Deilig på tur, men..

Heisann hoppsann! Idag var det ut på tur igjen og denne gangen gikk turen nok en gang til fantastiske Hvaler. Denne gangen kjørte jeg ikke helt ut til Skjærhalden, men stoppa på en av øyene der ute som kalles for Asmaløy. Turen gikk ut på Kyststien og det var en deilig tur å gå, bare at man bør tenke på en ting: Flåtten! Etter turen kjente jeg nemlig noe som kravla på beinet og jaggu var ikke flåtten der, ufyselig dyr som dessverre kommer mer og mer ettersom tiden går.

I hvertfall, jeg kjørte ut til et sted som heter Aasebu, der parkerte jeg bilen og fulgte kyststien fra Aasebu og bortover, bli gjerne med på turen ved å se klipp fra der under her!

Når man Googler opp litt rundt Asmaløy, så kommer det opp litt fakta om denne idylliske øya. Her jeg parkerte på Aasebu var det også fantastisk natur å følge med på. Fra parkeringsplassen og ned til stranda snor vrien seg gjennom et hyttefelt og ned til vannet, her er det stor fin boltreplass med sand, gress og fin natur. Går man kyststien videre så snor stien seg gjennom med vannet og nydelig utsikt på den ene siden og skogen med hyttefelt innimellom på den andre siden, man kan nyte lyden av vannet som ligger og sildrer eller bølger som skvulper mot land på ene siden, eller man kan nyte og høre fuglekvitter og skogen spire på motsatt side. Underveis i turen kan man møte forskjellige terreng, det er grusvei, fjellvandring, skogvandring og på veien tilbake gikk turen over fjellet og forbi hyttefeltet som ligger her ute. Kyststien går videre utover men denne gangen valgte jeg å stoppe på moloen på Brattestø, himmelen speilet seg i vannet på ene siden mens båtene og husene speilet seg på motsatt side, en idyllisk flott tur som absolutt anbefales!

Fakta om Asmaløy

Når man Googler om Asmaløy kommer blantannet dette opp om stedet på Wikipedia sine sider:

Asmaløy er ei øy i Hvaler kommune i Østfold. Øya ligger mellom Spjærøy i vest og Kirkøy i øst, og har et areal på 9,1 km². Det høyeste punktet er Fotvarden, 36 meter over havet.

Øya er fobundet med bro til Spjærøy, og via Hvalertunnelen til Kirkøy og kommunesenteret.

Forfatteren Johan Borgen bodde på Asmaløy i mange år, på «Knatten».

Oslofjorden.com skriver blantannet dette om Aasebu og Kyststien som går her ute:

Det er merket en rundtur fra Åsebu sørover langs sjøen til Brattestø havn, Huser, og tilbake til Åsebu.


Indre del av rundturen via Huser går på grusveiene Gravningstien og Graviningen med et kort stykke med humpete sti på midten. Denne delen er egnet for sykkel og kan trilles med barnevogn.


Stien langs sjøen går over små svaberg og mange flotte små sandstrender. Den er lett å gå, men turen er ikke egnet for sykkel. Ikke fremkommelig barnevognvogn.

Brattestø

Brattestø er Hvalers eldste fiskerihavn. Her finner du Havnekiosken som serverer god drikke og enkle retter. Her er det også gjestehavn og fine bademuligheter.

Merking: Fin kyststimerking

Parkering: Liten parkeringsplass ved Åsebu.

Her er det bare å ta turen folkens 🌞 flere turer kommer, også fra fantastiske Hvaler skjærgården, så her er det bare å følge med. Ta gjerne en titt på bildene under her fra turen og videon over for å oppleve den live, eller ta gjerne turen ut hit selv også 😉

Ønsker dere alle en riktig fin uke folkens, så skrives vi snart igjen! 🙋‍♂️

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer