Om två dagar är det min tur att jaga drömmarna. Jag har under hela mitt liv väntat på denna möjlighet. Folk runt om mig har tidigare sagt "jo... lycka till att bli det... du och alla andra miljoner som försöker" eller "tänk om det inte blir så som du hade tänkt dig". Helt ärligt så tänker jag inte, eller försöker att inte tänka på det. Jag är bara så otroligt lycklig att ödet äntligen har givit mig chansen att visa vad jag har att ge. Även om det inte blir så som jag hade tänkt mig, så kan jag ändå sitta som en pensionär i framtiden och säga "jag prövade i alla fall". Jag vill inte ångra något, och därför kommer jag att åka och ge allt jag har.

Det jag oftast tänker på är: "jag av alla människor". Tusentals människor som blir nekade varje vecka, men att de faktiskt har fått upp ögonen för mig. Ganska surrealistisk situation jag befinner i just nu. Mina tidigare mentorer har haft sina favoriter i gruppen, och det är jag som har fått vara svarta fåret. Men äntligen så får jag bekräftelse från utomlands att jag ändå har något som många andra inte har. Jag uppskattar så otroligt mycket för denna chans och jag kommer att ta vara på den så länge eller så kort tid jag får ha den i mina händer.

Tack familj och nära som hitintills har stöttat mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu var det äntligen dags för mig att satsa på rugbyn ordentligt! Jag har gått upp till 77,7kg vilket är nästan halvvägs till mitt mål på 90kg. Men jag har även gjort en highlight-video på mig för skoj skull! Tänkte därför dela med mig först till er som läser denna blogg! Hoppas ni tycker om den!

Klicka på denna länk för att se "Rugby Highlights - Oskar Ray-Frayssinet" på Youtube

Likes

Comments

Jaha då var det dags för nyårslöftet. Jag har faktiskt tre nyårslöften som jag vill dela med mig och som förhoppningsvis inspirerar er som läser den här bloggen:

1. Hålla i ordning och hålla full koll på den personliga ekonomin
2. Skriva en bok
3. Gå upp från 72kg till 90kg


Bakgrund till mina nyårslöften:

1. Jag känner att på den senaste tiden har jag varit väldigt slarvig med min personliga ekonomi. Det anser jag kan vara väldigt skadligt för mig som är studerande. Med andra ord ska jag bli bättre på att hålla koll på fakturorna och faktiskt spara dessa. Jag har nu fixat en pärm med en utgiftsdagbok där jag samlar alla mina fakturor och även antecknar kronologiskt. På så sätt kan jag se hur mycket jag har spenderat men även håller koll på hur mycket som fattas på avbetalningar.

2. Jag har alltid velat skriva en bok. För min egen del behöver jag skriva då jag är en otroligt tänkande person, alltså har väldigt lätt för att grubbla över saker och ting. Man skulle nästan kunna tro att jag beter mig som en gammal gubbe när jag skriver såhär. Men så är fallet... Hitintills har jag kommit fram till en plan över berättelse och har redan skrivit 3000 ord. Med andra ord har jag redan kommit en bra bit.

3. Så varför vill man gå upp 18kg helt plötsligt? Det grundar sig faktiskt på min nyfikenhet hur jag skulle se ut med 18kg till i muskler, men även för att lägga lite kött på ben så att jag kan spela på herrnivå i rugby. Många rugbyspelare runt min längd (1.70cm) väger mellan 85-90kg på elitnivå, oavsett position. Med andra ord måste jag lägga upp en plan med en stabil kost och fasta träningsrutiner. Så det finns även en långsiktig tanke med detta nyårslöfte.

Likes

Comments

Igår när jag kom hem från högskolan fick jag lust att sätta mig vid datorn och mixa mig fram en låt. Efter 6 timmars mixande fick jag min "första" låt som jag har fixat i ett program. Fått fina kommentarer från några av mina vänner så jag hoppas att ni också tycker detsamma!

Titel: "My dream and my Fear"
Made by: Oskar Ray-Frayssinet

Klicka på länken för att komma till låten på Soundcloud

Likes

Comments

Just nu är vi i slutfasen av en kurs där man går igenom olika teorier om hur man leder och strukturerar en organisation. Det är rätt intressant detta med ledarskap då det egentligen inte finns något rätt eller fel i ett abstrakt perspektiv. Det finns endast rätt eller fel för en viss grupp eller för ett visst företag. Bara för att en grupp gör på ett sätt betyder inte att man ska gå till väga med identiska processer. Det är i alla fall min egna uppfattning.

Jag har haft så många dåliga chefer under de senaste 4 åren. Något som jag har märkt är att när det finns en dålig chef på ens arbetsplats, då är det väldigt svårt att klaga eller få sin röst hörd utan att det påverkar en själv på ett dåligt sätt. Det är därför många inte säger något när något är dåligt. Därför anser jag att varje chef behöver en ledare. En ledare som leder gruppen och kan ta emot feedback, men att chefen har beslutsfattande befogenheter. En chef och en ledare skall komplettera varandra. En ledare behöver nödvändigtvis inte fatta rätt beslut, utan denna person skall ena gruppen att arbeta mot samma mål. Det värsta är dock en chef som använder sig av maktmissbruk för göra sig själv till en ledare. Denna tillvägagångssätt är jag väldigt emot.

Anser du att du har en dålig chef? Är det något på arbetsplatsen som du vill förändra?

Likes

Comments

Jag satt nu och tittade på "The Social Network". Han som spelar grundaren till "Facebook" sa en sak som fick mig att komma på en strategi hur jag får igång mitt företag på ett bra sätt. Jag lever på en studentplånbok, därför har jag inga pengar att spela med. Men jag har kontakter och idéer. Det är precis som en utav mina gamla rugbytränare sa "Varför sparka med vänsterfoten när du är bäst med höger? Gör poäng när du kan. Ta till vara på den stunden. Överraska med vänsterfoten när du behärskar den". Det är lite så jag ser på mitt företag just nu: min starka sida är nätverk och mitt sätt att spela på de fördelar man har. Min vänsterfot just nu är pengar, därför får jag vänta med investeringar och bygga med det jag har just nu. Vad tror ni att jag blev inspirerad ifrån filmen?

Likes

Comments

Träning 1 (21/9)
Närvaro: 2st
När jag flyttade ner hit till Skövde skrev jag på diverse facebook-grupper att jag var intresserad av att engagera mig i rugby då det inte fanns ett lag här. Det visade sig att intresse för sporten fanns, men det var ingen som tog tag i att samla ihop folket. Det blev att jag kom i kontakt med en annan man från samma högskola som mig som också har intresse och vill försöka få ihop något av intresset. Vi bestämde att vi skulle ha träning söndag förra veckan. Vi var rätt sen med marknadsföringen vilket resulterade att det bara blev den andra mannen och jag på träningen...
Vi passade boll och diskuterade en del hur vi ska få det här att utveckla. Jag sa till honom att det vore extremt bra om vi har ett antal tränare som faktiskt har en tränarutbildning så vi får bra och kvalitativa träningar. Han tyckte att det lät bra och jag tog kontakt med Svenska Rugbyförbundet. De sa att de kunde skicka ner en för att hålla en tränarutbildning och på så sätt får man en baskunskap för de som vill bli tränare. Dock behövde vi få godkännande från högskoleföreningen att det är acceptabelt att ha aktiva spelare från utanför skolan. Vi fick ett godkännande och nu organiserar jag en tränarutbildningsdag där alla närliggande klubbar också kan delta i denna utbildning. Där har vi b.la. Mariestad, Växjö, Vänersborg, Göteborg, Linköping, Jönköping osv. Vi satsar hårt på att bli fler till nästa träning!

Träning 2 (28/9)
Närvaro: 4st
Idag när jag kom till gräsplanen så såg jag att det stod 3 andra vid samlingspunkten. Ett närvaro på 4st totalt är en klar förbättring sedan förra söndagen. Vi började med att köra lite kontaktövningar, passade boll och sparkade boll. Det var extremt kul att få röra på sig och finna fler personer som delar samma intresse! De andra två ville också engagera sig för att få fler folk till träningarna. Vi har M. som är tränare, jag som har all kontakt till högskolan, tredje killen som har kontakt med militären och fjärde mannen som har kontakter med lokaltidningar här nere. Fler närvarande och fler engagerade. Vi sa att veckan som kommer så skall vi marknadsföra mer och få fler från militären och högskolan att delta på våra träningar. Vi hoppas på att kunna bli ännu fler till nästa träning!
Lite uppdatering om tränarutbildningen så har jag pratat med han som skall hålla i själva utbildningen. Vi kom överens att mitten eller slutet av november skulle bli ett bra datum samt att jag skall bjuda in andra klubbar till denna utbildning. Med andra ord är det jag som organiserar hela utbildningen samt bokar salar och skickar inbjudan. Detta blir spännande!

Likes

Comments

Hej vad kul att du ville titta förbi!

Många brukar fråga mig "Oskar... Vad vill du göra efter att ha blivit klar med din utbildning?". Helt ärligt så har jag alltid svarat med yrken som jag har kunnat tänka mig att arbeta med. Men jag har aldrig riktigt funnit det yrket som jag verkligen har velat arbeta med. Men nu vet jag: jag vill arbeta med rådgivning till företag, föreningar och diverse projekt. Därför har jag startat den här bloggen för att du som är intresserad, skall kunna få en inblick på vad jag har lyckats med. 

Jag har delat upp kategorierna efter vad jag är engagerar mig i. Alla kanske inte syns nu i början, men när jag har börjat skriva lite så kommer de kategorier att komma upp i menyn.

Nu ska jag iväg på en föreläsning! Kommer att skriva så mycket jag bara kan! :)

Likes

Comments