Her bor........trollene?!

Reisebrev fra Halden 😉

Halloen! Vi har nå kommet midt i ferien vår, for en uke siden reiste vi med et vennepar, både voksne og barn, for å besøke trollene hjem, i Halden!

Vi kjørte mot Tistedal i Halden og kjørte videre mot Aremark. Etter et stykke tok vi av veien til høyre mot Ormtjernhytta hvor vi parkerte bilen på p plassen her. Det står også at man kan kjøre opp til ormtjernhytta, men den her dagen var bommen låst. Vi parkerte hvertfall på p plassen og fulgte stien ca 1 km mot ormtjernhytta som ligger oppe i plassen her.

For en plass vi kom til! Vi fulgte stien rundt tjernet som kalles for trollstien. Her var det mange troll! Det var i trærne, det var laget i fjellet, det var laget av steiner og det var laget overalt! Turen varte ca 1 km og tok ca en 45 min å gå med bildetaing og studering av trollene, til og med hadde de laget huset til trollet med en liten hage, fantastisk! Turen er bra lagt opp og stien er laget så alle kommer seg frem her og er absolutt noe å ta med familien på, det virker også som man kan bade i tjernet her også da det er satt ut livbøyer rundt hele tjernet. Ormtjernhytta var stengt for sesongen men var absolutt verdt et besøk også når det åpner igjen. Når man går stien så kan man også gå opp til et utkikkspunkt som ligge her, etter en bratt bakke opp kommer man opp til tårnet som man kan gå opp på og se over hele tjernet, og over skogen som ligger her, man kan båle her og også søke dekning under taket dersom det skulle regne, alt lagt tilrette for en flott familietur for å kose seg enten på tur, med niste eller grillmat eller noe annet godt til kaffen 😉

Når jeg Googler opp Trollstien i Halden, kommer det opp det her på VisitØstfold sine nettsider:

Ved Ormtjernhytta i Halden er det mye å oppdage; både av ting som gror, dyr og innsekter - ja, selv skapninger fra eventyrverden er å finne!

En familievennlig tursti rundt Ormtjern, med troll og eventyrfigurer i og ved stien. Like moro for store som små.

Selve stien er på 1 kilometer i lett skogterreng. Det anbefales å la barnevognen stå, og bruke bæremeis for de aller minste.

ILLE Bra blogg har laget en liten film fra, stien som du kan se ved å klikke her!

Håper dere vil nyte bildene som jeg har delt her på bloggen, ønsker dere en fortsatt fin sommer i dette ustabile været som er rundt oss! Sommerhilsen fra Østfoldbloggen 🌞

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer