Kjeder du deg? Bli med på til dette flotte stedet!

Hei på dere!

Hvordan står det til med dere? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet hvis dere har lyst til det :)

Som sagt er det tøffe tider i hele verden nå, viruset herjer og tar dessverre mange liv og gjør mange sjuke, det er dystert men vi ser snart lysningen i tunnelen. Snart er vi alle ute og koser oss i det flotte vårværet som har vært og kommer til å komme tilbake etterhvert, snart samles familie og venner rundt bordet igjen for å være sosiale og kose seg sammen, snart kan man gå på tur sammen flere og flere om gangen og ikke bare få med 2 meters avstand, det er koselig det og altså men blir lissom ikke det samme. Igår ettermiddag/kveld var jeg og kameraten min Ole- Jørgen ute på tur her på Kråkerøy. Tidligere denne uken så jeg at det var noen på Facebook som hadde tipset om det her stedet som ligger i utkanten av Kråkerøy mot Gressvik og omegn. Derfor tok jeg med meg mobilkameraet mitt og tenkte jeg skulle vise det til dere som ikke får kommet dere ut, sitter hjemme og kjeder dere eller er ikke helt i form eller er dårlige eller bare til dere som rett og slett har lyst til å se på. Bare klikk deg nedover i bloggen her for å se film fra turen vi hadde i går, den siste dagen i Marsmåned, nå er det vår dere!

Vi fikk også tatt masse bilder som man kan gå og se på ved å klikke seg inn her:

Stort bildegalleri fra en av Kråkerøys flotte holmer!

Her kan du se bilder fra holmen, hvor man kan se naturens herjinger og hvor høyt oppe vannet har til tider vært i løpet av vinteren som har vært, man kan se bilder fra den fantastiske solnedgangen som vi hadde i går kveld og man kan også se bilder fra området rundt Poseholmen, Hellekilen og veien tilbake mot parkeringen ved Enhuus gård!

For å komme til Poseholmen er det lurt å parkere på Enhuuskilen eller ved Enhuus gård som ligger før Enhuuskilen eller f.eks finnes det en stor grusplass på Kråkerøy Ungdomsskole man kan parkere på. Søk deg opp på Poseholmen og følg kartets forklaring. Når vi gikk nedover forbi hestene og forbi hyttebommen på veien kom vi etterhvert til et kryss. Her tok vi veien til venstre og fulgte veien hele tiden rett frem ned mot en strand som ligger ved enden av veien her, før man kommer ned til strandkanten går det en grusvei til venstre, her bare følger du veien, kyststien og de blå merkene som er tegnet opp sammen med noen piler. Disse følger man et lite stykke innover i skogen og etterhvert skilles veien rett frem eller til høyre rett ved en hytte. Da tar man ned til høyre og kommer straks etter noen få minutters gange til en gangbru over sivet.


Da kommer man ut på Poseholmen som ligger tilgjengelig for alle. Det er noen få hytter her ute og vi gikk utover mot vannet og havnet på enden hvor vi så utover mot skjærgården og så rett over til Gressvik og innover mot Enhuuskilen og mot et annet flott sted på Kråkerøy også kalt Glufsa, artig navnt ikke sant?

Kyststien strekker seg også gjennom forbi Poseholmen og man kan følge den helt ut til Hvaler om man vil, eller andre veien mot Greesvik hvis man vil det, Kyststien har vi også gått tidligere, da ute på Larkollen camping hvor stien snor seg gjennom flott terreng og blir brukt av flere hundre mennesker i løpet av ruta der ute med masse historie rundt seg.

Geocaching sine sider står det blantannet:

Strålsundtangen er en halvøy som ligger mellom Hellekilen og Strålsund. Utenfor ligger Poseholmen. Her kan det være fint å ta en rast og om sommeren en dukkert i sjøen. Det kan være litt vått langs stien til og fra cachen. Ha godt fottøy.

Oslofjorden sine nettsider står det:

Svaberg langs Vesterelva på vei sørover.

Etter svabergene på bildet over kommer vi opp på Langøyveien. Her kan vi ta en avstikker videre sørover til Glufsa badeplass/friområde eller fortsette nordover videre på rundturen.

Vi følger Langøyveien ca 200 meter nordover og går inn i skogen på østsiden av veien. Vi følger stien frem til Enhus camping og badeplass. Vi fortsetter gjennom campingplassen og går stien opp bakken i sørøstlig retning (over veien og ikke sørover til parkeringsplassen). Vi fortsetter kyststien ned til Sandvika badeplass.

Vi følger kyststien videre forbi Hellekilen og Gonenvad og følger den merkede kyststien inn på veien Femdalsund som går ned til Femdalsund. Ved Femdalsund kan vi ta en avstikker ut på Randholmen og Tjeldholmen før vi fortsetter på rundturen.

Nok et fantastisk område som er absolutt verdt et besøk, bare at det er litt kronglete å komme seg ut der både med tanke på at det er litt klatring og ulendt terreng på veien pluss en gangbru som ikke er helt tipp topp å vandre på, men som er funksjonell.

Med andre ord, ta på sekken og ta med kaffen og nyt sola når den er fremme og sist men ikke minst...

GOD TUR :)

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer