Dette blir kalt badebyen!

Riktig god mandagskveld!

Første arbeidsdag unnagjort, og ferien våres har for lengst passert oss med god margin. Alikevel er det moro å mimre tilbake, for en ukes tid siden besøkte vi dette stedet, stedet har vært sentral for Oslos befolkning når man søker opp i historien.

Når vinteren var som kaldest frøs vannet fra stedet og innover mot Oslo, dette stedet ble da brukt av Oslos beboere som en lasteplass for skipene som kom her. I 1940 kom tyskerne innover her etter kamper tidligere i Oslofjorden, i tett tåke hadde de ikke regnet med å møte mer motstand og skipet Blucher ble senket rett utenfor her etter kamp fra Oscarsborgfestning. Har du gjettet deg til hvor vi var nå? Ja riktig, vi har besøkt Drøbak!

Se også: Kongens Nei filmen og senkingen av Blucher!

Drøbak er som Hvitsten skilta ved E6 både på vei til og på vei fra Oslo. Vi kjørte innover og parkerte ved Drøbakskolen som ligger ved rådhuset. Herfra gikk vi forbi rådhuset og ned den bratte bakken som gikk mot sentrum. Her gikk vi innom bodene som ligger på torvet før vi gikk innom nissehuset som er flott laget og ligger flott til midt i Drøbaks sentrum. Etter vi var innom her og så på alle nisse og julefigurene her gikk turen videre ned forbi havna og akvariumet og videre forbi her. På veien her så vi mange flotte hus beliggende i nærheten av vannet, et utrolig flott område! Vi gikk tilbake til torvet igjen og satte nesa den andre veien og gikk forbi huset som ble brukt til serien Sara og Selma og nedover langs vannet og forbi den flotte bystranda som ligger her. Vi endte igjen opp på torget hvor vi tok oss en matbit og satte nesa nedover mot basen vår igjen.

Når jeg Googler opp om Drøbak kommer dette opp på Wikipedia:

Drøbak (av «drøye bakker») er en tidligere kjøpstad, nå by på østsiden av Drøbaksundet. Drøbak er administrasjonssenteret i Frogn kommune i Akershus i Viken fylke, og hadde 13 393[1] innbyggere per 1. januar 2019.

Drøbak og Frogn ble skilt ut fra Ås prestegjeld ved kgl. res. 8. september 1823.


Midt på 1600- tallet lå strandstedet Drøbak i Frogn anneks under Ås prestegjeld, og i løpet av 1600- tallet og 1700- tallet vokste det etter hvert fram en større tettbebyggelse i strandkanten. At Drøbak snart skulle vokse til å bli et ladested og senere by skyldes ikke tilfeldigheter. Ved Husvik og Kaholmene var det god havn og på Sundbrygga oppstod det et fergested. I Drøbaksundet var fjorden på sitt smaleste og her kom man seg forholdsvis lett over fjorden. Drøbak havn holdt seg dessuten om vinteren isfri lenger enn havnene rundt Christiania. Da det å navigere store seilskip i trange farvann var vanskelig. Når fjorden frøs til is innenfor Drøbak ble varene transportert med hest og slede inn til Christiania. Derfor var Drøbak viktig.

En viktig hendelse i Drøbaks historie, var senkingen av den tyske krysseren «Blücher» under det tyske angrepet på Norge morgenen den 9. april 1940. Krysseren transporterte tyske soldater og byråkrater for en planlagt overtagelse av Oslo. Men kommandant Eriksen på Oscarsborg festning, som ligger på andre siden av Drøbaksundet, gav på eget initiativ ordren om å beskyte krysseren. Krigsskipet ble senket og dette forsinket den tyske invasjonen. Det var nok til at regjering, storting og kongefamilie kunne evakueres, og gullreservene ble reddet unna okkupantene.

Her er det mye historie å hente om stedet som har vært en viktig brikke i Norges historie i krigen mot Tyskland. Anbefales absolutt ett besøk det her flotte stedet altså!

Frem til vi skrives neste gang ønsker jeg dere en fin dag og en fin uke videre 😀

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer

Ligaya,
Et fint sted å besøke! Fine bilder. Takk for gratis tur:)
foreignerat50.blogg.no