparten av musikken til andre akt mangler. Komponisten, Viktor Sibelius, har fått skrivesperre. Teaterprodusent Hedvig Hjorth har satset alt hun eier på denne musikalen. I et desperat forsøk på å redde seg fra økonomisk misære, plasserer hun komponisten på sitt landsted, langt fra mennesker, for at han skal få ro til å skrive ferdig.

Men uventede hindringer dukker opp! Strømmen går, det blir bekmørkt, og en svært spesiell skikkelse dukker opp i entréen og påstår han er elektriker. I tillegg ankommer også en ung vakker kvinne som bærer på en hemmelighet. Dette gjør ikke situasjonen noe bedre for Viktor Sibelius, som ikke får skrevet en tone. Og dette til tross for at hans personlige assistent og butler gjør hva han kan for å holde inntrengerne fra livet og spiriten” oppe hos komponisten.

Klokken tikker, og den musikalske katastrofen rykker stadig nærmere. Bare et mirakel kan redde dem alle!

Mirakelet kommer!

Showet starter med at showet Esilio Paradiso runger på scenen, showet kollapser og mangler del to og her ruller historien videre, Victor Sibilius (spilt av Marius Hoff Mittet) sliter og er nedfor etter å ha mistet moren sin, han handler og han og butleren hans Kaj (spilt av Jan Martin Johnsen) dukker opp hjemme hos agenten Hedvig Hjorth (spilt av Hilde Lyrån), som til stadighet minner om at hennes navn starter med H og slutter med H. Her bor de og han har tidspress på seg på å skrive ferdig showet sitt på 72 timer. Showet ruller videre med fantastisk musikk og rollene og de som spiller rollene gjør en fantastisk jobb med å spille de.

Dette var et show som absolutt anbefales og det er noe inni helvete... (ikke bann som de sier i shoet ;-)) bra laget av de som laget det, her dukker det opp overraskelser, konflikter som blir løst opp i, latterkuler som følger hverandre og ikke minst krysser hverandre i løpet av showet som varer i 2 timer og 30 minutter, når showet er ferdig tenker man: hvor ble de timene av?

Showet spiller på ærverdige Chateau Neuf i Oslo foreløpig, og en god atmosfære med serviceinnstilte og hyggelige serviceinnstilte ansatte som gjorde kvelden helt tipp topp. Anbefales på det sterkeste og får full pott på terningen: Terningkast 6!

Håper dere vil ta dere litt tid til å se litt bilder nedover :-)

Ha en super uke videre! :-)

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer

MARIANNE LARSEN
,
💞🤗👏👏Så enig i det som står og er sagt her. Det anbefales på det sterkeste og låtene kommer så tydelig frem her i denne musikalen, sett det to ganger og skal på nr 3 i desember. Dette bør kjøres videre i Norges land, å da selvfølgelig også i Tønsberg... To timer gikk fort å vær ikke for mmyee her. Så ja stjernekart 6
Ostfoldbloggen
Ostfoldbloggen,
Så gøy 😀 helt enig, det gikk unna 😉
nouw.com/ostfoldbloggen