Bli med på en riktig perle!

Riktig god Søndagskveld! En dag i forrige uke tok jeg turen ut på en riktig god turperle! Jeg tok turen til Hvaler hvor jeg parkerte på Ørekroken, gikk kyststien til Skjærhalden og Hvaler Rådhus, der startet jeg på en riktig så fin runde tilbake til Ørekroken hvor jeg fikk tatt en del bilder og filmet litt. Bildene kan dere se her i bloggen, mye fantastisk natur og mye flott å se på med masse deilig sol! Filmen kan dere også se nederst i artikkelen og også ved å gå inn på Østfoldbloggens YouTubekanal for å se rundturen på kyststien.
Fra Hvaler Rådhus følger man Kyststien ned mot Storesand badestrand og camping. På Storesand er det også en flott teltplass som blir brukt hele sommeren lang og som er ganske populær. Her ligger det også minner og historie fra laaaaaaangt tilbake i tid, det er satt ut historiske plakater her hvor man kan lese litt om hva som er funnet og hvor langt tilbake i tiden de har funnet ting til. På Storesand er det også satt opp et lite hus laget av søppel! Et prosjekt for å vise hvor mye forsøpling vi har og at vi kan gjenbruke det vi har til nye ting. Stranda ligger utrolig flott til og utsikten strekker seg laaaaaaangt utover fjorden og havet. Her ser man også Strømstad - Sandefjord fergen passere forbi og stranda ligger idyllisk til. Herfra følger vi kyststien videre gjennom skogen og skiltet mot Ørekroken. Etter et stykke gjennom skogen, forbi noen hytter og en bondegård ender jeg opp på Ørekroken strand, en fantastisk sydenstrand med bare sand på. Langgrunnt er det også her og stranda kan absolutt anbefales til dere alle! Tilslutt ender jeg opp på Ørekroken parkering hvor bilen har stått parkert, tilsammen har jeg nå gått på tur i ca 2 timer med turretur Ørekroken - Skjærhalden...
Når jeg Googler opp Ørekroken kommer dette opp om stedet i Østfold guiden sine nettsteder:

Ørekroken som sted har en lang historie og i 1934 ble stensetninger fra gammel tid, funnet og tolket som hustufter (hHalertufter). De finnes på vestsiden av bukta Ørekroken. Registrert som fornminner under ID-nr. hhv. Fredet 006702 (nordre), 008171 (søndre) og ik8171 (ikke kartfestet). Innberettet av Hjalmar Johnsen i 1934.

Ørekroken er definitivt en av Østfolds beste badestrender. Her er det en klassisk buet sandstrand, finkornet og lys. Meget barnevennlig og langgrunn. Åpent strandslandskap strekker seg fra vannkanten og langt inn i skogen. Nabostranda Storesand er like bra og trekker enda flere badegjester, men det skyldes bedre parkeringsforhold og lettere tilgjengelighet enn det er på Ørekroken. Men, ikke verre enn at surferne finner enkelt ned til denne flotte stranden.

Når jeg Googler opp om Storesand så kommer dette opp om stedet på Oslofjorden.org sine nettsider:

Storesand er et stort, sammenhengende natur- og friluftsområde, tilrettelagt for bading, turer, lek og naturopplevelser. Her finnes sandvolleyballbaner, buldrevegg og tilrettelagte grillplasser. Friområdet inkluderer Vadholmtangen øst, Herreskjær, Paradisbukta, Sjursholmen og Døvika. Kyststien går tvers gjennom området, og langs stien finner du flere av de fascinerende «Hvalertuftene» – spor etter bosetninger antakeligvis fra jernalderen. Du kan ta deg langs kyststien til Skjærhalden mot øst, eller over til Rødshue og skulpturparken, og videre til Grønne bakke mot vest.

Storesand ligger på Kirkøy, rett nord for Skjærhallen på Hvaler, og inngår i Ytre Hvaler nasjonalpark. Oslofjordens Friluftsråd har ansvar for drift og vedlikehold på stedet. Teltplassen drives av frivillige etter avtale med OF, og alle inntekter går tilbake til driften av plassen. En 500 meter lang sørvestvendt grunn sandstrand er unikt i Østfoldskjærgården. Det er ikke uten grunn at Storesand er en av de mest brukte strendene i Østfold. Teltplassen er bilfri og det er parkeringsplass 300 meter fra strand og teltplass. Sesongen fra påske til september.

Ved stranda er det toalett- og dusjanlegg og en enkel kiosk. Oslofjordens Friluftsråd er i ferd med å oppgradere bygningene til et friluftshus

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer