Her kan man nyte skogens ro...

Hallois!

Da var sommerferien offisiellt i gang :-) hvertfall for vår del 😉

Siste turen jeg tok før ferie var opp i Fredrikstadmarka, jeg parkerte ved Stjernehallen og gikk innover i skogen herifra. Først kom jeg til dammene også gikk jeg via lysløypa og opp mot skihytta. På veien dit gikk jeg forbi borredalsdammen og videre inn i skogen, og fulgte skilting mot skihytta. På veien tilbake gikk jeg via skogen og mot dammene igjen. Det er 3 dammer her og i andre dam kan man bade, det har blitt et populært badested fra fjellet her og mange søker hit når varmen står på som verst. Den første dammen som møter meg er det ender som bruker, mange bruker det som trimløype til jogging eller bare å rusle seg en runde.

VisitØstfold sine steder, står det blantannet:

Tur som også kan gjøres med sykkel, i vidstrakt og variert landskap, godt skiltet. Her er berg og myr, bekker og vakre tjern. En tur til fots tar omtrent 3-4 timer, avhengig av hvor mange pauser du tar underveis.


Turen starter ved 1.dam i Bjørndalen, som ligger som en av inngangene til Fredrikstadmarka. De tre dammene i Bjørndalen var opprinnelig ment som en del av byens vannforsyning, og ble en naturlig del av opprustningen av området. Området ble kåret til landets beste uterom i 2013. Det er et yndet utfartssted, egnet for vandring, terrengsykling, skigåing på vinteren og bading på sommeren.

Du starter ved bommen i Bjørndalsveien, som ligger inntil den sørligste av Bjørndalsdammene (bygd som vannreservoar på 1870-tallet). Turveien leder mot det vakre Borredalsvannet (vannreservoar -bading forbudt) og passerer hustuftene etter bruket Øvre Bjørndalen. På toppen av en stigning nord for vannet ligger restene etter den gamle husmannsplassen Borredalen. Drei til venstre litt lenger frem - opp en stenete bakke. Her lå engang Harehytta. Toppen rager 112 meter over havet og herfra er det flott utsikt mot Hvaler og deler av Borge, ja helt til Fredriksten Festning i Halden på en klar dag!

Området anbefales absolutt og du får deg en god tur i deilig norsk natur når du er her oppe :-) håper dere liker bildene jeg legger ved her, og jeg har også tatt litt film fra, stedet som du kan se ved å klikke her:

Bli med på rundtur i Fredrikstadmarka!

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer