Dette området var delt i to av vann!

Riktig god kveld!

Idag har jeg tatt en ettermiddagstur etter arbeidstid, turen gikk nedover mot Enhuuskilen hvor jeg fikk tatt noen fine fine solnedgangsbilder som jeg tenkte å dele med dere, sola gikk fantastisk ned i fjæra og jeg fikk tatt noen flotte bilder. Jeg har skrevet om Enhuuskilen tidligere på den forrige bloggen min, men det er et flott sted å reise til. Populært på sommerstid som vinterstid, plassen har plass til campingvogner og har en stor fin grønn gressslette hvor man kan løpe, sparke fotball og bedrive aktiviteter, bålplass og en fin fin lekeplass. Kiosken har åpent på sommertid og det er også toalett og servicebygg tilgjengelig på plassen. Enhuus ligger godt til langs vannet og har både en liten "bukt" som man kan gå ut og bade på, eller man kan bade fra brygga som vanligvis ligger her på sommertiden.

Ved å klikke deg inn på lenken under her, kan du se film og lese mer om Enhuuskilen. I mens kan du bla deg nedover og se litt mer solnedgangsbilder fra det idylliske stedet på Kråkerøy.

https://ostfoldbloggen.wordpress.com/2019/02/10/enhsukilen-camping-krakeroys-perle/

Som dere kan se på bildet over her, så er plassen litt utenfor campingplassen og badeområdet fylt opp med siv, men blant sivet når man tar det i nærmere øyesyn så renner det vann der, en del vann. Vannet kommer ikke fra de regnfylte dagene som har vært i November men har vært her i en del år, bare ikke så synlig de siste årene. På veien tilbake fra Enhuus så fikk jeg filmet litt på veien, jeg gikk av nede ved enden av Enhuus veien og stien mot jordene som ligger her ved det ikke så kjente stedet Sundlia. På bildet under her så har jeg tatt bilde fra boligfeltet ved Sundlia som ligger nedenfor blokkene på Tørkopp og ut mot jordene som ligger langs boligfeltet her. Det mange ikke vet er at langs jordene her før for mange mange mange år siden var åpent, det vil si at vannet rant fra elva og nedover mot Enhuuskilen. Rett ved Langøyveien på høyreside ligger det noe som nå kalles for Rødsbukta og Jøtul, her var det åpent før og det var en bukt her som kaltes for Fuglesundet. I følge boken fra Fredagshølet til Isegran som er gitt ut her i Fredrikstad, så var det et vannløp som omsluttet Langøya, vannløpet forbant Enhuuskilen og Fuglesund. Her står det også at sundet før delte Langøya fra resten av Kråkerøy gikk gjennom dalen her nedenfor Tørkoppfjellet, man kan tenke seg til hvor navnet Sundlia kommer fra når man leser litt om hva som står i denne boka om stedet.

Sundlia har idag en rekke eneboliger i området her, strøket ligger flott til på Kråkerøy og man kjører av fra Langøyveien rett etter Jøtul, Sundlia ligger rett nedefor Tørkoppblokkene som har lagt på toppen siden 1970 tallet, Tørkoppnavnet kommer antakeligvis av at jordene her trekker til seg vann og ofte oversvømmes når det er mye regn og høyvann her.

Bildet til venstre her viser Enhuuskilens fantastiske område som ligger tilgjengelig for allmenheten. Bålplassen er på høyrekant her og fotballsletta på venstresiden her. Mange barnehager og skoler bruker området til avsluttning og tilstelninger når det nærmer seg sommer og sommerferie.

Her på venstressiden her har jeg tatt bilde av Langøyaveien utover mot Langøya og boligfeltet på Langøya.

Her har jeg tatt bilde fra boka Fra Fredagshølet til Isegran, her viser kartet hvordan vannløpet mot Enhuuskilen delte Langøya med resten av Kråkerøy. Tørkopptoppen er også tegnet inn i kartet og elva og Krossnes på venstrekanten her.

Her ser man litt av boligfeltet i Sundlia på Kråkerøy, rekke hus på rekke og rad her og eneboliger finnes også her i en stille og rolig lite trafikkert vei og område.

Og med det ønsker jeg dere en riktig fin kveld videre!

Ta gjerne en titt på videoen i bloggen eller ved å klikke deg inn her på Youtube hvor vi har vår egen kanal

. På TVØstfold blir det også sendt turvideo etterhvert. Frem til vi skrives neste gang:

Have a nice week :-)

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer

Ostfoldbloggen
Ostfoldbloggen,
Tusen takk for det 😊 kjempeflott der og kan få tatt mange fine solnedgangsbilder her 😃
nouw.com/ostfoldbloggen