Det her må sjekkes ut!

God Onsdagskveld!

Hva kan man si? Vi skriver September, men det er fortsatt sommerfølelse ute værmessig. Idag etter jobben tok jeg turen ut til Hvaler kommune og et flott sted som heter for Guttormsvauen. Guttormsvauen ligger idyllisk til på sørsiden av Vesterøya Hvaler, her er det bademuligheter, solemuligheter og fjellklatringsmuligheter. Idag når jeg var her var det lavvann her, men det kan også være høyvann her når det står på som verst værmessig. For å komme ut hit må du kjøre fra Fredrikstad, du kjører over til Kråkerøy og følger veien videre utover mot Hvaler, her krysser du Puttesundbrua til Vesterøy og tar av ned mot Hauge og Utgårdskilen. Når du kjører nedover her følger du veien ned mot Åttekanten skole og tar av til høyre ca 300 meter etter skolen, her følger man veien til parkeringsplassen til Guttormsvauen hvor man kan parkere og følge blå markering (Kyststilinja) utover. Etter ca 20 minutters gange er man fremme til badestranda hvor man kan bade, grille eller ta seg en pust i bakken eller man kan velge å gå opp i fjellene for å nyte utsikten ut mot havet, en utsikt som er helt AMAZING!

Sjekk den krystallklare sjøen som bare ligger her og venter på neste sommer, jeg tok en vassetur i vannet for å kjenne på vannet som holdt ganske god temperatur fortsatt! Deilig myk sandgrunn med litt skjell liggende her og der gir en idyllisk badestrand med flotte svaberg liggende ved vannet. På høyresiden nederst ser man utover mot Kjerringholmen hvor det blantannet er beliggende en "hemmelig" sandstrand her men også jettegryter man kan utforske!

Bilde over her viser begynnelsen på stien til Guttormsvauen, stien har blitt fylt med steiner som kan være litt vanskelig å gå eller rulle på med barnevogn/rullestol, det er også en bakke i begynnelsen av runden som man må krysse for å komme seg oppover, på bildene under her viser det åpne landskapet som er her rett før man kommer inn på badestranda som ligger her, her var gresshoppene i full sving og man kunne høre de tydelig spille her når man gikk her, sommerfølelsen var til å ta og føle på! :-)

På bildene over her kan man se utsikten over Guttormsvauen, flott og AMAZING ikke sant? På bilde under har jeg prøvd å fotografere skjellene som ligger i vannet og lagde en liten fin stemning i vannet. Herlig og man fikk lyst til å bade her også i det varme været.

Bildet over her viser hvordan stranda her er, fantastisk ikke sant?

Idylliske muligheter for barnefamilier og de voksne som velger å ta turen ut hit. Området før badestranda er også kjent for å være flotte klatresteder for klatrere, mange turer blir arrangert ut hit for klatrerne og idag i løpet av turen møtte jeg mange som var ute og gikk tur sammen og nøt det deilige været.

Osl-Fjord.net skriver dette på sine sider:

Guttormsvauen er et fantastisk friluftsområde som ligger på vestsiden på Hvalerøyen Vesterøy.Området ligger i Ytre Hvaler Nasjonalpark og kyststien på Vesterøy slynger seg gjennom området. Her er det store områder med flotte svaberg, dype klover og kløfter. Her finner du også to av Østlandets beste badestrender, og fra parkeringsplassen vandrer du gjennom en nydelig og skyggerfull skog, første del bestående av barskog, så endrer skogens karakter til at fuktig løvskog blir fremtredende, ja her den sjeldne svarorsumpskogen som dominerer før landskapet åpner seg fullstendig med svaberg, strender, viker og berg.

Østfoldguiden skriver dette på sine nettsider:

Guttormsvauen er en av de mest attraktive utfartsområdene for friluftsliv på Hvaler. Kjent og kjært turmål for mange, men også overraskende mange som aldri har tatt turen hit. Felles for alle vi har hatt med på tur hit er den store begeistringen man utståler når man ankommer stranden på Guttormsvauen - både over utsikten, stranden og det omkringliggende landskapet bergtar de fleste besøkende. Guttormsvauen ligger på Vesterøy, følg veien til Papperhavn og på venstre side etter hvert finner du egen p-plass for turstien til Guttormsvauen. Se nedenfor en grundig vei- og stibeskrivelse.

Langs stien fra parkeringsplass og frem til badestranden på Guttormsvauen er det en fantastisk og sjelden natur med urskogspreg og myrområde som gir fantastiske trolske stemninger pga det fuktige og frodige miljøet.

Deler av Guttormsvauen er også et naturreservat og har en rik svartorsumpskog. Dyr, fugler, insekter, blomster og planter stortrives i dette naturparadiset.

Kjerringtangen ytterst i sydvest på Guttormsvauen er intet mindre en et paradis i oransje!
Dette er den første sandstranden man ankommer om man går stien fra bilparkeringen. Stranden er tross alt så fin og absolutt en av Oslofjordens fineste samt svært barnevennlig. Det er derfor selvfølgelig naturlig slå seg ned her, men da vet man ikk hva man går glipp av helt ytterst ute til høyre i bildet.

Unntatt de svært lokalkjente på Hvaler, så har denne strandperlen klart å bevare hemmeligheten på hvor den er lokalisert. Mye av dette skyldes at den flotte sandstranden (kurvet som en halvmåne) innerst på Guttormsvauen regnes som en av de beste i distriktet, også ypperlig som teltplass. Derfor stopper de fleste ved den fine sandstranden her innerst i kilen, uten å vite hva man går glipp av lenger ut.


Skal man ut til Kjerringtangen er det bare å følge vestsiden av kilen helt ut til tuppen. Litt kronglete og kupert for førstegangsbesøkende, men en fantastisk belønning venter i form av et strandparadis og uforglemmelig utsikt rett ut i storhavet.


Selve stranden på Kjerringtangen er fin for lek og aktiviteter i den myke sanden, men det er brådypt her, så vi kan ikke kategorisere stedet som barnevennlig for svømming, eller lek i vannkanten. Holmene utenfor stranden er en av de beste stedene på Østlandet for stuping.

Med andre ord et fantastisk sted å besøke, og er absolutt verdt turen :-)

Ha en super kveld folkens! Vi kommer tilbake med mer etterhvert på bloggen, så heng på ;-) frem til da, bla deg gjerne nedover og se bildene jeg har tatt og se gjerne filmen som ligger litt lenger oppe i innlegget her sånn :-)

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer