#2av52lufteturer

Onsdag og vi var klare for ny tur. Denne gangen etter nok et tips fra Fredrikstad kommune på sine Facebooksider, vi kjørte opp til Trara skole og parkerte bilen der før vi bega oss ut på runden som ble skrevet om. Vi gikk opp en snarvei men egentlig skal man gå langs Traraveien og opp til Bratliparken som ligger rett ved Glemmen VGs. På toppen her ser man utover byen mot Gressvik, Kråkerøy og man kan skimte Fredrikstadbrua lyse opp i det fjerne. Vi fulgte lysstien og tok til venstre og fulgte veien helt til vi kom opp til Stjernehallen som ligger vis a vis Fredrikstadmarka.

- Sjekk ut Fredrikstad kommunes detaljerte rute med kart her!

Herfra gikk vi ned til andre dam, litt bilder ble tatt på veien i mørket, vi gikk til venstre ved dammen og kom til de utvendige trimapperatene som ligger tilgjengelig her. Vi fulgte lysløypa rundt dammen og gikk tilbake igjen og kom til byens trekkplaster: Bjørneløypa! Her ble det en liten pitstopp ved den store bjørnen før løypa gikk til venstre opp ved skytterhuset og via skogen og tilbake til Stjernehallen igjen. Herfra gikk vi videre inn i et boligfelt, fulgte veien et stykke før vi gikk til høyre forbi Brattlia og oppi Bratliparken igjen. Denne gangen gikk vi den veien som ikke var opplyst og ned til Traraveien igjen og tilbake til bilen.

Det ble en runde som tok ca en og en halv time med prat langs ruta som vi gikk og ca 4,5 km som runden tok, en runde som absolutt kan anbefales opp i populære Fredrikstadmarka, det så vi ikveld når flere var ute og gikk eller jogga rundt langs andre dam. I magisk vinterstemning også i mørket så koset vi oss på tur i det hvite opplyste snølandskapet som lå foran oss, takk igjen til Fredrikstad kommune for suuupert initiativ og tilbud til Fredrikstads befolkning! Og for deg som vurderer det og sitter fortsatt hjemme, det er verdt det! God tur 😀

#2av52lufteturer #52lufteturer #aktivliv

Fredrikstadmarka Fakta fra Wikipedia:

Fredrikstadmarka er et skogsområde som ligger i Fredrikstad kommune. Turområdet i Fredrikstadmarka strekker seg fra Fredrikstad i sør til Skinnerflo i nord, fra Rolvsøy i øst til Seutveien i vest. Fredrikstadmarka kjennetegnes av et variert terreng, med skog, myr og tjern. Hele området er skiltet med mange forslag til turer av ulik lengde. En rundtur i hele marka tar rundt tre timer. Men det finnes mange kortere ruter. Det tar kun noen få minutter å komme seg fra byens sentrum og opp i Fredrikstadmarka. Hovedstiene er brede og fine. De er tilgjengelige for både funksjonshemmede, barnevogner, gående og syklende.

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer