Kjenner du dette stedet?

Stedet vi har besøkt ligger i Viken og har "hovedrollen" i en serie som går på norsk tv. Klarer du å gjette deg frem til hvor?


Jeg kan gi et par hint, Per-Ivar, Eva, hytter og nabohyttefighter og Terje som er hissig og som skal ha ting som han vil, tar du serien nå? Jaa riktig: Neste sommer! Stedet vi har vært innom heter Hvitsten og står faktisk skilta på E6 når man kjører fra Oslo eller til Oslo. Hvitsten har en sentral rolle i serien og vi var også nede og titta der hvor Per-Ivar rasa ned stillaset ved kaia. Vi reiste ikke til hytteområdet der hvor serien blir spilt inn men vi var nede ved Hvitsten området hvor det også blir spilt inn til serien. Når vi kom ned til Hvitsten så vi en fantastisk kirke med noen fantastiske skulpturer, når vi kjørte ned til vannet parkerte vi bilen og gikk forbi badene gjester på stranda og brygga som ligger her, vi gikk kyststien litt forbi parken med flere flotte skulpturer og flotte hus og hytteområder liggende rundt her. Stien går forbi hyttene og ned til vannet og opp i skogen, vi snudde og gikk tilbake til bilen, vi kjørte forbi brygga og "butikken" som blir brukt i serien før vi satte nesa nedover igjen mot basen vår på campingen.

Når jeg Googler opp Hvitsten kommer det opp på Wikipedia:

Hvitsten er et lite tettsted i Vestby kommune. Det ligger ved Oslofjorden, omtrent midt mellom Drøbak og Son. Stedet har to populære badestrender, Hvitsten strand med Sjøbodene og Emmerstadbukta som ligger et par kilometer sør for sentrum.

Hvitsten hadde bystatus (ladested uten status som bykommune) fram til 1964, da Vestby kommune ble opprettet.

Rundt århundreskiftet var Hvitsten og Emmerstad populært blant Christianiabohemen. I dag er det en blanding av fastboende og fritidsboliger på stedet. Sjøbodene i Hvitsten var kommunens kulturminne i forbindelse med Kulturminnestafetten i 1997.

Visit Norway skriver dette om stedet:

Kjent alt fra Vikingtid, som sete for Nevstein og Ingrid - søster til Kong Harald Hardråde, datter til Sigurd Syr og dronning Åsta.

Stedet vokste utover på 1800-tallet fordi skipsredere hadde vinteropplag her, og mannskap og offiserer bosatte seg på stedet. Det var her redereventyret Fred. Olsen startet.


Den vakkre trekirken fra 1903 var en gave fra Bolette Olsen, Fred Olsens mor, og nettopp Olsenrederiet er det første mange forbinder med Hvitsten.

Edvard Munch kjøpte i 1910 Nedre Ramme som sommerbolig og atlier. Her malte han flere av sine kjente bilder, bl.a. Alma Mater til universitetes aula. Munch eide Nedre Ramme frem til sin død i 1944. Det er etablert en kultursti på Nedre Ramme - "I Munchs fotspor" hvor du vil finne informasjon om Munchs liv og virke i Hvitsten. Det er plassert ut 8 skilt med bilder og fotografier som viser Munchs kunst der de hører hjemme i terrenget. For ytterligere informasjon se www.ramme.no. Mye historie rundt dette tettstedet med andre ord. Ta deg gjerne turen hit, det anbefales absolutt 😀

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer