Dessa två projekt har varit roliga att göra och har varit lärorika. Jag har dels lärt mig tekniker med kameran, men även hur jag skulle göra för att skulpturen skulle bli så bra som möjligt.

Hur jag fick mina idéer varierade i de olika projekten. I första projektet där jag fotade hittade jag idéer från mig själv och mina egna tankar kring fotografi. Jag tycker det är intressant att fotografera och få fram fina bilder och därför skapade jag utifrån mina egna idéer närbilder på de olika strukturerna. Alltså kom idéerna från mig själv där. Från början började jag bara fota lite olika saker som jag tyckte var fina men märkte sedan att närbilderna blev bäst och ändrade då inriktning.

I andra projektet där jag skulpterade tog jag använde jag inte egna idéer utan hade ganska svårt att komma igång. Jag letade därför på nätet och visste att Vigeland i Norge hade många fina skulpturer och tog därför idéer därifrån. Jag höll mig till samma riktlinje ungefär hela tiden och visste därför hur jag skulle göra och eftersom jag hade inspiration från Vigeland försökte jag skapa på ett ungefär ett verk därifrån då jag både gillade självaste verket men också budskapet.

Att komma igång varierade även här i de två projekten. I första kom jag igång snabbt då jag snabbt visste vad jag gillade och vad jag ville göra. Men i andra projektet hade jag svårt att komma på vad jag skulle skulptera, och därför som jag sa, fick jag söka lite på internet för att hitta inspiration.

I första projektet var materialet då en kamera. Tekniker jag använde var tex att ta från olika vinklar, ha kameran inställt i olika perspektiv osv. Jag använde mig av i dessa fågelperspektiv samt normalperspektiv då jag tyckte bilderna blev bäst så. Jag fotade i olika vinklar och testade olika perspektiv så att jag skulle se vad som blev bäst.
I andra projektet har jag använt mig av olika verktyg ex olika typer av knivar.
Här har jag också använt olika tekniker. För att forma leran har jag jobbat med händerna mycket, på så sätt får man "grundformena". Sedan för att forma fötterna tex använde jag mig av små knivar så jag kunde jobba så smidigt som möjligt. Mest har jag jobbat med händerna då jag tycker det är lättast att forma och bygga upp figuren.

För det mesta tycker jag både projekten har rullat på bra och jag har inte haft något särskilt stort problem med någon av projekten. Det enda problemet som jag stötte på som fick mig att ändra tanke var i projekt 1 när jag fotograferade. Hade till en början tänkt ta en helhetsbild, en närhetsbild och en bild med djup men ändrade mig snabbt och hittade istället intresset i att försöka få fram strukturer.
Eftersom jag inte stött på särskilt mycket problem skulle jag inte heller vilja ändra något jag gjort utan jag har lärt mig något från allting jag gjort och haft roligt under min arbetsgång.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt mitt arbete med skulptur och börjat gå in mer i detalj för att uttrycka mer känslor. Förra gången gjorde jag en "helhet" av skulpturen med nu har jag fått ihop det. Äter och kan börja gå in i detalj som ex händerna.

Likes

Comments

Idag har jag börjat mitt skulptur arbete som jag kom ganska långt med, jag fick iallafall ihop formen. Tyckte det till en början var svårt att veta vad jag skulle börja med men efter tiden kom jag igång och nu ser den ganska bra ut. Tema är känslor.

Likes

Comments

Nästa tema jag ska jobba med är skulptur. Jag har tagit inspiration från Vigeland och denna lektion har jag sökt inspiration. Tema är känslor.

Likes

Comments

Idag har vi haft konsthistoria. Detta är Vincent van Gogh och konststilen är expressionism.

Likes

Comments

Jag har valt att göra en Keynote om Pablo Picasso. Han har konstinriktning kubism.

Likes

Comments

Jag har jobbat med att fota olika strukturer nu under två lektioner. Jag vill visa att naturen har så mycket att visa oss människor och att vi inte ens kan föreställa oss hur mycket det finns att se. Det finns så mycket vackert och intressant och vi har knappt sett någonting.
Jag tog ganska många bilder men valde dessa tre för att jag jobbade i tema med att få fram strukturer och tyckte dessa var fina. Jag har fotat i fågelperspektiv samt normal perspektiv.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med fotografi med tema natur. Jag har valt att fotografera naturens olika struktur. Fotona jag har tagit har jag fotat i olika perspektiv.

Likes

Comments

Idag har jag fotat. Jag har försökt att få med både närhetsbild, helbild och en bild med djup. Idag fick jag endast med en helhetsbild vilket jag blev mycket nöjd med. Nästa gång ska jag försöka få med de andra två bilderna.
Det uppstod inte något problem för mig utan jag försökte bara ta bra bilder.

Likes

Comments

Idag har jag varit ute och fotat. Jag har försökt få bilder som har ett sammanhang vilket var väldigt svårt. Nästa gång ska jag försöka ta fler bilder och få ett sammanhang mellan bilder dvs en helhetsbild, en närhetsbild och försöka skapa djup i en bild.

Likes

Comments