For en magisk avslutning!

Halloen

Riktig god Torsdag, høsten er her for fulle mugger, regn, vind og grått vær preger vårt kjære land idag dessverre. I helgen reiste vi på tur mot Haldenkanalen og Aremarkområdet hvor vi fant oss et sted vi kunne henge med hengekøyene våre.

Mørkt om kvelden og kjølig om nattan gjorde at det ble en kald men magisk avslutning på hengekøye sesongen for våres del. Bare sjekk bildene som jeg tok tidlig Lørdagsmorgenen ved vannet, det var nærmest en trolsk magisk stemning som man kan være heldig å få oppleve når man sover ute i naturen. Vannet var helt blikka så skyene og naturen speilet seg skikkelig i vannet og man kunne få noen herlige blinkskudd på veien til plassen vi overnattet på rundt i Aremarkskogen. Aremark er forøvrig en flott kommune å besøke, vi var der tidligere i sommer også når vi overnattet på den tidligere Farmengården Bøensætre som ligger idyllisk til her oppe. Det er både en bensinstasjon her, en butikk som selger alt mulig, rådhus og flere campingplasser rundt i området her. Når man Googler opp om Aremark kommer det her opp på Wikipedia:

Aremark er en kommune i landskapet Østfold i Viken fylke på Østlandet i Norge. Den grenser mot Sverige i øst. Ellers omgis den av de norske kommunene Marker i nord, Rakkestad i nordvest og Halden i vest/sørvest.

Haldenvassdraget strekker seg gjennom kommunen. Det er rundt 700 hytter i kommunen.


Folkeetymologien kobler navnet til den ene av to søstre, Ida og Ara, som stelte i stand hver sin bygd i grenseskogene. Trolig stammer navnet fra sammenkoblingen av navnet på sjøen Are og Mark som betyr skog.


Kommunen har sin egen idrettsforening, Aremark IF. De to mest populære sportene foreningen tilbyr er fotball og friidrett. Fotballseksjonen består av følgende lag G13/14, G12, G10, G9, G8, G7, J15/17, J13/14, J12, J10 og et A-lag. Kommunen har også egen svømmehall, som befinner seg i Furulund-anlegget. Dessuten tilbys BMX-bane, treningsbane med kastebur og to fotballanlegg, ett ved Furulund i sentrum, og ett i Bjørkebekk. Det finnes idrettstilbud for alle aldre. I tillegg til dette arrangeres det Elgfestival annenhvert år.

Aremark ble opprettet som eget formannskapsdistrikt i 1837. 1. juli 1903 ble kommunen delt, da Øymark ble skilt ut som selvstendig kommune. Aremark hadde 1 881 innbyggere etter delingen, mens Øymark hadde 1 832.

Vi har nå valgt å legge hengekøyene på hylla for vinteren men vil nok ta oss et par dagshengeturer utover hvis det fortsatt blir noen fine høstdager fremover 😀 Aremark er absolutt verdt besøket, bare sjekk de magiske stemningsbildene som ligger under her.

Frem til nedre gang ønsker jeg dere en fin dag og helg 😀

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer