Bli med på rundtur Tjeldholmen, Alshus og Randholmen!

Riktig god kveld!

Det er Mandag og vi skriver siste dagen i 2020s Augustmåned. Når vi nå beveger oss inn i høstmånedene som er kalle, fuktige og mørke, er det moro å ha litt bilder og turer å se tibake på fra 2020 sommeren. Også denne dagen her har jeg vært på tur, jeg og en kamerat kjørte først ut mot Femdalssund og gikk utover mot Tjeldholmen og Randholmen. Holmene ligger på Kråkerøy i Fredrikstad og er to utrolige flotte holmer, på veien ut gikk vi i fjellveier, skogsveier, forbi noen kuer på et jorde og også gjennom blåbær og lyngtuer tett i tett. På Tjeldholmen satt vi oss ved ene benken og tok oss litt drikke og litt lefse for å spise føre vi fikk tatt litt bilder av den fantastiske utsikten og sola på vei ned over vannet. Bildet over her har blitt tatt et annet sted på Kråkerøy, Alshusområdet, ikke visste jeg at det var en flott turløype her eller et flott hytteområde i nærheten her men kjempefint var det!

Sjekk video her: Dronebilder fra Randholmen og Tjeldholmen!

Når vi Googler opp Randholmen kommer dette opp på VisitOslofjorden sine sider: Randholmen er en halvøy som sammen med Tjeldholmen blir mest brukt av båtfolket. Området byr på trange spennende bukter og sund godt egnet for oppdagelsesturer, men bading må skje fra svabergene. På Råholmen som ligger rett utenfor Randholmen kan man se tydelige spor etter stenhuggervirksomheten som Kråkerøy ble kjent for.

Turen ut var ikke alltid like lett å gå, det var litt klatring i kupperte områder på fjellområdene mens noen steder var det enklere fremkommelighet. Bruene som vi måtte krysse var solid bygget og var flotte der de lå og solte seg i sola, mens jordene vi måtte krysse forbi kuene var godt tilrettelagt med trevei hele veien. En tur som absolutt anbefales, vi gikk ca 5 km tilsammen og brukte ca 2 timer på hele turen innkludert stopp!

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer