#1av52lufteturer

God kveld i stugo.

Hva i all verden menes med #1av52lufteturer tenker du nå? Det skal jeg forklare om litt, nytt år og nye muligheter og turer venter og idag med første dag på jobben etter ferie så tenkte vi at vi skulle dra på tur. Vi kjørte ut mot Gressvik i Fredrikstad hvor vi parkerte der hvor #byfergen har et av sine stopp på veien mellom Gamlebyen og Ålekilen. Blir mye hashtags her nå, men byferga har faktisk #byferge skrevet på siden av ferga.

Tilbake til forklaringa på overskriften av dette blogginnlegget. Fredrikstad kommune har, som dere ser over her, lagt ut dette på sin Facebookside. Her vil de komme med et og et turforslag i Fredrikstad som man kan ta for seg og benytte, tar man bilde eller skriver om det som jeg gjør nå, kan man hashtagge med #1av52lufteturer #52lufteturer og #aktivliv. Da kan man vinne en typ hovedpremie i slutten av året med et gavekort på turutstyr mens man kan vinne månedspremie med flaske eller tur kopp. Flott ikke sant? Og det beste er at det koster ingenting og er for alle, pluss man kan jo tenke gevinster med det også: man får frisk luft, man får beveget seg og man får gått tur, man får sett ting man kanskje ikke har sett og man får oppleve ting man kanskje ikke har opplevd, og sist men ikke minst i disse strenge coronatider så kan man gå med noen venner eller familie hvis man vil, for man er ute, får holdt god avstand og får prata sammen om litt forskjellig som man har lyst til!

Klikker du deg inn her: Fredrikstad kommunes turforslag kan du lese deg opp på hvor vi gikk hen og se detaljert kart over hvor dagens tur gikk hen, for dagens tur gikk via noe som kalles for Mulefjell på Gressvik, men pga mørket fikk vi ikke gått oppom Mulefjell og sett utsikten, men det tar vi igjen..

Vi parkerte bilen ved fergestedet på Gressvik, vi gikk her bortover veien og forbi de nye flotte boligblokkene som ligger langs vannet her, vi fulgte asfalt og grusveien forbi Gressvik båthavn og gikk opp forbi Christensen og opp en gate som ledet ut til Storveien. Her kom vi ut ved hovedsnuplassen til bussen på Storveien, visste du forresten at snuplassen kalles for rundtomkring? Ikke jeg heller, vi fulgte veien ned til Rema 1000 Ålekilen og gikk innover forbi bygningene som ligger her på høyresiden før vi gikk inn en grusvei og forbi noen åkere. Litt underveis på stien så vi veien opp til Mulefjellet, dessverre ikke belyst så vi tok ikke sjansen på å gå opp i det stummende mørket. Vi gikk videre og senere gjennom et boligområde bort til Gressvik Ungdomsskole og ned til idylliske Gressvik Torg, torget som har lagt her i mange år har store oppussingsplaner som Fredriksborg står bak, planene ser spennende og flotte ut men torget er også koselig nå også med tent juletre, små lekeområder for barna og små koselige butikker. Veien herfra gikk videre ned mot Gressvik fergested igjen. Turen vi gikk var på ca 4 km og vi brukte ca 1 og en halvtimes tid på runden, vi gikk ikke fort men rusla runden og småskravla på veien, en koselig runde som absolutt anbefales og som vi ikke har gått før, tusen takk Fredrikstad kommune for turtipset!

Sjekk også ut: www.ostfoldbloggen.wordpress.com!

Liker

Kommentarer