Hva kommer navnet av? Er det mye tang her?!?

Et av Kråkerøys kjente badestrender, Tangen, valgte Østfoldbloggen å besøke her om dagen. Tangen ligger et lite stykke utpå Kråkerøy og var før en innfartsåre til Hvaler og Skjærhalden før Hvalertunellen stod klar for mange mange år tilbake.

Nedover i innlegget kan du se en omvisning fra vår YouTube kanal, her viser jeg dere litt rundt i området som ligger rundt Tangen.

Tangen er en populær badestrand i sommerhalvåret, mange reiser ut hit for å bade og stranda har både toaletter og badebrygge tilgjengelig. Grønne gressletter ligger klare her for å ta i mot sommergjestene som farter hit til hyttene sine på sommerstiden. Stedet har også serverdigheter med både soft is, is, brus og noe å spise på tidligere Tangen kro har det nå åpnet gatekjøkken som serverer god mat og drikke her på sommerstiden.

Når jeg Googlet litt opp om Tangen fant jeg noe om stedet her på Kråkerøy.net:

Hele området har i dag Bårdstangen som sitt mer offisielle navn, men i dagligtale er det fortsatt Tangen som blir brukt. Kilen som danner vestgrense for eiendommen har alltid blitt kalt for Den lange kilen. Vraketangen er et gammelt stedsnavn fra området ved Kjøkøysundet. Navnet forteller om en svunnen epoke da «vraking» eller leting etter ilanddrevet vrakgods var noe som ofte opptok strandsitterbefolkningen i skjærgården.

Mellom ferjeleiet i øst og Den lange kilen i vest ligger Tangen friluftsområde, som er blitt et populært utfartsområde i sommertiden. Her stod det til lenge etter 2.verdenskrig reisverket til noe som åpenbart var tenkt å skulle bli et større bygg. Ofte ble det kalt «Huset til murer Kristiansen», men få visste noe annet om prosjektet enn at eieren visst hadde tenkt å bygge boliger for utleie. Så langt kom det aldri, og reisverket ble til slutt revet.

Når det gjelder Tangen Kafeteria, oppført i 1962, hadde den sin storhetstid mens ferjetrafikken pågikk fra 1959 til 1970. Ved Vraketangen og videre sydover til slippen er det i dag private båthavner. Her og ellers i Tangenområdet har det bodd yrkesfiskere. Stedet hadde tidligere bensinstasjon, og i området syd for Bårdsens brygge er det slipp for opphaling av mindre båter.

Hele Tangenområdet (b.nr.3) har aldri vært noe selvstendig gårdsbruk, men for hovedbruket Trolldalen g.nr.434 b.nr.1 har utmarksområdet her ute vært et nyttig beiteområde og i nyere tid et særpreget skjærgårdsmiljø både for de fastboende som etter hvert har slått seg ned her og for de mange som har kommet i kontakt med Tangen som «badegjester» eller som trafikkerende publikum.

Klikk deg gjerne inn for å lese mer spennende historie om Tangen! Ellers anbefaler jeg å klikke deg inn påFredrikstad og Hvaler sine sider for å lese mer om Tangen :-)

Bli med på en rundtur på Tangen badestrand på Kråkerøy!

Hvalers port, Puttesund brua, kan man se fra Tangen området. Båttrafikken suser forbi på sommerstid og det er også en brygge man kan legge til her for å oppleve Tangen. Dersom man har mulighet anbefales også Arisholmen som ligger et lite stykke ut her et besøk!

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer