Bli med til en av Vikens flotte steder!

Hællæ folkens, wazzup guys?

Håper det står bra til med dere i disse coronatider, dessverre har smitten gått opp igjen rundt om i vårt kjære land og ikke minst ut i verden. Men selvom treningssentere kanskje har stengt ned igjen, så er vi så heldige å ha en utrolig flott natur liggende der ute som vi kan bruke, bare sjekk ut den lille videosnutten som ligger rett under her:

Stedet vi besøkte ligger rett utenfor Sarpsborg, når du kjører av E6 ved Årum f.eks så følger du skilting mot Sarpsborg. Når du har fulgt den helt til Hafslund hovedgård, tar du til høyre i rundkjøringen, så følger du veien rett frem til du til du kommer til gamle Tine meierier, her kommer du til en rundkjøring hvor du tar veien til høyre. Etter her følger du veien helt til avkjørselen til Rokke og følger Rokkeveien et godt stykke innover til du ser en p plass på venstreside av veien. Her parkerer du og følger stien innover i skogen, en tynn sti som går inn til en god og bred sti som fører deg opp dit hvor vi hadde tenkt oss: Krysstjern.

Når jeg har Googla Krysstjern, kommer dette opp på blantannet Ut.no sine sider:

Krysstjern i Skjebergmarka er et populært turmål for store og små.Turen starter for de fleste på stor gratis P-plass 300 meter øst for Sandbekk gård på Rokkeveien i Skjeberg. I Skjebergmarka er det ingen merkede løyper, men til gjengjeld mange gode stier å vandre på. Fra P-plassen går du 350 m østover til du møter en skogsbilvei, som du følger nordover ca. 1400 meter. Her tar av på stien til høyre, som fører deg opp til Krysstjern. Ved Krysstjern velger du å følge stien rundt vannet, som går "mot klokka". Langs vannkanten er det mange fine rasteplasser, så her kan du velge og vrake.

Runden vi gikk var fantastisk, kanskje ser du også nissen i fjellet som vi så? Eller det fantastiske sollyset som skilte skyggen fra solglimtet som var på vei fram? Eller vannet som ligger der og speiler himmelen og naturen på en fantastisk måte som gjør at man blir helt trollbindt av det man ser. Området ligger fantastisk til og har mange muligheter, også til hengekøyetur hvis man har lyst til det 😊

Dette er en tur som absolutt anbefales både til familie og alene, man sitter igjen med mange fine inntrykk og tenk deg: en tidlig høstdag med flotte farger, sol og denne flotte naturen, eller en flott vårdag hvor alt spirer og gror og sola skinner gjennom med fuglesang og fullt liv..

Da kan man bare nyte og kose seg!

God tur 😀

Ser du nissen i fjellet på bilde over her? Eller hvordan naturen speiler seg i bildet under her? Fantastisk område og fantastisk runde å gå som anbefales. Litt ulent terreng å gå i men har en bred sti som strekker seg et ganske langt stykke inn på vei mot tjernet.

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer