Lunderamsa, for et flott sted!

Hallois! For en stund tilbake tok jeg og min kjære oss en tur til Lunderamsa på Kråkerøy. For et sted og for en plass, her ser man utover vannet og man kan se utover til Hvaler også 😀

Man parkerer på en liten stikkvei på vei til Tangen, og går innover i skogen her. Når man kommer frem kommer man først frem til en gammel gravrøys. Går man litt videre innover kommer man til utkikkplatået hvor man ser utover vannet og mot Hvaler.

Når man søker opp Lunderamsa på nettet, kommer det her opp på Wikipedia:

Lunderamsa er en gravrøys fra bronsalder eller eldre jernalder. Den ligger på Kråkerøy i Fredrikstad kommune. Gravrøysen ligger på rundt 55 meter over havet. Den har et vidt utsyn over sjøen. Den er klassifisert som en langrøys, 35,5 meter lang, 5,5 meter bred og er idag rundt 1,5 meter høy. Røysen er orientert nord-sør. Opprinnelige partier av kantmuren er fremdeles inntakt bak nedraste og utkastede stenmasser. 14 meter sør for nord-enden ligger et gravkammer. Gravkammeret er ca. 1,8 meter langt og ca. 60 cm bredt. Gravkammeret er en kistegrav av stående steinheller. Kammeret er avdekket og ligger idag åpent.


Lettest adkomst er fra krysset Kråkerøyveien (Fv108) og Trolldalen. Herfra går sti ca. 500 m sør til sørvest til Lunderamsa. Røysa ligger på det høyeste punktet på åsen.

Her er det bare å ta seg en tur hvis du har mulighet 😉😀

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer